1. HABERLER

  2. HER ŞEYDEN BİRAZ

  3. Bayrama özel şekersiz fıstık sarma
Bayrama özel şekersiz fıstık sarma

Bayrama özel şekersiz fıstık sarma

Bayram geldi diye tatlı yememek olur mu? Hele de şöyle en sağlıklısından olursa mükemmel olur. Tatlı krizlerinizde size eşlik etmeye aday bir tatlı.

A+A-

Bayramda tatlı kaçamaklar da olmazsa bayramın geldiği nasıl belli olacak. Herkes baklavaları, şerbetli tatlıları yerken siz biraz farklılık yapıp kahvenizin yanında bu fıstık sarmalardan atıştırıp tatlı krizlerinizin önüne geçebilirsiniz. Tadı ile fazla yormayan, doğal şekerli farklı bir lezzet. Hem de iki malzemeli. Yapılışı 20 dakika, servis 8-10 adet orta boy civarında.

 

 

baklava-2.jpg

 

Malzemeler

*1 su bardağı toz antep fıstığı (80 gram)

*10-12 adet (120 gr) orta boy hurma

 

Yapılışı

1-Hurmaları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın.(Dilerseniz akşamdan suda bekletip dış kabuğunu ayıklayın, ama robottan geçince de anlaşılmıyor)

2-Antep fıstıkları ile birlikte mutfak robotunuzun haznesine yerleştirin. Karışım birbirine iyice nüfuz edip katı bir hamur oluşana dek yüksek devirde çekin.

3-Oluşan hamuru ellerinizi ıslatıp bir pişirme kağıdının üzerine alın. İnce uzun şekil verip sarın, buzdolabında 1 saat bekletin. Dilimleyip servis edebilirsiniz.

 

baklava-3.jpg

 

Not:

*Ele çok hafif yapışan bir hamur oluşması gerekiyor, çok yapışkan olur ve şekil almazsa hurma fazla gelmiş demektir, ve daha fazla fıstık eklemeniz gerekir.

Afiyet olsun...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.
1 Yorum