Başkan Baran, 5 yılını anlattı

Yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, görev süresi olan 5 yılda yaptığı projeleri anlattı.

toplu-072.jpg
izlediler.jpg
+3
Haber albümü için resme tıklayın

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran görev süresi olan 5 yılını anlatmak üzere program düzenledi. Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Cumhur İttifakı Körfez Belediye Başkan adayı Şener Söğüt, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye meclis üyeliği adayları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. Programda Başkan Baran, 5 yıl boyunca Körfez’de yapılan hizmetleri anlattı. Baran’ın çok sayıda davetliyle bir araya geldiği program adeta veda niteliğinde oldu.

ÇOK GÜÇLÜ HİZMETLER YAPILDI

Toplantıda ilk olarak söz alan Cumhur İttifakı Körfez Belediye Başkan adayı Şener Söğüt, “Körfez Belediye Başkanımız görevi aldığından bugüne kadar 5 yıl boyunca, gece gündüz çok önemli işlere imza attı. Yine ondan önceki başkanımız Yunus Pehlivan da çok güzel çalışmalar yaptı. Bu kentte taş taş üstüne koyan herkesten Allah razı olsun. AK Parti döneminde çok güçlü hizmetler yapıldı. Ülkemiz güçlendi. Bütün bunlar yerelde ve genelde halkımıza hizmet olarak döndü” ifadelerini kullandı.

6 MART’TA ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILI ANLATACAĞIM

Konuşmasının devamında Söğüt, “Ülkemiz çok hızlı bir şekilde yerel seçimlere gidiyor. Bizler Cumhur İttifakı olarak kalan 28 günü çok verimli bir şekilde değerlendirerek; İsmail Baran başkanımızın bıraktığı bayrağı çok daha yukarılara çıkaracağız. Bu bir yerel seçim. Biz sadece başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı seçmeyeceğiz, bir şeye daha karar vereceğiz. 16 yıldır istikrar sürsün anlayışı vardı. Ben inanıyorum ki ülkemiz asla ve asla belirsizliğe taviz vermeyecektir. İnşallah 6 Mart’ta bizlerde önümüzdeki 5 yıl neler yapacağız onları anlatacağım” şeklinde konuştu.

AK PARTİ MEDENİYETİN TEMSİLCİSİ 

Söğüt’ün ardından kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Sevdası Türkiye olan partiyiz biz. AK Parti yalnız bir parti değildir. AK Parti medeniyetimizin temsilcisidir. Bu ülkenin çocukları ve kadınları daha güzel yaşasın diye siyaset yapıyoruz. Derdimiz davamız makam olsaydı; 5 yıldır Körfez’de gecesini gündüzüne katan İsmail Baran aday olmadığı için aramızda olmazdı. AK Parti öncesinde küçük bir viyadük açıldığında Cumhurbaşkanları açılışa geliyordu. 30 yıldır bitmeyen Bolu tüneli vardı” diye belirtti.

TUTMADIĞIMIZ SÖZÜMÜZ OLMADI

Yaman’ın ardından kürsüye çıkan ve 5 yılda yapılan 500 milyon liralık yatırımları anlatan Baran, “Göreve geldiğimiz gün üzerinden tam 5 yıl geçti. Körfez’de İnsan odaklı hizmet anlayışıyla birçok projeyi hayata geçirdik. Her yıl ‘hesap veren bir belediye’ olarak sizlerin karşısına geçeceğimizi ve hesap vereceğimizi söyledik. Sözümüzü de tuttuk. Hayata geçirdiğimiz projeler sadece benim ve ekibimin değil, aziz milletimizin başarısıdır. Körfez Kampüsüne kavuşacak, kalesine kavuşacak, eğitimde marka kent olacak dedik. Çok şükür geldiğimiz noktada tutmadığımız bir sözümüz olmadı” ifadelerini kullandı.

SANDIKLARDAN ZAFERLE ÇIKACAK

Konuşmasının devamında Baran, “31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimlerin yapılmasından sonra hizmet bayrağını, yol arkadaşımız Şener kardeşimize devredeceğiz. Bu bir hizmet yarışı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kimi hangi göreve layık görürse, o kardeşimizin arkasından yürümek bizim için şereftir, onurdur. Ben inanıyorum ki; Cumhur İttifakı Körfez’de sandıklardan zaferle çıkacak. Körfez Belediye Başkan Adayımız Şener Söğüt’e çıkmış olduğu bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Allah mahcup etmesin” diye belirtti.

350 MİLYON LİRALIK FAZLADAN PROJE 

“Kıymetli yol arkadaşlarımızla birlikte, gece gündüz demeden aşk ile çalıştık” diyen Baran, “5 yıllık görev süremizi tamamladığımız bu dönemde Körfez’de 500 milyon liralık hayata geçirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Beyannamede yer alan projelerin yüzde 90’ını tamamladık. Yüzde 10’luk kısım ise diğer kurumlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar. Fakat beyannamede 150 milyon liralık yatırım sözümüz yer almasına rağmen, 350 milyon liralık fazladan yatırımı Körfez’e kazandırdık” diye konuştu.

EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR

Körfez’de eğitimle ilgili yapılan çalışmalardan bahseden Baran, “Körfezi ‘sanayi ve liman kenti’ dışında ilim kenti yapma noktasında da önemli çalışmalar yürüttük. Bu kapsamda sadece son 3 yılda 30 milyon liraya yakın destek verdik. 5. sınıf öğrencilerine 5 yılda 13 bin 700 adet bisiklet dağıttık.  Ayrıca Türkiye’de öğrencilere eğitime katkı payı veren tek belediyeyiz. Bu yıl da, 3 bin öğrencimize geri ödemesiz burs yardımında bulunarak, destek sağladık. 5 yılda toplam 15 bin 460 öğrencimize ve 11 milyon 760 bin TL eğitim yardımında bulunduk. Beni en çok mutlu eden projemiz de bu oldu” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ BİR NOKTA 

Sözlerinin devamında Baran, “Eski belediye binasının yerine inşa ettiğimiz ve 4 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü ‘Körfez Kampüsü’nü tamamladık. Bu yıl 2 bin 500 öğrenci eğitim görmeye başladı. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfı kapsamında eğitime başladılar. Yılların hayali olan Körfez Kampüsümüzü 35 milyon liralık yatırımla hayata geçirdik. Körfez ilçemiz, 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken, ilim kenti olma yolunda da önemli bir noktaya geldi” diye belirtti.

KÖRFEZ’İ TARİHİYLE ÖN PLANA ÇIKARDIK

Konuşmasının devamında Baran, “Türkiye’nin en büyük sanayi ilçesi olan Körfez’i tarihiyle de ön plana çıkardık. Göreve gelir gelmez; Hereke Kalesi, Kutluca Telgrafhanesi, Abdulaziz’in Av Köşkü, Taşköprü gibi birçok projeyi restore ederek tekrar Körfez’e kazandırma adına çalışma başlattık. Hereke Kalesi’nde çalışmaların yüzde 90’ı tamamlanırken, Taşköprü’de restorasyon çalışmaları tamamen bitti. Ayrıca değerli zatlara ait türbeleri de akım-onarımını yaparak, halkımızın hizmetine açtık” diye konuştu.

YAŞLILARI UNUTMADIK

“‘Sosyal belediyecilik’ anlayışıyla hayata geçirdiğimiz ‘Hoş Geldin Bebek projesi’ ve ‘Hayırlı Tezkereler’ projesi dışında ilçemizdeki yaşlıları da unutmadık” diyen Baran, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz ‘Hoş Geldin Bebek’ ekibimiz, yeni doğum yapan annelerin ve ailelerin evlerine konuk oldu. Ayrıca ilçedeki yaşlılara yönelik yapılan ziyaretlerimizde eksikliklerini giderdik, hal-hatırlarını sorduk. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen ‘Hayırlı Tezkereler’ projesi ile de askere gidecek genç kardeşlerimize de çeşitli hediyeler takdim ettik” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Konuşmasının devamında Baran, “Körfez’in vizyon projesi olan Sarnıç Han iş merkezi yüzde 95 oranında tamamlandı. Çevre düzenlemelerinin bitmesiyle birlikte hizmete açılacak. İlimtepe Kültür Merkezi’nin inşaatı ise tüm hızıyla devam ediyor. Körfez’in geleceği konumundaki İlimtepe’de iki duble yol çalışması aralıksız sürüyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

02 Mar 2019 - 11:26 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Atilla - Esentepeye çivi çakmadın Suriyelileri doldurdun büyük başarı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mart 11:26
04

Can - Başkan Baran , Gün ışığı derneği ortaklığıyla verdiğiniz (!) burslar 4 ayda 1 kez yattı eğitime tam destek bravo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mart 11:26
03

körfezli - fotoğrafa iyi bakın ismail baran efendi ceketini bile iliklemeye tenezzür etmemişsin yazıklar olsun sana....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mart 11:26
02

Körfezli belediyeci - Palavralarında bıktık Baran bey,hadi giderken emrah çoban,İsa taş,nurdan zorluer i de götür lütfen,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mart 11:26

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29