Bu yıl basketbol seyrederiz

Şike skandalı nedeniyle, en azından önümüzdeki sezon için Türk futbolunun büyük bir açmaz içinde olduğunu görebiliyoruz. Sürmekte olan soruşturma ile ilgili dışarı sızan bilgiler doğruysa futbolumuzun

Şike skandalı nedeniyle, en azından önümüzdeki sezon için Türk futbolunun büyük bir açmaz içinde olduğunu görebiliyoruz. Sürmekte olan soruşturma ile ilgili dışarı sızan bilgiler doğruysa futbolumuzun Süper Ligi'nde bir Galatasaray, bir de Gaziantep temiz kulüp olarak kaldılar. Eğer UEFA standartları uygulanırsa, en az 6 takımın ligden düşürülmesi gerekiyor.

Bu tablo içinde önümuzdeki sezon Türkiye'de futbolun pek tadı olmayacak. Çok belirsizlikler yaşanacak.

Bu arada basketbol büyüyor. Ağustos ayı sonunda basketbolda Avrupa Şampiyonası finalleri var. Dünya İkincisi apoletine sahip Türk Milli Takımının bu şampiyonada finali zorlaması, en azından ilk 6 takım arasına girerek 2012 Olimpiyatlarına katılma vizesi alması bekleniyor.

Bu milli heyecan, basketbol coşkusunu arttıracak. Daha sonra basketbol ligi başladığında, dünyanın en önemli yıldızlarından bazılarını ülkemizde izleme olanağı bulacağız.

ABD profesyonel basketbol ligi NBA'da kriz var. Oyuncular ile takım sahipleri ücretler konusunda anlaşamadı. Takım sahipleri lokavt ilan etti. Anlaşma sağlanana kadar NBA ligi başlamayacak, oyunculara para ödenmeyecek. Bu yüzden NBA'nın yıldız oyuncuları Avrupa'ya geliyorlar. Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş basketbol takımları çok önemli transferler yaptı. Türk takımları bu yıl Beko Basketbol Liginde çekişirken, Avrupa Kupalarında da önemli hedeflere yönelecekler. Özellikle THY Eurolegue’de İstanbul’da yapılacak Dörtlü Final’de en azından bir Türk takımının olması bekleniyor.

2011-2012 sezonu, Türkiye'de futbolun (out), basketbolun (in) olacağı bir sezon hâline dönüşebilir.

Ertesi yıl da basketbolda Şike Operasyonu başlarsa, hiç şaşmamak gerekir.

Yargı bazen çok hızlı da işleyebiliyor

Türkiye'nin gündemindeki önemli sorunlardan biri, yargının yavaş işlemesi. İnsanlar haklarında açılan davalar nedeniyle tutuklanıp, cezaevine konuluyor, aylarca, yıllarca mahkeme sonuçlanmıyor, hüküm verilmiyor.

Ancak yargı kimi zaman jet hızıyla da çalışabiliyor. Son örneği, AKP'li eski Bakan Nimet Çubukçu'nun (Baş) boşanma davasında yaşandı.

AKP İstanbul Milletvekili, 60 ncı hükümetin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, geçen gün, 22 yıllık eşi Birol Çubukçu'dan boşandı.

Nimet Çubukçu, Perşembe günü öğlen saatlerinde Sarıyer Aile Mahkemesi'ne başvurup, boşanma davası açmış. Bu başvurudan sadece iki saat sonra, mahkeme gizli celse ile Nimet Çubukçu ile Birol Çubukçu'nun boşanmasını onaylamış.

Türkiye'de boşanma davaları içinde de yıllarca devam eden, askıda kalanlar var. Ama eski Bakan “Beni kocamdan boşayın” diye başvurduktan iki saat sonra boşanabiliyor. Yargının normal vatandaşa farklı, hatırlı vatandaşa farklı davranması, siyasallaşmasından bile daha kötü değil mi?..

İki saat içinde boşanmak mümkünse, bu herkes için geçerli olmalı.

İzmit içinde kamyon trafiği iyice arttı

Büyükşehir Belediyesi'nin tabelaları hâlâ yerinde duruyor. D-100 karayolu İzmit geçişinde kocaman ışıklı tabelalarda “07. 00-22. 00 saatleri arasında ağır taşıtların otoyolu kullanması zorunludur” yazıyor. Sırf bu nedenle otoyolun Uzunçiftlik-Körfez arasındaki bölümünde ücretsiz geçiş uygulaması da devam ediyor.

Ama D-100 üzerindeki yaya köprülerinden birine çıkıp, beş dakika seyredin. Ne kadar tanker, tomruk, araba taşıyan Tır varsa, Anadolu'dan İstanbul'a mal götüren ne kadar büyük kamyon varsa, karpuz taşıyan, tavuk taşıyan, domates taşıyan ne kadar araç varsa, hepsi İzmit'in içinden geçiyor.

Bir kural koyulmuş. Uygulanmıyor. Hiç denetlenmiyor. İlimizde trafik ekipleri, gece yarısı, sabaha karşı bile şehrin çeşitli bölgelerinde araçları durdurup, ehliyet, ruhsat kontrolü, alkol kontrolü yapıyorlar. Ama kimse yasak olduğu hâlde İzmit'in içinden gelip geçen ağır taşıtlara dur demiyor.

Bu kural uygulamadan kalktıysa, tabelaları kaldıralım. Otoyolun bir bölümündeki ücretsiz geçiş uygulaması da iptal edilsin. Yok, eğer otoyol varken D-100 İzmit geçişinden ağır taşıtların geçişi engellenecekse o zaman bu işin denetimi yapılsın. Hadi biz alıştık da İzmit'ten gelip geçenler, önce tabelaları, sonra şehir içindeki dev Tır'ları görüyor, “Bu İzmit ne kadar kuralsız, denetimsiz bir şehir böyle” diye düşünüyorlar.

18 Tem 2011 - 10:57 - Spor --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.498.575 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


TESİS ŞEFİ ARANIYOR

Köseköy de kurulmakta olan H.Beton Tesisi için aşağıdaki niteliklerde TESİS ŞEFİ aranıyor. *İnşaat Mühendisi veya Mimar Mühendis *veya Jeoloji Mühe...

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 30.000 TL Tel: 0532 280 24 09

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82