AHŞAP HEYKELCİLİK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi’nin işbirliğiyle düzenlenen, bu yıl 20 nci kez organize edilen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun startı verildi. Üçü yabancı, 6 sanatçının yer alacağı 4 Temmuz’a kadar devam edecek ahşap heykel sempozyumunun  Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndaki tanıtım etkinliğine sanatçılarla birlikte Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Başar, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat Atalay, proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Yarkın Biçer, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk de katıldı.

56 SANATÇI BAŞVURUDA BULUNDU

Bu yıl 56 sanatçının başvuru yaptığını ve bunların içinden yapılan seçmeler sonrasında 3 Türk, 3 yabancı olmak üzere 6 sanatçının bu yıl sempozyum boyunca eserlerini ortaya çıkaracaklarını ifade edildi.

Bu yıl Türkiye’den Özgür Sakalı, Evren Erol, Hatıra Akyüz, Şili’den Miguel Merino Tapia, İtalya’dan Isebella Corni, Bulgaristan’dan Liliya Poprnikova, sempozyumda eser yapacak.

MÜZEYE DE KATKI SAĞLADI

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Başar, “ Bu sempozyumu çok önemsiyoruz. Bu nedenle de paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Figüratif ve soyut sanat anlayışının Türkiye’deki ilk temsilcilerinden ünlü heykeltıraş Zühtü Müridoğlu’na saygı ve ithaf niteliğini bünyesinde taşıyan sempozyum uzun yıllardır heykel sanatının Gölcük, Değirmendere ve diğer kentlerde halkla buluşmasına aracılık ediyor. Yine iki hafta boyunca çeşitli aktivitelerle sempozyumumuz gerçekleşecek. Kocaeli Üniversitesi Müzesi de burada çıkan eserler sayesinde oluşturulmuştur. Ulusal bir sempozyumdur” dedi.

“ESKİ ESERLER DE SANATA AÇILACAK”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de sempozyumu çok önemsediklerini belirterek, “ Bu yıl sempozyuma 6 sanatçıyı davet ettik. Bunun yanı sıra çok farklı etkinliklerle sempozyumumuz 4 Temmuz tarihinde son bulacak. Türkiye’de bir örneği yok. Turizm ile bütünleşmek istiyorsanız, bu organizasyonlarda turizme ciddi katkılar sağlamaktadır. Bu manada bizler de Değirmendere Yalı mahallemizde 14 tescilli ve 3’ü ayakta olan bu binaların tamamını restore ederek turizme kazandıracağız. 14 bina ile ilgili kurulun vereceği kararı bekliyoruz. Buraları da sanata açacağız” dedi. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı da bir konuşma yaparak, sempozyumun önemine değinildi ve ardından sanatçıların çalışma alanlarında ziyaret edildi. Yapacakları eserlere uygun ağaçları seçen sanatçılar, daha sonra eserlerini yapmaya başlayacaklar.

SEMPOZYUMA KATILAN SANATÇILAR

EVREN EROL- 1977-İstanbul doğumlu.2012 yılında “Kendini Buluş” isimli ilk kişisel sergisini açtı, Yıldız Teknik Üniversitesi MYO’dan mezun oldu. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü bitirdi. Çok sayıda sergi ve heykel uygulamasına katıldı.

LİLİYA POPRNİKOVA- Sofya Güzel Seanatlar Fakültesi’nden 2003 yılında mezun oldu. bu alandaki çalışmaları aynı üniversitede lüksek lisans yaparak sürdürdü. İsviçre’deki Buz Oteli’ndeki çalışma da dahil 28 farklı ülkede, heykel alanında 75 sempozyuma katıldı. Çin, Tayvan,Brezilya gibi ülkelerdeki müzelerde eserleri var.

HATIRA AKYÜZ- 1974-İstanbul doğumlu. 2006 yılından beri kurucusu olduğu Kamayor Sanat Atölyesi’nde heykel çalışmalarını aralıklı olarak sürdürüyor. İllüstrasyon ve çizgi romana olan tutkusunu heykellerine taşımayı hedefliyor.

İSABELLA CORNİ- 1976 yılında İtalya’da doğdu. 2003 yılından beri heykel sanatı ile ilgilenen bir mimar olarak çalışıyor. Heykel alanında Belçika, İtalya, Çek Cumhuriyeti’nde çok sayıda sempozyuma katıldı. Corni, figüratif sanat anlayışını soyut çizgilerle harmanlıyor.

MİGUEL MERİNO TAPIA- 1981 yılında Şili’de doğdu. Şili’de ahşap heykel sanatı ve resim alanında pek çok sempozyum ve workshopa katıldı. Tapia, Değirmendere’deki sempozyuma bu yıl en uzaktan gelen sanatçı ünvanını elinde bulunduruyor.

ÖZGÜR SAKALI-  Uzun zamandır heykel sanatı alanında çalışmaları bulunan Özgür Mehmet Sakalı, Anadolu’nun geleneksel ahşap oymacılığı anlayışını, soyut ve modern sanat algısı ile birleştiren çalışmalara imza atıyor. Sanatçının bu alanda önemli çalışmaları var.