1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Balina ekmek
Balina ekmek

Balina ekmek

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, Sağlık Mahallesi'nde 11 yıldır fırıncılık yapan Mehmet Kurt, balina şeklinde ekmek üreterek müşterilerinin beğenisine sundu. Balina ekmek üretimine dört ay önce baş

A+A-

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, Sağlık Mahallesi'nde 11 yıldır fırıncılık yapan Mehmet Kurt, balina şeklinde ekmek üreterek müşterilerinin beğenisine sundu. Balina ekmek üretimine dört ay önce başlayan Kurt, ilk gün 2 adetle başladığı 7 -8 kg'lık balina ekmek üretim sayısını bugün 12 adete çıkardı. Balina ekmeği yulaf, arpa, çavdar, mısır, kepek ve buğday unu kullanılarak yapılıyor. Ekmeğin yapımında Mehmet Kurt'un deyişi ile ''Anadolu’nun öz buğdayları kullanılıyor.'' Balina ekmeğin hikayesini ise Fırıncı Mehmet Kurt şöyle anlatıyor: ''Dört ay önce İzmirli bir fırıncı kardeşimiz balina ekmek tasarımı yaptıklarını ve ayrıntılarını bana anlattı, burada tutulur mu diye araştırmalar yaptım. Sonrasında ise yapmaya karar vererek ilk gün 7 kiloluk 2 adet ekmek yaparak satışa çıkardım. Balina ekmekleri kilo ile satmaya başladım. Bu 2 ekmek ilk gün olmasına rağmen akşam olmadan satıldı. Ekmeği ilk gören müşteriler önce şaşırdı, sonra gözleriyle iyice inceleyip satın aldılar.''

Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.