CHP İzmit kadınlarda iki adaylı kongre

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Kongresi’nde Mediha Satıcı ve Gülhan Erbaş başkanlık için yarışıyor

salon-(1)-004.jpg
erbas-yonetim.jpg
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe Kadın Kolları Genel Kurulu, CHP il binasında gerçekleştirildi. Kongreye CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve çok sayıda partili katılım sağladı. Mevcut Başkan Birgül Gök’ün aday olmadığı seçimlerde daha önce partinin çeşitli kademelerinde görev alan Mediha Satıcı ve İzmit İlçe Kadın Kolları yönetiminde bulunan Sivil Toplum Örgütleri ve STK'lardan sorumlu Başkan Yardımcısı Gülhan Erbaş yarıştı.

73 İL DELEGESİ

Kongrede divan başkanlığı görevini Hamiyet Göksu üstlendi. 3 bin 79 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede son olarak genel merkezden gelen üye listesinde ismi bulunan üyeler oy kullandı. Kongrede 10 artı 1 kişilik yönetim kurulu, 10 yedek yönetim kurulu ve 73 il delegesi belirlendi.

“SORUNLARIMIZI ÇÖZEBİLİRİZ”

Kongrede açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Birgül Gök, “Bizler için 16 yıl sonra gelen İzmit Belediyesi’ni kazanmak çok büyük bir başarıdır. Şuanda İzmit Belediyesi bizim için bir tanedir. 31 Mart’ta gönderdiği başarı sonrası CHP artık iktidara çok yakın. Bundan sonra hepimize daha çok sorumluluk düşüyor. İzmit Belediyesi etrafında birleşerek daha da güçlenerek, hedeflerimize ilerleyerek başarının anahtarına ulaşmalıyız. Tüm kadınlar gücümüzün bilincinde olalım. Bizler kadın dayanışması içerisinde tüm sorunlarımızı çözebiliriz. CHP İzmit İlçe Kadın Kolları başkanlığına tekrar aday olmamam bir veda değildir. Ben her zaman partim için ne görev verilirse yerine getireceğim. Kongremizde aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

SARIBAY HELALLİK İSTEDİ

Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Ben bu kadar çok kadını bir arada görünce pazar günü yapılacak il başkanlığı seçimini bırakmaktan vazgeçeceğim sanırım. Hiçbir zaman şahsi olarak kadın arkadaşımı kırmak için hareket etmedim. Partimi iyi yerlere taşımak adına çalıştım. 4 buçuk yıllık il başkanlığımı Pazar günü sonlandırırken görevden yorulmadığımı, partiyi bırakmadığımı söyleyeceğim. Yine bu partinin bir ağabeyi olarak il kadın kolları başkanımın emrindeyim. Haklarınızı helal edin. 2 adayımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

Sarıbay’ın ardından konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, “Dün aldığımız acı haber ile onlarca eve ateş düştü. Bizim artık yaşam kaygımız var. Bugün yapılan seçimde her iki adayımıza da demokrasi için çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Bayrağı devreden başkanımıza da teşekkür ediyorum. Umudu kaybetmek yok. Kırıldığımız yerden yeşermeyi bilen kadınlarız. Adaylarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kongrede konuşan adaylardan Mediha Satıcı, “Konuşmama başlamadan önce dün İdlib’de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Ayrıca bu savaşa biran önce son verilsin, biz analar tabutlara değil evlatlarımıza sarılmak istiyoruz. Sözlerime cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, biz kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek bizlerin burada olmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk' e minnet ve şükranlarımı sunarak başlıyorum. Değerli kadın arkadaşlarım kongremize katılım sağladığınız ve hep beraber sahalarda yaptığımız çalışmalar sonucu İzmit Belediyesi’ni kazanmamıza katkı sağladığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“PEK ÇOK İŞİ BAŞARIYORUZ”

Satıcı sözlerinin devamında, “AKP Hükümetinin baskıcı ve gerici politikaları biz kadınları fazlasıyla mağdur etmektedir. Kaç çocuk ve nasıl doğuracağımızdan, nasıl giyinip, nasıl güleceğimize, evde kaçta olacağımıza kadar hakkımızda kararların alındığı, kadın ve çocuk taciz ve tecavüzlerinin, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı, suçluların korunup kollandığı karanlık bir dönemden geçmekteyiz. İktidar bunu önlemek yerine kadını korumaya yönelik yasaları değiştirmek istiyor. Biz kadınlar anneyiz, eşiz, kız kardeşiz ve en önemlisi bireyiz. Yaşamın her alanında emeğimizle bizde varız. Fabrikalardayız, tarlalardayız, her meslek grubundayız ve siyasetteyiz. Pek çok işi bir arada ve başarıyla yapmaktayız” diye konuştu.

“AMAÇ PARTİ'Yİ İKTİDARA TAŞIMAK”

Ardından konuşan Gülhan Erbaş, “Partimizin siz fedakar, cesur ve güçlü kadınları hepimiz kongremize hoş geldiniz. Emekli olduktan sonra, rozetini gururla taşıdığım ve taşıyacağım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, çatısı altına girdim. Demokrasiye olan inancım ve ülkemizdeki eğitim, adalet, ekonomi, sağlık ve özgürlükler alanında yaşanan sorunların aşılmasında kadının gücüne, diline, hassasiyetine inancımdan dolayı partimizin ilkelerinden asla taviz vermeden, ben ve yönetimimdeki arkadaşlarımla hareket ederek, başarılı olacağımıza inanıyorum. Amacımız örgütün üstünlüğünü sağlamak ve partimizi iktidara taşımaktır” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜR İRADEMİZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Erbaş sözlerinin devamında, “Sadece seçimlerde değil Mahallelerimizde ve köylerimizde sokak sokak örgütlenerek, her an seçim olacakmış gibi çalışacağız. Herkese dokunarak, herkesi dinleyerek, İzmit Belediyesini kazandığımız gibi el ele gönül gönüle vererek birbirimizden destek alarak daha güçlü birliktelikler kuracağız ve önümüzdeki yerel seçimlerde de Büyükşehir Belediyesini kazanacağız. Ben değil biz anlayışının etkin olduğu siyasi yapılanmanın bireyleri olarak demokratik yarışın, ayrıştırıcı değil bütünleştirici özelliği ile en iyisini biz yaparız anlayışıyla partimizin hizmetinde olma sorumluluğuyla çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara en yakın olduğu bu dönemde üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bu yolda parti ahlakıyla hedeflerimize ulaşmak için özgür irademizle çalışacağız” dedi.

SATICI’NIN YÖNETİMİ

Canan Yıldızhan, Güliz Cop, Yasemin Çelebi, Zuhal Tırka, Ayten Hamarat, Gizem Aslan, Melek Saatçi, Jülide Kunter, Sabriye Çalışkan, Merve Akbalık.

YEDEK YÖNETİM

Kübra Öber, Serpil Oyarda, Jale Çelik, Zeynep Başar, Aysel Üçer, Gülgün Kasabalı, Aslı Kavas, Elçin Eren, Nihan Özyuva, Era Nigiz.

İL DELEGELERİ

Sezgin Tunçay, Hamiyet Göksu, Sevgi Bayraktar, Sevim Özen, Gülşen Kavas, Şengül Oral, Ömrüye Sözer, Bilgi Dehmen, Aliye Hale Meriç, Aysel Üçer, İlknur Balcıgil, Hülya Küsmez, Gülcan Sertel, Pınar Albeni, Jülide Kunter, Gülçin Günay, Yasemin Saz, Aslı Kavas, Aslıhan Başkal, Naciye Yaka, Yasemin Aygen, Mihriban Kavurmacı, Nesrin Gönül, Hatice Kısa, İclal Ayral, Dilşat Hasret Haczeyni, Feyza Filiz, Meral Aktaşlı, Hande Sarıgülle, Nurten Düzgün, Kadriye Çakmak, Gülbiye Gür, Güler Ustaoğlu, Saadet Çubukçu, Sema Güven, Birgül Gök, Sabire Yüksel, Çiğdem Okur, Neslihan Çakır, Nur Baran, Şaika Tezcan, Aysel Saklı, Ufuk Keskin, Özlem Çalık, Melek Akyol, Filiz Dönmez, Asude Fırat, İlknur Kahraman, Mualla Aydın, Güniz Kunter, Yasemin Erim Karaca, Zeynep Öksüz, Arife Zehra Topaloğlu, Demet Özgünkahraman, Gülay Ersöz, Emine Keser, Nilgün Düzen, Sevgi Koyun, Sema Hacıoğlu, Emine Özdüzgün, Sevim Pekyörür, Nezaket Esen, Ayten Çiftçi, Gülten Bal, Mihtiye Satıcı, Canan Yıldızhan, Güliz Cop, Yasemin Çelebi, Zuhal Tırka, Ayten Hamarat, Gizem Aslan, Sabriye Çalışkan, Ömür Demirel, Seza Misli Korukır, Selvi Beyhan.

ERBAŞ’IN YÖNETİMİ

Hetice Kaygusuz, Mecbure Servi, Ayşenur Polat, Fatma Bingöl, Figen Yıldız, Esra Acar Korkmaz, Handan Ay, Satı Uğurtan, Sevinç Akman Kaçar, Mubiye Altunbay.

YEDEK YÖNETİM

Çidem Yılmaz, Fatma Kula, Dilay Aytan, Enam Ergül, Şükran Misket, Derya Akkaya, Havva Pehlevan, Ayla Saf, Seniha Çalış, Fatma Yumitgan.

İL DELEGELERİ

Seyhan Akkamış, Derya Akkaya, Oya Asrak, Handan Ay, Dilay Aytan, Reyhan Aytan, Nur Baran, Fatma Bingöl, Neslihan Çakır, Seniha Çalış, Sabriye Çalışkan, Sadiye Çelebi, Ayten Çiftçi, Saadet Çubukçu, Bilgi Dehmen, Neriman Denizoğlu, Şenöz Dinçtürk, Cansu Durman, Nilgün Düzgün, Nurten Düzgün, Türnev Efe, Gülhan Erbaş, Enam Ergül, Ayla Ertan, Perihan Evren, Asude Fırat Özkan, Birgül Gök, Hamiyet Göksu, Gülçin Günay, Fatma Güneysu, Gülbiye Gür, Sema Güven, Sevda Işıkovalı, Emine İnönü, Çiğdem Kardaş, Hatice Kaygusuz, Gülhan Kesemen, Nilgün Keskin, Sibel Kızıltaş Çetin, Zafer Konakoğlu, Esra Korkmaz, Sevgi Koyun, Fatma Kula, Aliye Hale Meriç, Şükran Misket, Gülşah Oral, Ergül Öz, Sevim Özen, Demet Özgün Karaman, Bilge Öztan Çoker, Sezgin Öztan Tuncay, Handan Öztürk, Sevim Pekyörür, Ayşenur Polat, Şahende Polat, Yasemin Sağlık, Tülay Salman, Aygüllü Sancak, Mehdiye Satıcı, Fulya Serter, Mecbure Servi, Necla Şanin, Çiğdem Şahiner, Nesrin Toker, Müzeyyen Topçu tan, Ehlinaz Torun Kayabaşı, Satı Uğurtan, Güler Ustaoğlu, Ayşe İlknur Varol, Nazlıhanım Yazar, Figen Yıldız, Canan Yıldızhan, Ayşe Yılmaz, Müyesser Yılmaz.

28 Şub 2020 - 17:05 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

ORKA DONATIM ELEMANLAR ARIYOR

Orka Donatım firmasında Tersanede çalışacak *KAYNAKÇI, *MONTAJCI, *YARDIMCI VE VASIFSIZ ELEMAN alınacaktır. Tel: 0536 618 52 10 - 0544 963 75 26...

ŞAFAK GEMİ ELEMAN ARIYOR

ŞAFAK GEMİ DONATIM Şirketimiz bünyesinde, meslek öğrenebilecek kapasitede olan 18-50 yaş arası VASIFSIZ YARDIMCI ELEMAN alınacaktır. Tel: 0262 323...