Ecertaş: “Referandumdan sonra halk patron olacak”

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ilimizde katıldığı gençlik kolları bölge toplantısında referandum süreci sonrasında ülkede halkın patron olacağı sisteme geçileceğini söyledi.

emre-kahraman.jpg
semsettin-ceyhan.jpg
+4
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Gençlik Kolları’nın 1.Bölge İl Başkanları Toplantısı bugün ilimizde Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Başiskele’deki The Ness Otel’de saat 16.00’da başlayan toplantıya 14 ilin il gençlik kolları başkanları ile 173 ilçe gençlik kolları başkanları katıldı.

EVET MÜHÜRLÜ ATKILAR
Öte yandan programda AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Zeki Aygün, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, MYK ve MKYK gençlik kolları üyeleri, ilçe gençlik kolları başkanları ve parti teşkilatı hazır bulundu. Programa katılanlar üzerinde “evet mührü” bulunan kırmızı beyaz renkte atkı taktı.

MECLİSE ATILAN BOMBA
Programın açılış konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, “Allah nasip ederse 16 Nisan’dan sonra güçlü bir anayasaya sahip olacağız. Bizi heyecanlandıran kısmı ise 18 yaşında seçilme hakkı kazanmamız olacak. Bu bize 21 yaşında İstanbul’u feth eden Fatih Sultan Mehmet’i hatırlatıyor. Bazıları ise bunu meclise atılan bir bomba olarak görüyor” diye konuştu.

15 YIL ÖNCEKİ HEYECANI YAŞIYORUM

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Böylesi bir programın 14 il içinde Kocaeli’de yapılması bizim için büyük mutluluk. Bende 15 yıl önce siyasete gençlik kollarını kurucu vazifesiyle başladım. Her kürsüye çıktığımda hele hele gençlerle bir araya geldiğimde 15 yıl öncesinin heyecanını yaşıyorum. Bunun tek sebebi ben gençlik kollarında siyasete başladım ve ölünceye kadar aynı heyecanla siyaset yapacağım” ifadelerini kullandı.

BİR TEK AĞABEYİM YOKTU

Hiç siyaset yapmadan Kurucu Başkan Nihat Ergün’ün teklifi üzerine kurucu gençlik kolları başkanı olduğunu hatırlatan Ceyhan, “Nihat Ergün beni bu davanın neferi yaptı. Bugün bana benim gibi birini getirseler ben derim ki ‘Bu kadar genç birini başkan yapmak risk olur.’ Ama o gün Kocaeli’de partinin temellerini atanlar bu kimin adamı demediler. 50 kişilik yönetimde bir tek ağabeyim, dayım yoktu. Gençlik kolları en uzun direğe kim atlar yarışı değil. Bizim gençlik kollarımız mitinglerde slogan atmadaki coşkuyla ve seçim olmadığı dönemde ortaya koyduğu performansla heyecanını göstermiştir” şeklinde konuştu.

33 YILDA HERKESİ DİNLEMEDİM

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gençlerimizi çok seviyorum. Gençlik bizim enerji kaynağımız ve umudumuz. Gençliğinin önemseyen bir toplumun geleceği olamaz. AK Parti olarak gençlerimizi önemsiyoruz. Onları yarının büyükleri, belediye başkanı, valisi, kaymakamı yapacağız. Her an göreve hazır olacağız. Lise yıllarında sizin gibi siyaseti gördüm. İmam Hatip’te okudum. Memleket meselelerinin önemli olduğunu gördüm. Öğretmenlikten ayrıldığım zaman siyasi hayata başladım. Geride 33 yıl geçti bu bir tecrübedir. Severek isteyerek toplantılara katıldı. Herkesi dinledim” açıklamasında bulundu.

GENÇLERE GÜVENMİYORLAR

Gençlere tavsiye veren Başkan Karaosmanoğlu, ”Hükümetimizle birlikte gençlik adına hizmetler atıyoruz. Her yerde yapacağınız çok işler var gençler. Bugünlerde listeler muhtarlıkta askıya çıktı. İsminiz yoksa oy kullanmazsınız. Mahallede bir tane ismi yazılmamış genç bırakmayacaksınız. Bütün gençleri sandığa götüreceğiz. Gencimize güveniyoruz. Ama karşıdakiler güvenmiyor. 18 yaşında ki gençten milletvekili mi olur? Bakan mı olur? Diyorlar. Neden olmasın? Kendine güveniyor musun bizde sana güveniyoruz. Bize güvenene ‘evet’ diyeceğiz. Güvenmeye ‘hayır’ diyeceğiz. Bize güvenmeyenlere karşı en büyük eveti gençler verecektir” diye konuştu.

BENDE TEŞKİLATÇIYIM

AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise, “Gençlik demek gelecek, aşk, sevda, dava, güçlü Türkiye ve Büyük Türkiye demek. Bende bir teşkilatçıyım. Genç yaşlarda değil ama sonraki yaşlarda başladım. AK Parti de teşkilatçı olmanın bir lütuf olduğunu görüyorum. Bize çok değer kattığını düşünüyorum. Her şeyden önce siyasetin S’sini bilmiyordum. Siyaseti sahada öğrendim. Süper güç ülkelerin genç nüfusu fazladır. Bizim genç nüfusumuz 13 milyonu buluyor. Cumhurbaşkanımız araştırma sonucunda genç nüfusuna ihtiyacımız olduğunu söyledi. Önce 3 sonra 5 çocuk yapılmasını istedi. Genç nüfus kaynağımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

MİLLİ GENÇLERE İHTİYAÇ VAR

Katırcıoğlu: “Yerli ve milli gençliğe ihtiyacımız var. 18 maddelik anayasa değişiminde seçilme yaşını 18’e indirdik. Size mesaj verdik. Biz size güveniyoruz dedik. Tarihinizi ve geçmişinizi bilin dedik. Olur da size de bu ülkede hizmet hakkı doğar dedik. Tıpkı 21 yaşında İstanbul’u fetih eden Fatih Sultan Mehmet gibi. Hepinizin gözünde o aşkı görüyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan önderliğinde ülkemizi 2023 hedeflerine götüreceğiz. Ülkemiz zor günler geçiriyor. Güçlü bir ülkeye sizlerle ihtiyacımız var. Hepiniz geleceğin Cumhurbaşkanı ve başbakanısınız” şeklinde konuştu.

SİSTEM BELEDİYECİLİĞE BENZİYOR

Ardından söz alan Milletvekili Cemil Yaman şunları söyledi: “Bizim getirmek istediğimiz sistem belediyeciliğe benziyor. Bu sistemde seçilmişler, atanmışlar gözünde yolcu olarak görülür. Belediye başkanı vatandaşa hesap vermek zorunda olduğu içinde, vatandaşı memnun etmek ister. Osmanlı’dan sonra Türkiye kuruldu. Cumhuriyeti kuran dedelerimiz savaşta şehit olmuştur. Ama eksik kuruldu. Ne zaman Anadolu çocukları ülkede söz sahibi olmaya kalsa Türkiye’de Alevi, Kürt tartışması başlattılar. Bu ülkede Alevilik-Sünnilik, sağcılık ve solculuk kavgası çıkarttılar. Ama çok şanslıyız halkına sevdalı olan liderimiz Erdoğan var.

YERLİ VE MİLLİ MODELE GEÇECEĞİZ

Referandumla yerli ve milli olan bizi anlatan bir modele geçeceğiz. Genç kardeşlerimiz bir tercih yapacağız. Bizi anlatan bir yönetim  modeli seçeceğiz. ‘18 yaşında milletvekili mi olur?’ diyorlar her gün şehit haberi alıyoruz. 25 yaşında şehit olan bu çocuklar milletvekilliği de yapar, Cumhurbaşkanlığı da yapar. 16 Nisan’dan sonra gönül coğrafyamız çok güzel olacak” Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ise şunları söyledi: “Bölgelerde ki eğitimleri çok önemsiyoruz. Bugün 6’ıncısını Kocaeli’de yapıyoruz. 2 bin 500 il yürütme kurulu üyelerimizi ağırlıyoruz. Arkadaşlarımız sayesinde tüm konuşmalarımız herkese dağılıyor.

ZİHİNLERDEKİ NOKTALARI TESPİT ETTİK

Ulaşmadık genç bırakmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlerin zihinlerinde aydınlatılması gereken noktaları tespit etti. Referandum çok önemli. Osmanlı Karlofça Antlaşmasında çok toprak kaybetti. O günden bu güne sürekli bu topraklarda operasyonlar oluyor. Üst akıl hiç durmadan operasyon yapıyor. Elde son koz FETÖ’ydü. Kalkışma sırasında o gece Boğaz Köprüsü’ndeydim. Bu vatan, bu millet Cumhurbaşkanı’nın arkasında dimdik durdu. 16 Nisan halk oylamasında verilebilecek evet oyu üst akılın artık bu saatten sonra kafasına göre operasyon yapamayacağını gösterecek. Bu ülkede halkın patron olacağı sisteme geçilecek.

Çiğdem ARMAĞAN

19 Şub 2017 - 19:00 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

izmitli41 - Kadir kardeş tespitine %100 katılıyorum maalesef benimde birçok yorumumu yayınlamıyorlar bu kadar yandaşlığada pes doğrusu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 19:00
06

izmitli41 - Biz bunların ne olduğunu biliyoruzda menfaat için bu partiyi destek verenlere ne demeli fakir fukaranın hala bunların yalanlarına inanmasına ne desek boşuna

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 19:00
05

YORUMSUZ - Fatih 19 yaşında 6 tane dili çok iyi biliyor, balistik konusunda uzman, sanat alanında da son derece yetkindi! Bizim çomar ilkokul mezunu vekil olacak (bkz anayasa) Baştan aşağı liyakatsizlik haline geldi ülke!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 19:00
04

kadir - özgür kocaeli gazetesi bundan sonra benim gözümde özgür değil yandaş gazetesiniz,yorumları bile yandaş olarak yayınlıyorsunuz.gönderdiğim yorumu yayınlamamışsınızbundan sonra gazetenizi almm ve okumam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 19:00
02

YORUMSUZ - Nereden bakarsan bak tek kişi için ülke uçurumdan itiliyor! #hayır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 19:00
01

Savaş poyraz - Asıl tartışma yaratan şey seçilme yaşının 18 e düşürülmesi değil yasama yürütme yargı yetkilerinin tek kişinin kontrolü altında toplanmasıdır!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 19:00

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

ORKA DONATIM ELEMANLAR ARIYOR

Orka Donatım firmasında Tersanede çalışacak *KAYNAKÇI, *MONTAJCI, *YARDIMCI VE VASIFSIZ ELEMAN alınacaktır. Tel: 0536 618 52 10 - 0544 963 75 26...

ŞAFAK GEMİ ELEMAN ARIYOR

ŞAFAK GEMİ DONATIM Şirketimiz bünyesinde, meslek öğrenebilecek kapasitede olan 18-50 yaş arası VASIFSIZ YARDIMCI ELEMAN alınacaktır. Tel: 0262 323...