1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ''Cami önlerinde, pazarda ekmek satılmasın''
''Cami önlerinde, pazarda ekmek satılmasın''

''Cami önlerinde, pazarda ekmek satılmasın''

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmit İlçe Müdürlüğü ve KOTO işbirliğinde düzenlenen Et ve Et ürünleri ile ekmek ve çeşitleri ile ilgili yayınlanan tebliğler semineri  KOTO’da yapıldı. Toplantıya Gıda Tarım

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmit İlçe Müdürlüğü ve KOTO işbirliğinde düzenlenen Et ve Et ürünleri ile ekmek ve çeşitleri ile ilgili yayınlanan tebliğler semineri  KOTO’da yapıldı. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fethi Polat, KOTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Dilaver, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Büyükşehir ve İzmit Belediyesi ile Kasaplar Odası yetkilileri, marketçiler, fırıncılar ve kasaplar katıldı.

UN VE TUZ ORANI

Yüksek Gıda Mühendisi Seyra Avcı Baykal, ekmekle ilgili, Veteriner Hekim Deniz Güven de etle ilgiyi yayınlanan tebliğler hakkında bilgi verdi, uyarılarda bulundu. Tebliğ kapsamında ekmekte buğday unu kullanılması gerektiğini belirten Baykal, tam buğday ekmeğinde en az yüzde 60, çavdar ekmeğinde en az yüzde 30 çavdar bulunması gerektiğini, en çok tuz oranının da yüzde 1.5 olduğunu söyledi.

AMBALAJLI 300 GRAM EKMEK

Bakkal ve marketlerde satılmak üzere 100-250 gram ağırlığında ekmek üretilemeyeceğini, ambalajlı 300 gram ekmekte toleransın en az 291, en çok 324 gram olduğunu söyleyen Gıda Yüksek Mühendisi Avcı şunları anlattı:

“-Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday ekmeği ambalajsız olarak satılabilir. Diğer ekmek çeşitleri ambalajlı olarak piyasaya arz edilir. Müşteriler eldivenleri ile tezgahtan ekmek alabilirler. Undan gelende dahil olmak üzere katkı yoksa ekmekte ‘katkısız’ ifade kullanılabilir. Ambalajda; gıdanın adı, bileşenler, miktar ve tarih gibi benzeri zorunlu etiket bilgileri olmalıdır. Ekmek açıkta satılıyorsa,  Ekmek kasaları yönetmeliğe uygun değilse yasal işlem yapılacaktır. Fırınlarda tam buğday, kepekli ekmek bulundurmak zorundadırlar. Kasap, manav ve Pazar gibi yerlerde ekmek satılamaz.”

Semineri dikkatle dinleyen Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Bize baskı yapılırken yetkililerin de cami önlerinde ve pazarlarda satılan ekmekleri de görmelerini istiyoruz.”dedi. Veteriner Hekim Güven de işletmelerde kasap, et ve et ürünleri satışları ile ilgili uyulması gereken kuralları anlattı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.