Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'döviz' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye halkına sesleniyorum kendi milli paramızı dövizle değiştirmeyin milli ve yerlilik budur." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski milletvekilleri ile buluştuğu iftar programında konuşma yaptı. Kurda yaşanan kısmi dalgalanmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kesinlikle Türkiye'deki ekonomik gerçekleriyle uyumlu değildir' dedi. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye halkına sesleniyorum kendi milli paramızı dövizle değiştirmeyin milli ve yerlilik budur." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde eski milletvekilleri ile  iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı  diğerlerinden farklı olarak şahsımı ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti.  Diğer ittifaktaki her parti ise ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Böylece bu  ittifakın ülkenin yönetimine talip olmak için değil, taktik bir amaçla kurulduğu  ortaya çıkmış oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde kurda  yaşanan kısmi dalgalanma, kesinlikle Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle uyumlu  değildir. Türkiye geçtiğimiz yıl yüzde 7,4 büyüyen halen bu düzeyde bir büyüme  eğilimini sürdüren bir ülkedir." dedi.

Konuşmasına yarın milletvekili adaylarının tanıtım toplantısını  yapacaklarını ve seçim beyannamesini ilan edeceklerini hatırlatarak başlayan  Erdoğan, "Her zaman söylediğim gibi AK Parti'deki her görev gibi milletvekilliği  de bir bayrak yarışıdır. Kimi bir dönem, kimi birkaç dönem hizmet eden  arkadaşlarımız yerlerini yeni isimlere bırakıyorlar." ifadesini kullandı.

Erdoğan, ara vermiş olanlardan yeniden göreve davet ettikleri  kişilerin de bulunduğuna dikkati çekerek, "Mesela, 24 Haziran listesinde daha  önceki milletvekillerimizden çok sayıda isim yeniden görev üstlendiler. Aynı  şekilde eski milletvekillerimizden bürokraside, sivil toplum faaliyetlerinde  hatta diplomaside faydalandığımız isimler var. Dolayısıyla amaç hizmet etmekse  bunun çok farklı yolları var." diye konuştu.

24 Haziran'da yeni yönetim sistemi devreye girecek diyen Erdoğan, partilerin ilk defa kendi aralarında ittifaklarla milletin karşısına çıkacaklarını söyledi.

Cumhur ittifakına değinen Erdoğan ''Diğer ittifaktakta her parti ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Bu ittifakın ülke yönetimine talip olarak değil taktik bir amaçla kurulduğu ortaya çıktı. Milletimizin karşısına riyasız, hesapsız, kitapsız çıkıyoruz. Muhalefet partileri kendi aralarında okadar çok ala vereye girmiş ki biz takip etmekte zorlanıyoruz.'' dedi.

''Bizim alengirli işlere aklımız ermez bizim siyasetimiz samimiyet siyasetidir'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İttifak içerisinde olduğumuz partilerle hangi koşullarla ittifak yaptığımızı milletimiz ile paylaştık'' ifadelerini kullandı.

Doğrudan milletin iradesiyle gelinen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  yerinin ayrı olduğunu vurgulayan Erdoğan, AK Parti'yi kurdukları günden beri hep  milli iradenin ve onun tecelligahı olan Meclisin önemine ve üstünlüğüne işaret ettiklerini belirtti.

Erdoğan, bunun için AK Parti'yi milletin kurduğunu, bugüne kadar  verdikleri tüm mücadeleleri de millet için ve milletle yürüttüklerini  söylediklerini aktararak, "Sizlerin, Mecliste AK Parti safında verdiğiniz  mücadeleyi de işte bu çerçevede değerlendiriyor ve bir kez daha teşekkür  ediyorum." dedi.

"24 HAZİRAN SEÇİMLERİ HERHANGİ BİR SEÇİM DEĞİLDİR"

Her seçimin önemli olduğuna ama 24 Haziran seçimlerinin ise Türkiye  için çok daha farklı bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Erdoğan, 2014 yılının  Ağustos ayında ilk defa cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla  belirlendiğini hatırlattı.

Erdoğan, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin eski sistemin artık iyice  tökezlemeye başladığının işaretleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ardından 15 Temmuz darbe girişimi hadisesini yaşadık. 15 Temmuz'dan  sonra bu ülkede artık hiçbir şeyin eskisi gibi devam edemeyeceği bir kez daha  ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteğiyle ülkemizde yönetim  sistemini kökten değiştirmeye yönelik bir anayasa değişikliği yaptık ve bunu  milletimizin takdirine sunduk.

16 Nisan'da milletimiz tarafından kabul ve tasdik edilen bu anayasa  değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçme kararı aldık. Anayasa  değişikliğine göre, seçimlerin 2019 Kasım'ında yapılması gerekiyordu, sizlerin de  yakından takip ettiği sürecin sonunda 24 Haziran'da erken seçime gitme kararı  aldık. Bu seçimle yeni yönetim sistemimiz de devreye girmiş olacak. Dolayısıyla  24 Haziran seçimleri herhangi bir seçim değildir."

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin aynı gün  yapılacağını belirterek, bu seçimlerde ilk defa partilerin kendi aralarında  ittifaklar kurarak, milletin karşısına çıkacaklarını anlattı.

AK Parti'nin, MHP ve BBP'nin de desteklediği Cumhur İttifakı ile  seçime gittiğinin altını çizen Erdoğan, "Buna karşılık ana muhalefet partisinin  öncülüğünde ayrı bir ittifak kuruldu. Ayrıca herhangi bir ittifaka dahil olmadan  seçime giden partiler de mevcut. Cumhur İttifakı, diğerlerinden farklı olarak  şahsımı 'ortak cumhurbaşkanı' adayı olarak ilan etti. Diğer ittifaktaki her parti  ise ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Böylece bu ittifakın, ülkenin  yönetiminde talip olmak için değil, taktik bir amaçla kurulduğu ortaya çıkmış  oldu." değerlendirmesinde bulundu.

23 May 2018 - 22:03 - Ekonomi --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

ORKA DONATIM ELEMANLAR ARIYOR

Orka Donatım firmasında Tersanede çalışacak *KAYNAKÇI, *MONTAJCI, *YARDIMCI VE VASIFSIZ ELEMAN alınacaktır. Tel: 0536 618 52 10 - 0544 963 75 26...

ŞAFAK GEMİ ELEMAN ARIYOR

ŞAFAK GEMİ DONATIM Şirketimiz bünyesinde, meslek öğrenebilecek kapasitede olan 18-50 yaş arası VASIFSIZ YARDIMCI ELEMAN alınacaktır. Tel: 0262 323...