81 ile yazı gönderildi! Otobüslerde yeni dönem

Toplu taşıma araçları ile yolcu otobüslerine yolcu gibi binecek sivil trafik polisleri, habersiz denetimler yapacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, ölümlü trafik kazalarının azaltılması yönündeki talimatı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte sivil polislerce habersiz denetleme yapılmasına ilişkin genelgeyi 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdi.

Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarının sürekli denetlenmesi ve şoförler üzerinde "algılanan yakalanma riski" duygusunun yoğun bir şekilde hissettirilmesinin kural ihlallerini azaltacağı belirtilen genelgeye göre, il emniyet müdürlükleri bünyesindeki sivil trafik polisleri, şehir içi belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, ticari minibüs, otobüs ve taksiler ile şehirlerarası yolcu otobüslerinde de görev yapacak.

Denetimler toplu taşıma araçlarında ücret ödemek suretiyle sivil polisler tarafından gerçekleştirilecek.

Önceden belirlenen güzergah boyunca yolcu olarak seyahat edecek polis, bu sürede sürücünün yaptığı indirme-bindirme, trafik ışıkları, yatay ve düşey işaretlere uyma, şerit kullanma ve değiştirme, fazla yolcu, telefonla konuşma, kavşaklarda geçiş ve dönüş kurallarına uyup uymadığını denetleyerek kural ihlallerini tek tek tespit edecek.

Trafik kuralı ihlali yaptığı tespit edilen sürücü, resmi ekibin bulunduğu yere geldiğinde durdurulacak.

Araçtaki sivil polis, kimliğini göstermek suretiyle görevini açıkladıktan sonra kural ihlalleri konusunda sürücü ve yolcuları bilgilendirerek cezai işlem uygulayacak.

Genelge doğrultusunda şehirlerarası yollarda da sivil trafik polislerince 24 saat esasına göre denetim yapılacak. Bu amaçla personel sadece komşu illere, aynı gün içerisinde yolcu olarak gidip gelecek.

Seyahat süresince şoför ve karayolu gözlemlenerek, sürücünün telefonla konuşma, çalışma ve dinlenme süreleri, yolcuların emniyet kemeri konusunda uyarılıp uyarılmadığı, sigara içme ve diğer trafik kurallarına uyulup uyulmadığı tespit edilecek.

Sürücünün kural ihlali yaptığının tespiti halinde "ihlal tespit tutanağı" düzenlenerek gidilen ilin otogarındaki trafik görevlilerine teslim edilecek ve yaptırım uygulanması sağlanacak.

Aynı ilde birden çok personel görevlendirilmesi halinde farklı otobüs ve firmalarla seyahat edilecek. Aynı güzergahta görevli personel aynı otobüste görev yapmayacak ve biletler farklı saatlerde alınacak.

Denetimler yıl boyunca aralıksız devam edecek.

27 Oca 2017 - 16:33 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

12

Salih - Problemin köküne inen yok.. Şoför arkadaşların yüzde 95'i ilkokul mezunu olduğunu unutmayalım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
11

Hüseyin - Keşke 1 günlüğüne direksiyona gecseniz çok değil ya 1 günlüğüne ne demek istedimi ozaman anlarsınız...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
10

Mert - 1 gün 1 ömür fark edermi.. Kurallara uymamak için trafik yoğunluğu vb. bahane olmamalı. Kurallar aslında çok basit. Ama uygulamak zor geliyor. Zor geliyorsada şoförlük mesleği yapılmamalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
09

mahmut - çok güzel bir uygulama olacak inşallah özellikle kartepe arslanbey bölgesi için daha sıkı denetim olmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
08

ESNAF - Bırakın kardeşim yönetmeliği.yönetmelikte ne var.kanunda insanı bayıltıp soyarsan suç.peki ameliyatlık hastayi niye bayıltırlarda ameliyat ederler.ameliyatlık olmuşuz.yönetmelik hâla bayıltmanın suç oldugunu söylüyor.yollar yetersiz .metre kare başına şehiriçinde şu kadar araba düşüyor.yesilde geçemiyoruz.kırmizida geçmek suç.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
07

ESNAF - Bu yönetmeliklerin ne vicdanı nede canı var.tarladaki korkuluk gibi.korkulugu dikersin tarlaya.ertesi gün tarla yı kargalar talan etmis.korkuluga veryansin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
05

ESNAF - Kimse bile bile kırmızı ışıkta geçmez .ruhsatta ayaka yolcu almak varsa.neyin denetimini yapacaksın.millette zannediyorki şehiriçi otobüsüne taksi gibi bineceğim.yönetmelikten bihaber yaşıyorsunuz.durak harici indirmek yasak.inmek istiyorsunuz.yolcu almak yasak.alsın istiyorsunuz.yönetmeligi okuyun.ondan sonra bu yonetmelik bizi şöförle karşı karşıya getiriyor diye bürokratlara kızın.dışarısı buz gibi soguk.yapılan kanunlar yönetmelikler sıcak konforlu yerlerde yapılıyor.bilginiz olsun istedim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
04

ESNAF - Birileri bakanları milletvekillerini yanlışmı yönlendiriyor nedir.yukarı rapor verilirken hamasetmi yapılıyor nedir.o zaman kardesim bürokratları secip meclise gönderelim.bosuna milletvekili seçimleriyle uğraşmayalım.nedir bizim bu bürakrasiden çektigimiz.trafik felc olmuş.denetlemesi mi kalmış.biraz daha viyadük biraz daha yeni yol güzergahları yapilmalidır.erken alınmış bir karar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
03

ESNAF - Alt yapısı hazırlanmadan yapılan bir uygulama hamasettir.şu anda kocaelinin trafik sorunu vardır.trafik kurallarina uymayanların bir sorunu yoktur.özellikle şehir içi trafigi yollar potansiyeli karşılayamamaktadır.öncelikle alt yapının düzeltilmesi ondan sonra kontrol.arabaya yakıt olarak su doldur.ondan sonra bu araba niye gitmiyor diye şöföre veryansın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
02

Esra islam - Çok iyi olur özellikle kocaeli ili 85 ve 70 nolu ayrica 88 nolu hatlar için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33
01

tuncay adahan - tebrik ediyorum.çok yerinde bir karar.uygulamada inşallah düzgün olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ocak 16:33

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29