1. HABERLER

  2. HER ŞEYDEN BİRAZ

  3. Bunları buzdolabında saklamayın!
Bunları buzdolabında saklamayın!

Bunları buzdolabında saklamayın!

Buzdolabında saklanan yiyeceklerin ömürleri daha uzun oluyor. Peki bu her besin için geçerli mi?

A+A-

Kimi yiyeceklerin buzdolabında saklandığında daha hızlı bozulduğunu biliyor muydunuz? Buzdolabı besinlerin tazeliğini uzun süre koruduğu gibi kimi besinlerinde hemen bozulmasına neden olabiliyor. Bunun için neyi nerede saklamamız, muhafaza etmemiz gerektiğini bilmekte fayda var. Tabi en önemlisi tüketebileceğiniz kadar besini almanız. İşte buzdolabını hiç sevmeyen gıdalar;

muz-002.jpg

*Muz

Buzdolabı muzun olgunlaşma süresini geciktirdiğinden içeriğindeki besin maddelerinin değerlerinin düşmesine neden oluyor. Bu yüzden muzu buzdolabında değil serin ve kuru bir yerde saklamak daha doğru.

siviyag.jpg

*Sıvı Yağ

Buzdolabına asla koyulmaması gereken ürünlerden biri de sıvı yağlardır. Buzdolabına koyulan sıvı yağ kalınlaşır ve içeriğindeki besin değerini yavaş yavaş kaybeder.

nane-maydonoz-dereotu.jpg

*Nane-Dereotu-Maydanoz

Yeşil yapraklı bu sebzeleri taze tutmak için ya su içinde dışarıda saklamalısınız. Uzun süre bekletmeden de tüketmelisiniz.

karpuz-001.jpg

*Karpuz

Büyük bir karpuzu bir seferde tüketmek mümkün olmuyor. Kesip yarısını dolapta saklarsanız da tadı ve kokusunun bozulduğunu göreceksiniz.

domates-001.jpg

*Domates

Buzdolabında bekletilen domateslerin hem kısa sürede yumuşadığını hem de kendi özel dokusunu kaybedeceğini unutmayın.

bal.gif

*Bal

Buzdolabında bekletildiğinde kristalleşen ve katılaşan bal tadını kaybeder. En iyi saklama koşulu kuru ve serin bir yerdir, bu şekilde sakladığınız balların ömürleri uzun süre olabilir.

kahve.jpg

*Çekilmiş Kahve

Kuru ve güneş almayan bir yerde saklayacağınız çekilmiş kahveyi uzun zaman boyunca taze bir biçimde tüketebilirsiniz.

aci-domates--sosu.jpg

*Acı Domates Sosu

Acı sosu buzdolabında saklarsanız acılığının gitgide azaldığını göreceksiniz. İçinde bolca sirke olduğu için serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.

sarimsak.jpg

*Sarımsak

Buzdolabında saklanan sarımsak çabuk küflenir. Buzdolabındaki soğukluk ayrıca sarımsağın yapısının bozulmasına neden olacağından en uygun koşul serin ve kuru bir ortamdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.