Dilovası’na giriş ve çıkışları rahatlatacak kavşak açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemelerle Dilovası’na giriş çıkışları kolaylaştıracak olan Batı Kavşağı’nın tanıtım programı gerçekleştirildi.

emre6896.jpg
aw637232_04.jpg
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası şehir merkezine giriş çıkışları rahatlatmak için Batı Kavşağı’nda düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalar çerçevesinde kavşakta ilave kollar ve köprüler oluşturularak bağlantılar sağlandı. Proje içerisinde yer alan 3 adet köprü de tamamlandı. Son bir hafta içerisinde gece gündüz çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son rötuşları yaparak çalışmaları tamamladı. Dilovası Batı Kavşağı düzenlenen tanıtım programıyla vatandaşların hizmetine açıldı. Tanıtım programı sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, proje alanını vatandaşlarla gezerek incelemelerde bulundu.

YOĞUN KATILIM

Dilovası Batı Kavşağında düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter İlhan Bayram, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Genel Sekreter Yardımcısı Alaeddin Alkaç, Ak Parti Dilovası Belediye Başkan Adayı Hamza Şayir, Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Osman Ayaz, protokol ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU: KESİNTİSİZ VE GÜVENLİ ULAŞIM

Tanıtım programında konuşan Başkan Karaosmanoğlu “Kocaeli’mizin yükselen değeri Dilova’mızda, önemli bir hizmeti gerçekleştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Bu yatırım ile bölgedeki yoğun sanayileşme de göz önüne alındığında yolun standardı yükseltilmiş, kesintisiz ulaşımla, trafik güvenliği sağlanmış oluyor. Bu güzergâh, ülkemizin en önemli trafik arterlerinden birisi olup İstanbul’un Anadolu’ya bağlantısını sağlamakta, ayrıca yoğun sanayi bölgelerini birbirine entegre etmektedir. Bu yol ve üzerindeki kavşaklar, yılın her günü 24 saat başta ağır vasıta olmak üzere yoğun bir trafiğe hizmet vermekte. Batı Kavşağı’mızın hizmete girmesi ile birlikte, trafik güvenliği daha üst seviyelere çıkartılmış, bakım işletme giderleri ile zamandan tasarruf edilerek, emisyon salınımının azaltılması ile ayrıca ülke ekonomisine de katkı sağlanmıştır. Bu nedenle bütün emeği geçen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“NE YAPTIYSAK HALKIMIZLA BİRLİKTE YAPTIK”

Başkan Karaosmanoğlu “İnşallah Dilovası’nda hükümetimizle birlikte özellikle sanayiye yakın olan bölgelerin kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Yani bu bölgeleri daha yukarılara taşıyacağız. Bu kentsel dönüşüm sizlerle beraber olacak. Halka rağmen hiçbir şey yapılmayacak, her kararımızı halkımızla birlikte alacağız. Biz bugüne kadar ne yaptıysak halkımızla birlikte yaptık. Biz bundan öncede bundan sonra da hep şehirlerimizin daha nasıl yaşanabilir bir hale getirmeye gayret ettik ve etmeye devam edeceğiz. Bizim derdimiz budur. Cumhurbaşkanımızın derdi budur” şeklinde konuştu.

“GİRİŞ ÇIKIŞLAR DAHA DA RAHAT YAPILACAK”

Batı Kavşağının yapılmasından önce Dilovası D-100 girişinde sık olarak sorunların yaşandığını belirten Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman “O dönemde sağ olsun İbrahim Karaosmanoğlu başkanımız, yardım etti bu kavşak yapıldı. Sadece burası değil Eynerce Kavşağı 1996 yılında kazıkları çakılmış ve atıl bir şekilde bekliyordu. Büyükşehir Belediyemiz oraya da el attı ve şuan ki duruma getirdi. Bu projemizle giriş çıkışlar daha da rahat bir şekilde yapılacak. Dilovası’na yapılan tüm yatırımlarda sayın başkanımızın katkıları var” ifadelerini kullandı.

“SON 15 YILDA DİLOVASI BÜYÜK BİR GELİŞİM GÖSTERDİ”

Tanıtım programında konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar “Bizim anlayışımızda insanın en hayırlısı insana faydalı olandır. Dilovası’nın son 15 yılına baktığımızda çevresiyle alt yapısıyla üst yapısıyla çok büyük bir gelişim gösterdi. Asfaltsız ve bordür taşsız, caddemiz ve sokağımız kalmadı. Doğalgaz ilçemizin yüzde 92’sine ulaştı. Doğalgazsız köyümüz kalmadı. Şuanda bulunduğumuz batı kavşağıyla ilçemizin giriş çıkışı daha da rahatladı. Bu gibi birçok hizmetin ilçemize gelmesinde büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

3 KÖPRÜ YAPILDI

Kocaeli’nde hayata geçirilen önemli ulaşım projelerinden biri olan Dilovası Batı Kavşağı’nda hummalı çalışma gerçekleştirildi. Bu doğrultuda TEM ve D-100 bağlantılarını sağlamak üzere Dilovası’nda yapılan Batı Kavşağı’nda ilave çalışmalar gerçekleştirildi. Proje kapsamında Dilderesi dahil olmak üzere 3 adet köprü tamamlandı. Proje kapsamında 15 bin ton asfalt serimi de gerçekleştirildi. Ekipler, yaya ve oto korkulukları imalatlarını bitirirken elektrik aydınlatma direk montajlarını da tamamladı.

YENİ KÖPRÜLER VE KAVŞAK KOLLARI

Yeni çalışmayla ilçeye giriş ve çıkışlar rahatlayacak. Çalışma ile yeni köprüler ve kavşak kolları oluşturuldu. Proje ile batıdan Gebze yönünden gelerek Dilovası’na gitmek isteyen araçların sanayii alanı içerisine girmeden ilçe merkezine geçişi sağlanacak. Dilovası girişi için mevcut köprünün revize edildiği proje kapsamında 70 bin metreküp kazı yapılırken 4 bin metre uzunluğunda yağmursuyu hattı döşendi. Ayrıca 63 adet prefabrik kiriş imalatı gerçekleştirildi.

DİREKT GİRİŞ ÇIKIŞ SAĞLANACAK

Dilovası ilçe merkezinden D-100 İstanbul yönüne gitmek isteyen araçlar proje ile direkt katılım sağlayabilecek. Proje kapsamında D-100 Karayolu üzerindeki Batı Kavşağından Dilovası ilçe merkezine girecek taşıtların giriş ve çıkışı düzenlendi. Yapılan kavşak düzenlemeleri ile Dilovası şehir merkezinden, D-100 Karayoluna sanayi iç yollarını kullanmadan doğrudan giriş ve çıkış sağlanacak.

02 Mar 2019 - 17:41 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.498.575 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


TESİS ŞEFİ ARANIYOR

Köseköy de kurulmakta olan H.Beton Tesisi için aşağıdaki niteliklerde TESİS ŞEFİ aranıyor. *İnşaat Mühendisi veya Mimar Mühendis *veya Jeoloji Mühe...

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 30.000 TL Tel: 0532 280 24 09

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82