Ceyhan: “Kimse terör örgütü savunuculuğuna soyunmasın”

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi, çeşitli konularla silgili açıklamalarda bulundu.

HDP İl Başkanı İbrahim Ergin’in gözaltına alınması ve coplandığı iddialarıyla ilgili konuşan Ceyhan, “Hiç birimizin statüsü bu ülkenin birlik ve beraberliğine bomba atmayı göstermez. Kimse terör örgütü savunuculuğuna soyunmasın” dedi.

Ceyhan, basın açıklamasında ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. 1 Kasım 2016 seçimlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini söyleyen Ceyhan, “Seçimde Kocaeli’de 61 yıl sonra bir partinin aldığı en yüksek yüzde 61.5 oranında oy aldık. AK Parti ailesi olarak hem kent, hem ülke genelinde 7 Haziran seçimlerinde milletin bize verdiği mesajı unutmadık, unutmayacağız. Bir yıl içerisinde hiç durmadan yola devam dedik. Hükümet, parti ve yerel belediye başkanlarımız aynı hızla çalışmalarını sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET YATARAK KAZANILMIYOR”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ilk kez Kocaeli’de Türkiye’ye örnek bir davranış sergilediklerinin ifade eden Ceyhan, “Bayramı il başkanlarıyla birlikte kutlayalım diye karar aldık. Tören sonrasında Vali Bey’in de oluruyla tören sonrasında bir yürüyüş yaptık. Birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi olan yürüyüşe katılan herkese şükran sunuyorum. Kent adına bir ilke vesile olduk. Arada çatlak ses oluyor tabi. Yürüyüşte trafik sorunu olduğunu söylediler. Cumhuriyet yatarak kazanılmıyor. Sessiz ve gururlu bir yürüyüş oldu. AK Parti olarak kentte birlik ve beraberliğin daim olmasını istiyoruz. Bu kent hepimizin ” dedi.

“ARAMIZDA SAMİMİ GÖRÜNTÜ VAR”

“Yerelde ve genelde sorumluk bizimdir, ama bizler diğer siyasi partileri önemsiyoruz “ diyen Ceyhan, “Kentin sorunlarını konuşmak için bir araya geliyoruz. Yine istişarelerimizi sürdüreceğiz. Bu kent için ne faydalı olabilir, bunun için istişare yapmaya devam edeceğiz. Aramızda diğer il başkanlarıyla samimi bir görüntü var. Allah bozmasın. Tabi bu durumdan rahatsız olan ayrık otlar da var.  Biz bunlara kulak asmıyoruz. Hep birlikte yapılan bir fedakarlık var. Kocaelispor görüşüldü, Kent Konut tarafından acil ödeme yapıldı. KEV için Cengiz Sarıbay görüşeceğim dedi. Elinden geleni yapacağına inanıyorum.  AK Parti olarak bizler KEV tesislerinin Kocaelispor’a pazarlıkla devredilmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

KARTEPE’DE DAL-ÇIK PROJESİ TAMAM

Ceyhan, vaat edilen projeleri takibe aldıklarını anlattı, “Kartepe’de yapılması gereken dal-çık projesinin de altını bağladık. Çalışmalar başlayacak. İlçelerimizdeki STK’lar ile bir araya gelmeye devam ediyoruz. 12 ilçe bittiğinde tüm STK’lar ile görüşmüş olacağız. Bunların neticesi güzel oluyor. Bugün de İstanbul’a Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ile görüşmeye gideceğim. Kentimizin böyle bir sendika başkanıyla çalışması bize gurur veriyor” açıklamasında bulundu.

KONGRE TAKVİMİ YOK

Kongre süreci ile ilgili açıklama yapan AK Parti İl başkanı Şemsettin Ceyhan, “Belirlenmiş bir kongre takvimi yok. AK Parti ilçelerimiz kongre süreçleri sonrasında 2’nci yıllarını oldurdu. 13 Kasım’da il başkanları toplantısına katılacağım. Toplantıda kongreyle ilgili bir gelişme olursa sizlere duyuracağım. AK Parti bir koltuk değil dava hareketidir. Genel Merkez bizden isterse kongrelerimizi yine istişare ederek yapacağız” dedi. CHP Genel Başkanı  Bülent Tezcan’ın uğradığı silahlı saldırı için ise Ceyhan, “CHP ailesine geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Bu tür operasyonlar 80’lerdeki gibi ortalık karıştırma hareketidir. Yapan kişiyi kınıyoruz. Acil şifalar diliyoruz. Hiçbir parti ve partiliye bu tür hareketleri uygun görmüyoruz” diye konuştu.

HERKES BİRLİĞE DESTEK OLACAK 

Ceyhan,  Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın tutuklanması için “Terörle mücadele başarılı şekilde yürüyor. Teröre destek olan kim varsa makamına bakmadan gereği yapılıyor. Bize düşen hukukun yürümesine destek olmaktır” yorumunu yaptı.

HDP İl başkanı İbrahim Ergin’in gözaltına alınması ve Ergin’in emniyet güçleri tarafından coplandığı iddiasıyla ilgili konuşan Ceyhan, “Hiç birimizin statüsü bu ülkenin birlik ve beraberliğine bomba atmayı göstermez. Herkes bu ülkenin birlik ve beraberliğine destek olacak. Kimse terör örgütü savunuculuğuna soyunmasın” ifadelerini kullandı.

Çiğdem ARMAĞAN

01 Kas 2016 - 12:05 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.498.575 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Ersoy Kandemir - Bugüne kadar teröre yardım yataklık edenlere İngiliz gibi vatana ihanet suçlaNSA haklarında işlem yapılsaydı bugün kimsenin böyle şerefsiz insanları ve örgütleri savunmaya cesareti olmazdı sayın Ceyhan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Kasım 12:05
01

Gebzeli - Seçim gel / gel seçim gel / Kırmızı kartı göstereceğiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Kasım 12:05

TESİS ŞEFİ ARANIYOR

Köseköy de kurulmakta olan H.Beton Tesisi için aşağıdaki niteliklerde TESİS ŞEFİ aranıyor. *İnşaat Mühendisi veya Mimar Mühendis *veya Jeoloji Mühe...

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 30.000 TL Tel: 0532 280 24 09

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82