Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mahalle Başkanları ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

- Bugün 21. gününü geride bıraktığımız Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.

- Şatafatlı mekanlarda değil, milletimizin gönül sofralarında geçirlen iftarı, Ramazan'ın en değerli iftarı bildik.

- AK Parti'nin bunca yıldır belediyelerde, iktidarda olmasının sırrı burada gizlidir. Biz milletimizin kalbinde doğduk, orada büyüdük.

- Başarı çıtasını yüzde 50'ye çıkardık. Sonuçlarda hayal kırıklığına uğramadık. 2015 Haziran seçimleri 31 Mart seçimleri de büyük dersler mahiyetindedir. Bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak gibi bir anlayış yoktur.

- 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye'sini kazanmamızda adeta şu an burada olduğumuz gibi yek vücut sahada yürüttüğümüz çalışmaların çok büyük payı vardır.

- Mahalle temsilciği sistemimizin çok büyük payı vardır. Yaklaşık 10 buçuk milyon üyesi olan Türkiye'nin yaygın tabanına sahip parti durumundayız.

- Üyeyim ama çalışmıyorum olmaz! Üyeliğin bir sorumluluğu var. Türkiye'deki tüm siyasi partilerin üye sayısından bile fazladır. Teşkilatlarımızın çalışmalarıa hep özel önem verdim ve destekledim.

- YSK seçimlerin 23 Haziran'da yenilenmesine karar verdi. 31 Mart seçimlerinde belgelerle ispatlanan kanunsuzluklar, organize usülsüzlük, hırsızlıklar, yolsuzluklar vardır. Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı, milli irade hırsızlığı tam bir felakettir.

- İstanbul'da 2 milyon 300 bin üyeye sahibiz. İstanbul'da bu  kadar üyeye sahipsek sadece İstanbul üyelerimizi ciddi manada çalıştıralım. Bir  üye yanında iki oy daha getirsin mesele bitti ama üyelerimizi çalıştıralım önce.  'Üyeyim ama çalışmıyorum' olmaz, üyeliğin bir sorumluluğu var.

- Siyasetimizde milletle inatlaşmak, millete rağmen iş görmek, millete rağmen yol yürümek diye bir anlayış kesinlikle yoktur.

- YSK'nın gerekçeli kararında tüm tartışmalar, değerlendirmeler, belgeler yer alıyor. İki temel sebebe dayandırdığını görüyoruz. Memur olması gereken sandık kurulu başkanlarının, emeklilerden, özel sektör çalışanlardan ve kim olduğu belirsiz kişiler olmasındandır.

- İstanbul genelinde toplamda 212 binin üzerinde seçmeni olan 754 sandıkta sandık kurulu başkanları, kanuna açıkça aykırı olan kişilerden atanmıştır.

- Milletimizin hakkını, hukukunu, iradesini korumak için  mücadele ettik, bu sebeple YSK'nin seçimin yenilenmesi kararını isabetli buluyoruz.

- Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı, milli  irade hırsızlığı tam bir felakettir.

- 1963'te şüpheli olduğu için seçim iptal edilmişti. Şimdi aynı durum var. Daha neyi düşünüyoruz?

Karşımıza bir tarafta 212 bin diğer tarafta 30 bin şüpheli oy çıkıyor. AK Parti adayı ile CHP adayı arasında fark ne kadar? Fark azala azala 13 binli rakamlara kadar geldi.

- Bu karara karşı çıkan YSK üyelerinin gerekçelerine baktığınızda vicdanları tatmin edici bir unsura rastlayamıyoruz. CHP'nin tezleriyle bize karşı bir kampanya yürütülüyor. Bunca yolsuzluğa, hırsızlığa, haksızlığa ses çıkarmayalım, göz yumalım. Hiç kimse kusura bakmasın. Akif ne diyor? "Kesilir belki fakat, çekmeye gelmez boyun"

- Biz hayatımız boyunca hep milli iradenin üstünlüğünü savunduk.Tüm seçimlerde sandık namustur dedik. Demokrasiye inanan herkesin de böyle yapmasını gerektiğine inanıyorum. Unutmayın en etkili siyaset yüz yüze yapılan, doğduran gönüllere dokunan siyasettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Fevkalade bir durum olmazsa Aralık ayında açacağız

- Artık şurada 4 hafta kaldı. Durmak yok, yola devam. Birebir görüşmeye var mıyız? Bu meseleleri halkımıza anlatmaya var mıyız?

- Bugün buraya Yassı Ada'dan geldim. Yani Yaslı Ada. Orada Adnan Menderes ve iki arkadaşı idam edildi. Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın aralık ayında açılışını yapacağız. Burada Uluslarası toplantılar yapacağız. Yaslı Ada idam ile anılmayacak. Demokrasi ve özgürlüklerle anılacak. Bir başbakan ve iki bakanın idam edildiğini de müzede ve yayınlarla anlatacağız. Bu CHP zihniyetinin ne olduğunu anlasınlar.

- Terör örgütleriyle bize diz çöktüremeyenler aynı oyunu ekonomi üzerinde oynuyor. Yaptırım ve tehditleriyle yıpratmaya çalışıyorlar. Önümüze çıkartılan siyasi ve ekonomik sıkıntıların katbekat fazlası, bize bu sorunları çıkaranların başında var. En büyük hesap sahibi unutmayın Allah'tır. Biz çalışacağız. Elimizden geleni yapacağız. Gerisini rabbimize bırakacağız.

26 May 2019 - 22:56 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

kamill - Yassı addaki idamları da CHP mal ettiniz ya helal olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:56

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 24.000 TL Tel: 0532 280 24 09

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

KOCAELİ KERESTE PERSONEL ARIYOR

Palet Fabrikasında çalışabilecek VASIFLI VASIFSIZ ELEMANLAR aranıyor. Ayrıca, *80’LİK ŞERİT MAKİNA USTASI, *TOMRUK ARABALI USTASI, *ŞERİT BİLEME US...

ORKA DONATIM ELEMANLAR ARIYOR

Orka Donatım firmasında Tersanede çalışacak *KAYNAKÇI, *MONTAJCI, *YARDIMCI VE VASIFSIZ ELEMAN alınacaktır. Tel: 0536 618 52 10 - 0544 963 75 26...