Bakan Işık: 'Bu topraklar hiçbir diktatöre prim vermedi'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık kimsenin diktatörlükle korkutulmamasını isteyerek, "Bu topraklar hiçbir diktatöre prim vermedi. Bundan sonra da vermeyecektir" dedi.

hasan-konca.jpg
fikri-isik-003.jpg
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin birinci kuruluş yılı kutlamasına ve Kocaeli Abhaz Derneği tarafından düzenlenen Abhaz Halkı Buluşması programına katıldı. Kocaeli Abhaz Dernek Başkanı Hasan Konca ev sahipliğinde Ramada Otel’de gerçekleşen programa Bakan Işık’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Türkiye Abhazya Ticaret Ateşesi Ruhi Karaalp, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm  ve dernek üyeleri katılım sağladı.

Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca, katılımcılara Abhaz ve Abhaz kültürü hakkında bilgi verdi. Konca, “Kocaeli’de 40 bin Abhaz yaşamaktadır. Abazlar örf, adet ve geleneklerine bağlıdır. 2004 tarihinde yapılan toplantı sonrasında köy düğünlerinde alkol almak ve silah atmak yasaklanmıştır. Hala da karar devam etmektedir. Akraba evliliği asla yoktur. Derneğimiz 2015 yılında kurulmuştur. Derneğimizde folklor ve dil kursu verilmektedir” şeklinde konuştu.

ABHAZLAR 15 TEMMUZ’DA MEYDANLARDAYDI

Türkiye Abhazya Ticaret Ateşesi Ruhi Karaalp  ise, “Abhaz halkı vatanın ve milletini sever. Bu halk 15 Temmuz sürecinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla meydanlar da yer almıştır. Bu halk vatanın ve bayrağın ne olduğunu çok iyi bilir” diye konuştu.

Mili Savunma Bakanı Fikri Işık şunları söyledi:

“Bizim ülkemizde cemiyetçilik zor iştir. Sivil toplum ne kadar güçlenirse demokraside o kadar kökleşir. Bu fedakarlık için dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Abhaz kökenli Kocaeliler vatanın ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu en iyi bilenlersiniz. Bütün topluma da bu duyguyu yaşatıyorsunuz.

AYNI RUHU TAŞIYORLAR

Öyle bir coğrafyadayız ki ayakta kalmak için güçlü olmak zorundayız. Ülkemiz ne zaman gücünü kaybetse maalesef üzerimizde oyun oynamak isteyenler hemen sahnede beliriyor. Tehdit çok zaman dışarıdan gelmiyor. İçerdeki ihanetlerde çok büyük yıkımlara sebep oluyor. Bu yıkımların üzerinden gelen millet bilinciyle bu yıkımların üstesinden geliyoruz. Çanakkale Savaşı’nda ki genlerle ile En son 15 Temmuz’da hiçbir hesap yapmadan ülkesinin birliğini korumak için ölüme giden gençler aynı ruhu taşıyordu. Onlara layık olmak için Türkiye’yi layık olduğu şanlı pozisyona tekrar döndürmektir. Şehitlerimizin üzerimizde ki en büyük hakkı budur.

ASLA REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

16 Nisan’da halk oylaması yapacağız. Bu güne kadar demokrasiye geçtiğimiz günlerden sonraki en önemli oylama olacak. Anayasa da en köklü değişikliği ilk defa yapacağız. Bu bir hükümet sistemi değişiklidir, asla rejim değişikliği değildir. Türkiye 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal önderliğinde TBMM’de anayasanın ilk 4 maddesi ile belirlemiştir. Bunu kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. Bu belirlendiği için rekabeti başka mindere çekme gayretindeler. Aklı başında hiç kimsenin  Cumhuriyet’ten geri dönüşü aklına gelemez.

TÜRK HALKINI KORKUTAMAZSINIZ

Önerdiğimiz sistemin yanlışlığını savunanların, çift başlılığı ortadan kaldıracak alternatif bir öneri sunsun. AK Parti ve MHP bir öneri sundu eleştirebilirsiniz ama ortada somut bir teklif var. Korkular üzerinden bir politika üretiyorlar. Türk halkını korkutamazsınız. Diktatörlük gelecek, bir kişiye bırakıl mı diyorlar. Her sistemde son sözü bir kişi söyler. Son sözü bir kişi söyler o da TBMM’dir. O karar milletvekillerine aittir. Hatta zaman zaman nitelikli çoğunluğa aittir. Kimseyi diktatörlükle korkutmasınlar. Bu topraklar hiçbir diktatöre prim vermedi. Vermez de. Türkiye kesinlikle diktatörlüğe gidemez. Bu sistemde hakem millet”

TÜRKİYE ÇİFT BAŞLILIKTAN KURTULACAK

Türkiye evet derse, çift başlılıktan kurutulacak. Cumhurbaşkanlık ve Başbakanlık makamı birleşecek. İki şoförlü yönetim sistemi ortadan kalkacak. Halk hükümeti sandıkta belirlediği için Türkiye’nin istikrarsızlık problemi olmayacak. Türkiye bu sisteme 1960’da geçseydi. Tablo ne olurdur? Bunu Türkiye Güney Kore karşılaştırması ile açıklayabiliriz. 1960 yılında Güney Kore’de ihtilal oldu. Açlıktan insanlar ağaç kovuklarını yiyordu. Türkiye 1960‘dan 1965 yılına kadar çalkantılı dönemler yaşadı. 5 yıl kaybetti. 12 Eylül’de darbesinde 7 sene kaybetti. Bunları hep birlikte yaşadık. Türkiye hak ettiği büyüme hızına ulaşamadı”

Çiğdem ARMAĞAN

Programın ardından Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca, Bakan Işık'a kalpak ve bir çerçeve içerisinde kılıç hediye etti. Bakan Işık kalpağı başına takarak fotoğraf çekildi.

26 Mar 2017 - 16:25 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

kurtdereli. - anayasa degisikligi butun milletin rizasi ve mutabakati ile yapildiginda o ulkeyi kimse tutamaz.simdi ise yapilan naalesef diyoruz cumhurbaskanimizin dayatmasi ile yapilan referandumdur.bu ne kadar saglikli ne kadar bu ulkeye ve millete faydali olscaktir.bilmiyoruz.cem karacanin soyledigi gibi bindik bit alamete gideyoz kiyamete.kalin saglicakla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:25
04

haluk. - hendekli abazalar diktatorlere pirim vermez.hayir diyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:25
03

pasali - selamunaleykum.sayin bakanimiz bizim durumda olanlar korkudan hayir diyemiyorlar.bu biraz diktatorluk olmuyormu sayin bakanimiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:25
02

Ersoy Kandemir - Bu topraklarda yaşayan Bizanslıları unutturmayalım,her türlü diktatörlüğü de kendi milleti dahil herkese yapmışlardır,taaaki Türkler 1071 de Malazgirt i ele geçirinceye kadar da bu zulm devam etmiştir sayın bakan.Bu topraklar kadar üstünde hangi milletin yaşadığı,kendilerini geliştirebilmeleri,örfleri,ahlakları hepsi etkili olmuştur diktatör çıkmamasında sayın bakan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:25

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 24.000 TL Tel: 0532 280 24 09

ÜRETİM ELEMANI

KOCAELİ - BAŞİSKELE'de bulunan boru üretim imalatı ve kaplama işlemleri yapan firmamızda çalıştırılmak üzere; 22.000,00 TL+ fazla mesai başlayan maaş...

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

KOCAELİ KERESTE PERSONEL ARIYOR

Palet Fabrikasında çalışabilecek VASIFLI VASIFSIZ ELEMANLAR aranıyor. Ayrıca, *80’LİK ŞERİT MAKİNA USTASI, *TOMRUK ARABALI USTASI, *ŞERİT BİLEME US...