Alev UÇAR

Bu haftanın yeni filmlerini yerli filmlerden başlayarak kısaca tanıtalım:

Kovan: Eylem Kaftan’ın yönettiği filmde Meryem Uzerli, Hakan Karsak, Feyyaz Duman ile Burcu Salihoğlu başrolü paylaşıyor. Uzun yıllar memleketinden uzakta yaşayan Ayşe, annesinin hastalanması sonucu Almanya’dan çocukluğunun geçtiği Artvin’deki köy evine geri dönmek zorunda kalır. Ölüm döşeğinde olan annesi, kızından aile arılığını çekip çevirmesini ister. Hayatta en büyük korkusu arı olan Ayşe, aile yadigarına sahip çıkmaya karar verir. 41 Burda’da izlenebilir.
 
Randıman: Mehmet Hoşnut’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Salih Kalyon, Yağmur Ün, Kerim Aydemir ile Cezmi Baskın başrolde oynuyor. Film, reklam ajansında çalışan ve çikolata ile ilgili hazırlayacağı sunum için Ordu'ya giden genç bir kadının köyde yaşadığı esrarengiz olayları konu ediyor. Symbol ve 41 Burda sinemalarına geldi.
 
Ölümsüzlerin Savaşı: Dominion'a karşı büyük bir mücadeleye girişen Trikalypse ile isyancıların hikayesini konu eden film 41 Burda’ya geldi. Joe Lujan’ın yönettiği filmde Eric Roberts, Mindy Robinson ve Ben Stober başrolde oynuyor.
 
Ormandaki Cadı: Jordan Barker yönetti. Hannah Kasulka, Craig Arnold, Sasha Clements ile Corbin Bleu başrolde oynuyor. Karla kaplı dağlık alanda kaybolan gençler, telefonları çekmediği için kimseden yardım isteyemez. Sıcaklığın düşmesi ile donma tehlikesi ile karşı karşıya kalan gençler, gecenin ilerleyen saatlerinde kendilerini bir cadı avının içinde bulur.
Şehirden uzaktaki bir bölgeye gezi düzenleyen bir grup gencin yaşadıklarını anlatan gerilim filmi 41 Burda’ya geldi.
 
Sekiz Yüz: Hu Guan’ın yönettiği filmin başrolünde Zhi Zhong Huang, Zhang Junyi, Hao Ou ile Wu Jiang var. 1937 yılında Çin-Japon savaşı sırasında 800 Çinli asker, Japon ordusuyla çevrili Şangay savaş alanının ortasında bir depoda mahsur kalır. Düşmana karşı savaşan ve hayatları pahasına olsa da ülkeleri için mücadele edenlerin gerçek hikayesi anlatan biyografik film Symbol ve 41 Burda’da izlenebilir.

İzmit sinemalarında bu hafta da gösterimi devam eden filmler: Yeni Mutantlar, Hadi Gidelim,  Mulan, Tenet, After Paramparça, Scoob, Pretoria'dan Kaçış, Radyoaktif, Ben Böyle Şansın.