Başbakan Yıldırım'dan referandum tarihi ile ilgili flaş sözler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin genel merkezinde AK Parti 115. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Referandum kamyapyası ile ilgili de bilgi veren Yıldırım, "AK Parti referandum kampanyası tek başına yapıcak. MHP ile ortak bir kamyanya yapmayacağız. Cumhurbaşkanımızla koordinasyon halinde güzel bir kampanya yürüteceğiz. Biz diyoruz 'Çatal kazık toprağa girmez" iki başlılık olmaz. Yanlış bilgilendiremenin önüne geçecek bir kampanya olacak" dedi.

Konuşmasında 23 ili kapsayan yatırım destek paketi ile ilgili bilgiler veren Yıldırım'ın konuşmasının  satır başları şöyle: Doğu ve Güneydoğu'da 23 ilimizi ilgilendiren hayati bir adım attık. Dün Cazibe Merkezleri Programını açıkladık. Program resmen dün başladı.  28 Kasım-11 Ocak tarihleri arasında Doğu'da, Güneydoğu'da yatırımcılarla görüşüldü, onların talepleri dinlendi ve beklentileri görüşüldü. Ortaya çıkan sonuç gayet memnuniyet verici. 23 il için yatırım yapmak üzere müracaat edenlerin sayısı bin 200'ü aşmış durumda. Toplam yatırım miktarı da 20 milyar doları bulmuş vaziyette. Bu yatırımlar bölgede gerçekleşirse 112 bin 400 vatandaşımız, gencimiz iş aş sahibi olacak. Bunu etrafıyla düşündüğümüzde bu sayısı 500 bini geçmiş olacak. Sadece bu rakamlar ön talep sırasında yapılan müracaatlardır. Program resmen dün başladı. Program kapsamında yatırım yapan herkese yapacağı yatırımla ilgili fizibilite hazırlama, danışmanlık yapma gibi hizmeti bedelsiz devlet verecektir.

YATIRIMCIYA FAİZSİZ KREDİ 

Kullanılan kaynağın her kuruşunun nereye gittiğini, israf edilmediğini bilmek istiyoruz. Yatırım için arazi temininden başlayarak arsa üzerine bina yapılması dahil desteği vermeye devam edeceğiz. 10 milyara kadar sabit yatırımın bedelini biz karşılayacağız. Fabrika kurulduktan sonra iş bitmiyor. Üretim tesislerini büyütmek, geliştirmek isteyenlere de yine destek verilecek. Fabrika kuruldu, sıra fabrikanın içini donatmaya geldi. İçeriye alet, edevat, makina ne lazımsa onunla ilgili makina teçhizatın alımında da destek veriyoruz. Bu destek kredi şeklinde, faizsiz kredi şeklinde. 2 yılı ödemesiz olacak, 4-6 yıl arasında değişecek. Eğer içerideki makinaları yurt içinden alırsa kredi süresi daha uzun ve ödeme süresi de daha fazla olacaktır.

"Kocaeli'de, Ankara'da, Türkiye'de nöbetteyiz"

"İNSANLAR YALAN SÖYLEYEBİLİR AMA TARİHİ ÇARPITAMAZSINIZ"

Bütün bunlar olduktan sonra sıra geldi işletme desteğine. Yine 4 yıl süreyle 1 yılı ödemesiz, işletme süresince işletme kredisi olarak yatırımcılara temin edilmiş olacak. Bu üretim ve imalatla ilgili konular. Ayrıca hizmet sektörüyle ilgili yatırım yapmak isteyenler için de benzer destekler var. Çağrı merkezi kurmak isteyenlere destek vereceğiz. Veri merkezi kurmak istiyorlarsa onlara da destek vereceğiz. Bu iki sektör çok önemli. Bugün 80 bin civarında çağrı merkezlerinde çalışan insanlarımız var. Bu sektör güzel bir sektör. Sermayesi fazla olmayan birçok insana kolayca iş bulabiliyorsunuz. Üstelik vatandaşın derdini çözebiliyorsunuz. Bu çağrı merkezi ile birlikte bazı illerimiz en büyük iş veren durumuna geldi. O yüzden bu sektörü destekleyeceğiz. Birde veri merkezleri var. Bu veri merkezlerinde bir kart içerisinde çok sayıda bilgiyi muhafaza edebiliyorsunuz. Bu bilgilerin gelecek yıllara emniyetle bırakılabilmesi veri merkezleriyle daha kolay hale geldi. Cumhuriyetin kurulduğu ilk günden beri dikkat edin anayasa değişikliğine ilişkin kim ne söylemiş internetten görebiliyorsunuz. İnsanlar yalan söyleyebilir ama tarihi çarpıtamazsınız. Bugün teker teker geçmiş dönemlerimizin doğru bildiğimiz yanlışlarını görebiliyoruz. Bu da teknolojinin bize getirdiği bir imkan.

ADIM ADIM HUZUR VE REFAH GELECEK"

Adım adım huzur, refah ve kalkınma olacak. Bazıları diyebilir ki neden Doğu ve Güneydoğu'ya yapıyorsunuz. Buralara yapılan her kuruşluk yatırım, Batı'ya yapılmış demektir. Doğu'dan Batı'ya göç olmasın. Buralarda yatırım yapmassak insanlar Batı'ya gelecek. İnşallah yapılacak bu yatırımlar ülke insanının yüzünü güldürecek. Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesine ulaştıracak önemli kararlardır.

SURİYE'DE ATEŞKES

Hükümetimiz işbaşına geldiğinden bu tarafa ekonomi, adalet, kalkınma ile ilgili birçok teknoloji geliştirme, ARGE faaliyetleriyle ilgili birçok kanun çıkardık, reform yaptık. Bütün bunları 15 Temmuz darbe girişimine rağmen yaptık. Haziran'dan bu tarafa çıkardığımız kanunlar, reformlar Cumhuriyet tarihinden hakikaten kalıcı sonuçları olacak düzenlemelerdir. Göreve geldiğimizde, "Dostlukları arttıracağız, düşmanlıkları azaltacağız" dedik. Buna mecburuz; çünkü bölgede Türkiye'de bölge ülkelerinin teminatıdır. Rusya ile ilişkilerimizi düzelttik. İsrail'le süregelen sorunumuz vardı onu bir noktaya bağladık. O günlerde de Suriye'de 6 ay içerisinde iyi bir şeyler olacak, dedik. Hamdolsun Suriye'de ateşkesin sağlanması için Rusya, İran'la birlikte inisiyatif aldık, ateşkes sağlandı. Kazakistan, Astana'da bir zirve yapıldı ve üç ülkenin ateşkesin uyulduğunun takibini yapması konusunda mutabakat sağlandı.

SURİYELİLER EMNİYET SAĞLANINCA EVLERİNE DÖNECEK

Üç ülke ayrıca Suriye'de siyasi sürece uluslararası toplumun katkı sağlamasını, BM kararlarına uymasını bekliyor. Suriye'de barışın sağlanması, terör örgütlerinin temizlenmesi için bir yandan da biz Fırat Kalkanı Operasyonu ile DEAŞ, PYD, YPG'ye karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Mücadeleyi veren Özgür Suriye Ordusu, biz de onlara destek veriyoruz. Amacımız terörle mücadeledir. Bölgeden terörün temizlenmesi, kardeş Suriye halkının can ve mal güvenliğinin huzura, esenliğe kavuşması, yıllardır memleketlerini terketmek zorunda kalan tekrar ülkelerine dönmesi öncelikle hedefimizdir. Biz onları zor zamanlarda misafir edeceğiz; ancak ülkelerinde huzur, barış, emniyet sağlandıktan sonra şüphesiz onlar da memleketlerine dönecektir.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE REFERANDUM 

Yüce Meclis anayasa değişikliğinde kararı verdi. AK Parti kendine yakışır bir şekilde dayanışma ruhunu bu büyük grup Meclis'te gösterdi. Bütün milletvekili arkadaşlarımın göstermiş olduğu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu için huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Yoldaş olmanın, gönüldaş olmanın gururunu bir kez daha yaşadım. Aydınlık Türkiye'nin yarınları, devletimizin bekası için tarihi bir görev yapmıştır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturuna yürekten inandık. Sizler milletin dediği olacak dediniz ve milli iradeye sahip çıktınız. Milli iradeyi alaşağı etmek isteyenlere beklediği fırsatı vermediniz.

19'NCU KEZ DEĞİŞTİ 

AK Parti millet gücünün üstünde güç tanımadığı için Türkiye'nin en güçlü siyasi hareketidir. Bütün teşkilatımıza, bütün kademelerine sergiledikleri bu güzel dayanışma ruhu için bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye uzun zamandır vesayet anayasalarının yol açtığı sorunları çözmeye çalışıyor. 1982 Anayasası 18 sefer değiştirilmiş. Biz 19'uncu değişikliği de Meclis'te halk oylamasına götürmek suretiyle geçirdik. Bu anayasa Türkiye'nin bugünkü isteğini karşılayamıyor, demokrasinin gereklerini yerine getiremiyor.

BUNLARIN KAFASINA GÖRE ATATÜRK'ÜN SEÇİMİ DE SAKAT 

Bu değişikliğin karşısında olanlara söyleyeceğim birkaç söz var. Yıl 2007. AK Parti iktidar. 363 milletvekili var. Bu anayasanın değişmesine karşı mücadele eden AK Parti'ye 'Sen cumhurbaşkanı seçemezsin' dediler. Anamuhalefet partisi o gün kendi fikrini değil, vesayetçilerin sözcülüğünü yaptı. O gün cumhurbaşkanı seçimini engellediler, 367 icadıyla. Onların kafasına göre düşünürsek, Atatürk, İnönü, Bayar'ın seçmileri de sakat. O sayıya ulaşan hiçbir şey yok. Biz öyle mi dedik, peki öyle. Madem öyle işte böyle. Vatandaşa gidiyoruz dedik. Milletimiz "Cumhurbaşkanını ben seçeceğim dedi ve kararını verdi.

"1923'TE REJİM TARTIŞMASI SONA ERDİ"

Şu anda yapılan 2007 referandumunda yapılan değişikliğin gereğini yerine getirmek eksik kalanı tamamlamaktır. Türkiye elden gidiyor diyenlerin kendileri gidiyor. Feryadı figanları kendi ikbal meseleleri için. Türkiye muassır medeniyetler seviyesine ilerliyor. Telaşları kendi gelecekleri, ikballeridir. Kendileri gidiyor onun feryadı içindeler.  Kaç sefer söyledik. 93 yılında Cumhuriyet ilan edildi. 1923'de rejim tartışması sona erdi, nokta. Kimi kandırıyorsunuz? Millet kararını verdi, padişahlık gitti Cumhuriyet geldi.

ULAN NEREDEYDİNİZ...

Tek başına iktidar olduk. 363 milletvekili ile Ankara'ya geldik, hükümet kurduk. 'Hoşgeldniz' diye kafalarını uzattılar, 'Yeni ortağınız' Ulan siz neredeydiniz! Seçim meydanlarında sizi görmedik. Burası Ankara dediler. O zaman anladık ki Ankara'da vesayet sahipleri var. 15 yıldır bu vesayet sahipleri ile mücadele ediyoruz. Nihayet sonuna geldik. Tek vesayet sahibi tanırım, aziz Türk milleti, onun dışında hiçbir vesayet tanımıyorum. Millet yetkiyi verir, canı istediği zaman yetkiyi de alır.

MHP İLE ORTAK KAMPANYA YOK

Referandum sürecinde çok şey konuşulacak. Hayırcılar, istemezükçüler bir tarafta konuşlanacak. Onlar kendi kapasitelerince neden hayır denmesi gerektiğini anlatacaklar. Biz de anlatacağız. Biz bu değişikliği MHP ile beraber yaptık. Uzlaşarak bir değişiklik hazırladık ve milletimizin önüne getiriyoruz. MHP kendi prensipleri içerisinde, ilkeleri doğrultusunda Meclis'teki duruşunu sokakta da gösterecek. Bunu sayın Bahçeli de ilan etti, kampanyayı evet üzerine kuracaklarını söyledi. MHP ile ortak kampanya diye bir şey yok. Onlar ayrı parti biz ayrı partiyiz ama bir amaç birliği var. Cumhurbaşkanımızla koordinasyon halinde güzel bir kampanya yürüteceğiz. Biz diyoruz 'Çatal kazık toprağa girmez" iki başlılık olmaz. Yanlış bilgilendiremenin önüne geçecek bir kampanya yapacağız.

REFERANDUM TARİHİ BU HAFTA BELLİ OLACAK 

Vatandaş değişimi zorluyor, değişim istiyor. Direnen biz olamayız. Bizim aksine değişimi zorlamamız lazım. Anayasa değişikliği ile Meclis kararı onay için Cumhurbaşkanı'na sunuldu. Cumhurbaşkanımız imzaladıktan sonra süreç başlayacak. Referandum nisan ayının ilk yarısında 20'sine kadar uygun bir tarihte yapılacak. Bu hafta içinde de kesin tarih YSK tarafından açıklanmış olur. Bu kararı tabi ki YSK verecek. Anayasa değişikliği teklifi Cumhurbaşkanı’nın onayına sunuldu.

25 Oca 2017 - 12:36 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29