Bakan Arslan: Marmaray’ı İzmit’e getireceğiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ilimizde gerçekleştirdiği programda “2018 yılında Marmaray ile Gebze’ye gelen kaliteli taşımayı İzmit’e getireceğiz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bugün ilimize gelerek Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) Lojistik Nakliye ve Taşımacı esnafı ve temsilcileriyle buluştu. Bakan Arslan’ın yanı sıra programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan , KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KTO Başkanı Sibel Moralı, Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve oda üyeleri katılım sağladı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ OLUYOR
 KOTO Başkanı Necmi Bulut, Bakan Arslan’a kent sorunlarından bahsetti. Bulut, “Üyelerimizin yaşamış olduğu sorunların yanı sıra tüm illeri de etkiyen Cengiz Topel Havaalanı’nın işleme kazandırılması gerekir. İstanbul metrosunun Gebze’ye uzanması çalışması sürmekte. Bunun için Gebze-Sakarya banliyö hattının ulaşıma kazandırılması trafiği rahatlatacaktır. Körfez ve Köseköy arasındaki sanayileşme kent merkezinde çevre kirliğinin artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle çevre yolu yapılmalıdır” diye konuştu. 

KOCAELİ LOJİSTİK KENT

“Kocaeli lojistik kent. Bunun için çok önemli projeler var” diyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, ana hatları için çalışmalar yaptık. Gerek liman, gerek limanların demiryoluna bağlama planlarımız var. Bunları hayata geçirmek için bazı sıkıntılarımız var. Kocaeli’de yer ve arsa çok kıymetli. Gerek lojistik depo, kamyon ve tır garları, otopark yapma sıkıntılarımız var. Şehir içlerine daha modern otoparklar yapmak için büyükşehir belediyesi olarak adım atıyoruz. Özel sektörde bunun  çok kazançlı olduğunu ifade ediyor. Gebze’de tırların mahalle arasında parklanmasının mahalle sakinlerine sıkıntı verdiğini biliyoruz. Çözüm arıyoruz. Biz odalarla da bir araya gelerek çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

KOCAELİ’YE PROJE YAPIYORUZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şunları söyledi:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleriyle Kocaeli’de ulaştırma adına çok güzel projeler yapıyoruz. Lojistik ve nakliye bir ülke için insanın dolaşım sistemi kadar önemli. 80 milyonun her bir ferdi bu sektörden etkileniyor. Eğer iyi organize olamazsak olumsuz etkileniriz. Ülkemiz coğrafi konum bakımından köprü durumunda. Son 14 yılda sadece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme alanında yaptığımız hizmetin maliyeti 320 milyar TL’dir. 

350 KİLOMETRE TÜNEL EKLEDİK

14 yılda 350 kilometre tünel ekledik. Bu sene tamamlayacağız tüneller 62 kilometre. Kocaeli merkezli bölünmüş otoyolla ülkemizin batısından giren bir aracın doğusundan çıkabilmesini sağlamak istiyoruz. İstanbul ve Kocaeli’de bir sıkışma oluyor. Bu sıkışma nedeniyle 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temellerini attık.  Kocaeli’yi liman kenti haline getirdik. Bu pozisyondan yararlanması adına hızlı tren hattının yanına bir hat daha yapıldı. Kuzey Çevre Yolu yapılıyor. Bunlar yetmiyor Akyazı’dan başlayarak yeni bir hızlı tren yapacağız. Sadece Kocaeli’de değil 81 ilde yapılıyor. Bu yüzden bu hizmetlerden rahatsız oluyorlar. Artık işleri pratik hale getirecek düzenlemeler yapıyoruz. Bütün tarafların görüşlerini alınca ortak paydada buluşacağız.

400 MİLYON YATIRIM YAPACAĞIZ

Belediyemizin imkanlarını doğru kullanmak adına çok güzel bir işbirliği var. Birçok kavşak yapıyoruz. Gebze’den Halkalı’ya kadar olan banliyö hatlarını 2018 yılının sonuna kadar hizmete koyacağız. Gebze’yi Ankara’ya bağlayan hızlı tren hatlarının yanı sıra Marmaray ile Gebze’ye gelen kaliteli taşımayı İzmit’e getireceğiz. Bunun bir kısmını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız. Bu bağlantılar için 400 milyon yatırım yapılacak.”

“31 trilyonluk pazardan pay alacağız”

Orta koridor ile Türkiye’nin 31 trilyon milyar dolarlık ekonomik pastadan daha büyük pay alacağını ifade eden Bakan Arslan, “Dünyanın ticaretini, 3 saat uçuş mesafesi ile eriştiğimiz yaklaşık 1.5milyarlık insan var. Bu 1.5 milyar insanın oluşturduğu gayrisafi yurt içi hasıla 31 trilyon dolar. İşte biz istiyoruz ki bu 1.5 milyar insanın yaşadığı, 31 trilyonluk pazarın bulunduğu coğrafyayı ticaretimiz, kalkınmamız, ihracatımız için hedef pazar olarak belirleyelim ve bu hedef pazara kolay erişelim. Bölünmüş yolla, otoyolla, demiryolu, denizde limanlar marifetiyle erişelim. Ve bunları da birbiriyle entegre edelim” diye konuştu.

Orta koridor demiryolu çalışmasında Türkiye’nin alacağı paydan rahatsız olanlar olduğunu da dile getiren Bakan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize bırakılan vatanın hakkını vermeliyiz”

“Hedef belli. Bu pazardaki ticaretten kaynaklı, taşımacılıktan kaynaklı olan pastaya da ortak olmak istiyoruz. Madem bu coğrafyadayız, bu kadar kıymetli topraklardayız ve ecdat bu kadar kıymetli toprakları bize vatan olarak bırakmak için kanını dökmüş, şehit olmuş bize de düşen onların torunları olarak bu toprakları vatan ve yurt olarak imar etmek hakkını vermek. Yaptığımız bütün projelerle bunun hakkını vermeye çalışıyoruz. Ve bundan faydalanmaya alışmış, ticaret pastasını paylaşmaya alışmış olanlara da bir anlamda ortak oluyoruz.”

“Pastayı bölüşenler Türkiye’yi durdurmak istiyor”

“İstanbul’daki 3. Havalimanı, Osmangazi Köprüsü dahil İstanbul-Kocaeli-Yalova-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir’e hizmet edecek olan otoyol ve Osman Gazi Köprüsüne ve hakeza Avrupa ile Asya arasında ki taşımacılığı kolaylaştıracak olan Yavuz sultan Selim Köprüsüne, Londra-Pekin arasındaki demiryolunu kesintisiz hale getiren Marmaray’a Avrasya Tüneline karşı çıkışın da sebebi buydu. Pastayı kendi aralarında paylaşmaya alışanlar, baktılar ki Türkiye bu pastaya ortak oluyor, aldığı dilimle de yetinmiyor. O yüzden Türkiye’nin yolunu keselim, durduralım. Ama şunu bilsinler ki biz bu hizmet aşkıyla ülkemize hizmet ettikçe insanımızın bu desteği bu duası oldukça, 15 Temmuz’da olduğu gibi millet birlik içerisinde millet olma şuuruyla dinine, diline, mezhebine, etnik yapısına bakmadan hep beraber meydanlara çıktığı gibi bundan sonra da inşallah birliğimizi beraberliğimizi devam ettireceğiz.”
Konuşmaların ardından KOTO Başkanı Necmi Bulut ve yönetimi tarafından Bakan Ahmet Arslan’a günün anısına hediye takdim edildi. Bakan Arslan çekilen toplu fotoğrafın ardından Gebze’de gerçekleştirilecek programlarına gitmek için salondan ayrıldı.

Çiğdem ARMAĞAN

11 Nis 2017 - 15:23 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

yazık - cengiz topel hakkında tek kelime etmemiş. utanmış. 7 senedir uçabildiğimiz tek yer göstermelik trabzon.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 15:23

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29