Derince puan farkını açtı

Pazar günü düşme hattında bulunan, kümede kalma umutları çok az olan İskenderunspor karşısında beraberliği zor kurtaran Derince Belediyespor, alt sıralardaki takımlarında puan kaybetmesiyle son 4 haftaya

Pazar günü düşme hattında bulunan, kümede kalma umutları çok az olan İskenderunspor karşısında beraberliği zor kurtaran Derince Belediyespor, alt sıralardaki takımlarında puan kaybetmesiyle son 4 haftaya oldukça rahat giriyor. Temsilcimiz, Trabzon FK’ya 6, Kilimli Belediyespor’a ise 4 puan fark yaptı.

KAZANSAYDI ÇOK DAHA RAHATLAYACAKTI

Ligin ikinci yarısına çok iyi başlayan, özellikle son haftalarda müthiş performans gösteren Derince Belediyespor, Pazar günü İskenderunspor maçını da kazanıp, son haftalara çok daha rahat girmek istiyordu. Ligden düşmesine kesin gözle bakılan İskenderunspor, pazar günkü maçta çok dirençli, agresif bir oyun tarzı ortayı koydu. Derince Belediyespor ligin ikinci yarısında sahasında oynadığı maçlarda belki de en zor maçlarından birini oynadı, maçın son bölümlerinde de rakibine pozisyonlar verdi. Yenik duruma düştüğü maçta ikinci yarıda Cenk Cengiz’in golüyle eşitliği sağlayan temsilcimiz, kazanması halinde çok daha rahatlayacaktı, bu oyuna 1 puan da kötü değildi.

PUAN FARKI 6’YA ÇIKTI

Derince Belediyespor, ligde son 7 maçtır çok iyi performans gösteriyor, mağlup olmuyor. Ancak alt sıralarda bulunan takımlarında puan almasıyla aradaki puan farkı açılmıyordu. Pazar günkü maçlarda Trabzon Kanuni FK, deplasmanda 1-0 öne geçtiği maçta Play-Off mücadelesi yapan Batman Petrolspor’a 3-1 yenilince aradaki puan farkı 6’ya yükseldi. Ligin bitimine 4 hafta kala rakibiyle arasındaki puan farkını 6’ya çıkaran Sarı-Lacivertli ekip, çok önemli bir avantaj sağladı. Derince Belediyespor’un altında ayrıca 32 puanlı Kilimli Belediyespor, 34’er puanlı Silivrispor ve Bursa Nilüferspor da bulunuyor. Temsilcimize kalan son 4 maçta 3 puan bile yetecek.

Balkaya, “Bir puan bile bizim için çok önemli olacak”

Teknik Sorumlu Ali Asım Balkaya, Pazar günü İskenderunspor maçının kendileri için ne kadar önemli olduğunu, bu maçı kazanmaları halinde çok rahatlayacaklarının bilincinde olduklarını belirterek, “Maçların sonunda, diğer rakiplerin de puan kaybından sonra, bu 1 puan bizim için çok önemli olacak” dedi.

“MAÇA KÖTÜ BAŞLADIK”

Balkaya, İskenderunspor maçını kazanmaları halinde çok rahatlayacaklarını bildiklerini, bunun içinde hücuma dönük bir takım sahaya sürdüğünü belirterek, “Bu maçı kazanmayı çok istiyorduk. Diğer takımlarında ne yapacağı belli değildi, biz kendi maçımızı kazanmak durumundaydık. Ancak işler iyi gitmedi, maça kötü başladık. Golü yedikten sonra toparlandık, ikinci yarıda eşitlik sayısını da bulduk. Son bölümlerde Tolga Aydın’ın atılması ile avantajımızı kaybettik. Maçın son dakikalarına iki takımda gol bulabilirdi, 6-5 kazanacağımız bir karşılaşma olabilirdi” dedi.

“DİĞER MAÇLARIN SONUCU, BU BİR PUANI DEĞERLİ HALE GETİRDİ”

Balkaya, 90 dakikanın bitiminde 2 puan kaybettiklerine üzülürken, diğer maçların sonucunu öğrendikten sonra bu 1 puanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu hatırlatarak, “son haftalarda oyuncularımı üst düzey performans gösteriyor. Doğal olarak fiziki bir düşüş yaşanması normal olacaktı. Bu düşüşün son haftaya gelmesi kötü oldu. Her açıdan İskenderun maçı bizim için önemliydi. Kazansaydık yüz de yüz bu iş bitti diyebilirdim. Şu an için avantaj bizde. Hele Pazar günkü maçta rakiplerimizin kaybetmesi, bu 1 puanı çok daha değerli hale getirdi” dedi.

Hacettepe hazırlıkları başlıyor

Bu hafta Ankara deplasmanında Hacettepespor ile karşılaşacak olan Derince Belediyespor, bir günlük iznin ardından bugün 14.00’de tesislerde toplanıp, haftanın ilk çalışmasını gerçekleştirecek.

MAÇ CUMARTESİ GÜNÜ

Futbol Federasyonu, bu hafta Derince Belediyespor’un bulunduğu 3.Lig 2.Grupta oynanacak maçların cumartesi gününe aldı. Sarı-Lacivertli ekip, maçın cumartesi gününde alınması nedeniyle antrenman ve Ankara’ya gidiş programında değişiklik yapmak zorunda kaldı.

Tunç ve Tolga cezalı

Derince Belediyespor’da Pazar günü oynanan İskenderunspor maçında kırmızı kart gören tolga aydın ile 4’ncü sarı kartını görüp cezalı duruma düşen Tunç Yalçın, bu hafta Hacettepespor maçında forma giyemeyecek. İskenderunspor maçının ikinci yarısında çift sarıdan kırmızı kart gören Tolga Aydın, hem takımını son 30 dakika yalnız bıraktı, hem de bu hafta oynanacak maçta takımdaki yerini alamayacak.

Savaş’ın cezası bitti

Sarı-Lacivertli ekipte, ligin ikinci yarısının en başarılı oyuncuları arasında yer alan Savaş, sarı kart cezalısı olduğu için Pazar günkü İskenderunspor karşısında forma giyememişti. Cezasını tamamlayan genç oyuncu cumartesi günü Ankara’da Hacettepespor ile oynanacak maçta takımdaki yerini alabilecek. Savaş’ın yeniden takıma dönmesiyle, temsilcimizin hücumda çok daha etkili olması bekleniyor.

08 Nis 2013 - 18:29 - Spor --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29