Çin’de 220 bin hükümet görevlisine soruşturma

Çin'de üst düzey hükümet yetkililerinin rüşvet eylemlerine büyük darbe indirildiği açıklandı. Son 5 yıl içerisinde açılan görev suçuyla ilgili 220 bin hükümet yetkilisinin soruşturulduğu bildirildi. Çin

Çin'de üst düzey hükümet yetkililerinin rüşvet eylemlerine büyük darbe indirildiği açıklandı. Son 5 yıl içerisinde açılan görev suçuyla ilgili 220 bin hükümet yetkilisinin soruşturulduğu bildirildi.

Çin medyasında yer alan haberde, Çin Yüksek Halk Savcılığı BaşkanıCao Jianming’in ülkenin başkenti Pekin'de devam eden Ulusal Halk Meclisi yıllık toplantısına çalışma raporunu sunduğu belirtildi.

Cao Jianminghazırladığı raporda, geride kalan 5 yıl içinde, görev suçuyla ilgili olarak 166 bin olay hakkında soruşturma başlatıldığına değindiği kaydedildi. Raporda ayrıca, 30'u bakanlık veya eyalet düzeyinde yetkilinin de aralarında bulunduğu 220 bin hükümet yetkilisinin soruşturulduğu aktarıldı.

Çin Yüksek Halk Savcılığı BaşkanıCao Jianming, raporunda değindiği konular arasında, bu yılki savcılık çalışmalarının, halkın menfaatlerini zedeleyen görev suçuna darbe indirmeye odaklanacağının yer aldığı ifade edildi. Cao’nun, rüşvet suçuna ilişkin arşiv sistemiyle, rüşvetle mücadele hukukuna ilişkin inşanın güçlendirileceğini söylediği ifade edildi.

Çin Yüksek Halk Savcılığı BaşkanıCao Jianmingaynı zamanda Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Derneği (IAACA) başkanlık görevini de üstleniyor.

ÇİN’DEN YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE YENİ ÖNERİLER

Yıllık olağan Ulusal Halk Meclisi toplantılarını sürdüren Çin, yolsuzluğu önlemek için genel bir gayrimenkul kayıt sistemi oluşturma tasarısı hazırladı.

Çin medyasında yer alan haberde, ülkenin başkenti Pekin’de devam eden 12. Çin Ulusal Halk Meclisi Birinci Toplantısı'nın üçüncü genel kurulunun yapıldığı bildirildi. Gerçekleştirilen toplantıda ülkede en çok tartışılan konulardan biri olan yolsuzluk sorununun çözümü için fikir alışverişinde bulunulduğu ve yeni önerilerin ele alındığı belirtildi.

Toplantıda konuşan Çin Devlet Müşaviri ve Devlet Konseyi Genel Sekreteri Ma Kai, Çin'in yolsuzlukla mücadele etmek için genel bir gayrimenkul kayıt sistemi oluşturmayı planladığını söyledi. Kayıt sisteminde kişinin kimliği, örgüt ve kuruluşun kodları temelinde genel bir sosyal kredi kodu verileceğini ifade etti.

Bilimsel fonksiyonlu, yapısı en iyi hale getirilmiş, temiz, yüksek verimli ve halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir hizmet hükümeti kurmak gerektiğini dile getiren Ma Kai, hükümetin hukuki yönetim seviyesini yükseltmek için devletin yönetim düşüncelerinin bir sistem ve mekanizmaya dönüştürmesinin lazım olduğunu kaydetti.

ÇİN’İN YENİ LİDERİ DE YOLSUZLUKTAN ŞİKÂYETÇİ

Çin’i 10 yıllığına yönetecek Çin Komünist Partisi’nin yeni lideri Xi Jinping, yolsuzlukla mücadeleyi daha bilimsel ve etkin bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı. Çinli lider, yetki kullanımı için kontrol ve denetim sisteminin güçlenmesinin yanında, yolsuzluğa karışanları cezalandırma ve yolsuzluğu önleme mekanizması oluşturulmasını istedi.

Ülkeyi yöneten parti olarak ÇKP'nin, yolsuzlukla mücadele konusunda yine ciddi bir durumla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Xi Jinping, vatandaşların güvenini kazanmak için bu çalışmalarda ilerleme kaydedilmesini sağlayacaklarını ifade etti.

11 Mar 2013 - 13:11 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29