Aygün: '6 ayda çok yol aldık'

Zeki Aygün, yerel seçimlerden sonra ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktı. Belediyenin kiralık olan hizmet araçlarını satın aldıklarını söyleyen Aygün, belediyeyi de 1071 AVM’ye taşıyacaklarını açıkladı

_mg_6298.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

6 AYINI ANLATTI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, 31 Mart seçimlerinden sonra ilk kez basın toplantısı düzenledi. Yelken Cafe’de başkan yardımcıları ile açıklama yapan Aygün, 31 Mart’tan bu yana yaptıkları çalışmaları tek tek anlattı. 1071 AVM’yi kültür merkezi ve belediye binası olarak revize ettiklerini söyleyen Aygün, belediyenin iş makineleri için İller Bankası’ndan 6 milyon lira kredi aldıklarını belirtti. Aygün, gündemdeki soruları da yanıtlarken, köylerde işsizliği ortadan kaldırmak ve köylünün üretmesi için yaptıkları projeyi de anlattı.

41 PROJE İLE YOLA…

31 Mart seçimlerinden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan Aygün, “Seçim öncesi yola çıkarken bugüne kadar size hizmet ettik. Bundan sonra sizin gönlünüzde olanları yapmaya geldiğimizi söyledik. Bu anlamda bir aylık çalışma yaptık. Mahalle mahalle 41 proje hazırladık. Bu projelerde Derince Belediyesi, Büyükşehir ve hükümetin yapacağı projeler ortaya çıktı. Gönül belediyeciliği sloganı ile yola çıktık. Hedefimiz halkın gönlüne girmek ve o projeleri yapmaktı.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Önce belediyemizin girişinde Alo Vefa Hattını kurduk. Burada engelli ve yaşlıların taleplerini yerine getirdik. Kariyer ve İstihdam Merkezi kurduk. Burada işsizlikle ilgili sıkıntıları çözüyoruz. Gazeteleri takip edip vatandaşları bu ilanlara yönlendirdik. 7/24 çalışan bir sosyal medyamız var. Sevgi mağazamızda giyim ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Evde giymediğimiz eşyalarımızı buraya bağışlıyoruz. Giymediğiniz elbiselerinizi getirin, sevgi mağazasında ihtiyaç sahiplerine verelim.

GENÇLERE ÖNCELİK

TCDD’de kalan tarihi binayı Millet Kıraathanesine çevirdik. Çok güzel bahçesi ve büyük bir kütüphanesi bulunuyor. Gençlerimiz ve yaşlılarımız kullanıyor. Her mahalleye gençlik merkezi yapacağız. Dumlupınar Mahallesi’nde askeri alanda yakında çalışma başlayacak. 7 Ekim’de ihalesi yapılacak. Şu anda 2 gençlik merkezi projesi hazırlandı ve Spor Bakanlığı bunun finansmanını üstlenecek. Gençlere öncelik vermemin nedeni, 17 yaşındaki oğlunu bonzaiye kurban vermiş bir babanın acısını çok yakından gördüm. Bu merkezler mahallemizin çocuklarının yuvası olacak.

İŞ MAKİNELERİ ALINDI

İSU’nun yarım kalan alt yapı çalışmaları tekrar başlayacak. 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Bu proje ile alt yapı çalışması bitecek. İstasyon ve Denizciler’e öncelik vererek tüm caddelerimizi elden geçireceğiz. Alt yapı bitmeden sıfır asfalt yapmıyoruz. Sadece çukurları dolduruyoruz. İş makinelerimizden çöp araçlarımız bizim. Diğerleri kiralama usulü ile hizmet veriyordu. Şimdi makineleri almak için çalışmalarımızı yaptık. İller Bankası’ndan 6 milyonluk kredi sağladık ve araçlarımızı satın aldık. Çift ringil damperli kamyon, 1 tır ve dorsesi, 3 tek dingil kamyon, 1 grayder, 1 kazıcı yükleyici, 6 çift kabin kamyonet, 1 tek kabin kamyonet aldık. Araçlarımızın bir kısmı geldi. Hepsi bitince onlar için de çalışma yapacağız.

ARAPTEPE BAŞLIYOR

Kentsel yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Araptepe ile ilgili ihale yapılacak. 550 daire vardı, 411’e düşürdük. Daha havadar olması için daire sayısını azalttık. 50 daire ev sahiplerinin, diğerleri belediyenin olacak. Projemiz yakında ihaleye çıkacak. Eğitim kampüsü çalışmamızın projesi tamamlandı. Eğitim açısından Derince bir merkez haline geldi. Bu çalışmanın olduğu bölgede eski binaları yıkacağız ve Sabancı Okulu binasını üniversiteye vereceğiz. 1071 Kültür Merkezi projesini de belediye binası olarak değerlendireceğiz.

KÖYLER ÜRETECEK

Tarımsal kalkınma ile ilgili seçim döneminde köylülerimizin talepleri oldu. Köylülere Aspir dikmelerini söyledim. Aspirin yağını aldıktan sonra küspesini tavukçular, çiçeklerini ise İran alıyor. Kalanını ise hayvancılıkta kullanıyorsunuz. Böyle bir projemiz var. Köylülere, konu hakkında uzmanları getirip brifing verdik. Ağustos ayında Konya’da ekilmiş araziyi ve tesisi gördüler. 7 köyde 20’şer dönüm ekilmesi için kasım ayında tohum vereceğiz. Bahar ayında yağ tesisinin kurulması için ön ayak olacaktık. Olmadı Çenesuyu’nu da ortak yaparak hem ekonomik kalkınma hem de istihdam sağlayacağız.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

İshakçılar’da bulunan göletimizde yüzen tesisler kurup İstanbul’u buraya taşıyacağız. Ayrıca yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları ile bu bölgeyi çekim merkezi yapmayı planlıyoruz. Burası sadece sulama göleti olduğu için bakanlık verdi. Hayvan pazarını kuracağız. Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi için çalışma yapıyoruz. Bu çalışmamıza Büyükşehir Belediyesi destek verecek.

OTOBAN BAĞLANTISI

Otoban bağlantı yolunu takip ediyoruz. Kamulaştırmayı Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Kamulaştırmada yüzde 50’ye ulaştı. Projeyi ikiye bölmek için çalışma yapıyoruz. Uygulama projesi onay safhasında. Proje onaylandığında hemen bakanlığa gidip D-100 otoban bağlantısını, ikinci safhasında ise liman bağlantısını yapacağız. KEV tesisleri Büyükşehir’in. Burada uluslararası bir gençlik merkezi olacak.

ESKİ STADIN DURUMU

Askeriyeden aldığımız 140 dönüm arazinin içinde sadece kamu binaları yapılacak. 40 dönüm Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine verildi. Burada diş hastanesi ve yanık hastanesi yapılacak. Diş hastanesine iş adamı İbrahim Vefa Aracı yeni cihazlar bağışladı. Millet Bahçesi olarak planlanacak eski İsmet Paşa Stadı’nın yeri projelendirildi ve bakanlık tarafından yapılacak. Buraya gençlik merkezi koyulması için çalışma yaptık” dedi.

ÇÖZÜM İSTEYENLERLE…

Yenikent Kapalı Pazar alanı ile ilgili sıkıntıları anlatan Aygün, “Biz buranın pazar alanı olduğunu seçilmeden önce de biliyorduk. Onlarla birçok kez görüştük. 3-4 defa toplantı yaptık. Çözüm istedik ama onlar çözümsüz hale getirdi. 15 Eylül’e kadar izin verdik ama o zamana kadar da sorunu çözdük. Bir sorunu çözmek isteyen bir de durumu provoke edenler vardı. Keşke yerimiz geniş olsa da daha büyük yerler yapsak. 3 bin 100 metrekare sadece tezgah alanı var. Bürüt alan 7 bin 500 metrekare alan. Şimdi oturup işi çözmek isteyen arkadaşlarla sorunu çözeceğiz. Eksikler varsa bunları tamamlayacağız. Dış bölüme tente açacağız. Yeter ki çözüm istesinler. Provokatörlük yapanlara prim vermeyin” dedi.

VATANDAŞ İSTEMELİ

Deniz Mahallesi ile ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Zeki Aygün, “Biz projeyi vatandaşa sunacağız. Eğer milletimiz isterse devam edeceğiz. Yoksa yapmayacağız. Ama biz insanların kentsel dönüşüm yapılmasına yönelik imar çalışması yapacağız. 1-2 dönümlük adalar kurarak binaların yapılmasını sağlayacağız” dedi.

24 Eyl 2019 - 11:11 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Yurttaş - Askeri Hastane arazisine kaymakamlık ve Belediye binaları yapılacaktı,baksanıza vazgeçilmiş belediye 1071' e taşınıyor...Paralar suyunu çekmiş besbelli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:11
05

İzmitli - Derinceye gelince 6 milyonluk kredi sağladık.İzmit belediyesine gelince olmaz.Bu halk her şeyi görüyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:11
04

burak - o kadar çok yol aldınız ki derinceye çenesuyuna mersincik mahallesine asfalt atmayı unuttunuz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:11
03

impowder - Kaçak yapılara artık müdahale edin sayın başkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:11
02

Iztt - :))) kadroya baksana bidaki seçime giremeyecek ya :) böyle adaylar çıkarırsa daha çok kaybeder akp

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:11
01

Derince Mersincik Mahallesi - Mersincik mahallesini görün artık ya taş toprak yollar var bi asfalt getirin bu mahalleye artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:11

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29