1. HABERLER

  2. HER ŞEYDEN BİRAZ

  3. Cipsin 'kabak' hali
Cipsin 'kabak' hali

Cipsin 'kabak' hali

İşte size buram buram sağlık kokan bir tarif. İçinizde kabak sevmeyenler varsa eminim bu tariften sonra fikriniz değişecek...

A+A-

Hele de cips bağımlısıysanız bu tarif tam size göre. Düşük kalorili, sağlıklı ve pratik. Yanına da yoğurt kırmızı toz biber ve naneli bir dip sos hazırlarsanız bu tarifin müptelası olabilirsiniz. Kabağın faydalarına gelince, kalp sağlığına iyi geldiği, yüksek antioksidan ve C vitamini içerdiği, potasyum kaynağı ve kemik sağlığına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca kalori ve karbonhidrat değeri düşüktür. Sıra kabak cipsinin tarifinde;

 

yesil-kabak.jpg

 

Malzemeler

2 ince küçük boy kabak

½ çay bardağı galeta unu

½ çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı sarımsak tozu

½ çay bardağı süt

Zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

 

kabak.jpg

 

Yapılışı

-Kabakları ince ve yuvarlak dilimleyin.

-Kabakları yıkayıp havlu kağıt üzerine dizip üstüne tekrar havlu kağıt koyup kurulayın.

-Galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, toz biber ve sarımsak tozunu bir kapta karıştırın.

-Kabak dilimlerini süte batırıp peynirli baharatlı karışıma bulayın.

-Fırın tepsisini zeytin yağı ile yağladıktan sonra, tek sıra halinde kabakları dizin.

-Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarınca kadar pişirin. Afiyet olsun…

 

kabakk.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.