Gönül beyannamesini açıkladı: İzmit’te destan yazmak istiyoruz

Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik hazırladığı seçim beyannamesini açıkladı

protokol-(2)-007.jpg
turk-bayragi-(2).jpg
+2
Haber albümü için resme tıklayın

YOĞUN KATILIM

Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik hazırladığı seçim beyannamesini açıkladı. Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Kantar, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, MHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Urgancı, AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İzmit İlçe eski Başkanları Ali Korkmaz, Hasan Ayaz, il yöneticileri, ilçe yöneticiler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Gönül, İzmit ‘i ‘2023 Vizyon’una taşıyacak olan projelerini vatandaşın beğenisine sundu.

MARKA ŞEHİRLER YARATTIK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak kürsüye çıkan AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, “Ne mutlu ki bizlere milletin karşısına verdiği sözleri yerine getiren bir parti olarak çıkıyoruz. Rakiplerimiz tarafından yaptığımız güzel işlerle eleştiriliyoruz. Liderimiz ilk kez, 1994 seçimlerinde İstanbul’u çöp içinde teslim aldı. 2004’te şehrimizi ileri seviyelere ulaştırdık. 2014’te daima millet daima hizmet diyerek vizyoner ve marka şehirler yarattık. 1994 ruhu ile İzmit’te tamam inşallah diyoruz. Bu kutlu davada oyumuz derdi vatan aşkı olanlar ile. Zafer 31 Mart akşamı Cumhur İttifakının şerefli kadrolarının olacaktır. Yine parti binalarının ışıklarını erkenden söndüreceksiniz” ifadelerini kullandı.

MÜJDELER GÖNDERECEĞİZ

Güney’in ardından kürsüye çıkan Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın, “Burası hınca hınç dolu İzmit’te iş bitmiş. 2004 yılında buranın büyükşehir olmasıyla tüm il sınırlarında sorumlu olunca kaynaklarla gelmeye başladı. Ustalık Cumhurbaşkanımızın belediyecilik vizyonunda. Biz gelince maaş alamayanların maaşını verdik, tazminatlarını erdik. Biz hükümetlerin yapamadığı işi 2004 yılında sonra yaptık. Sizden Sibel Hanımla beraber çalışmak için Sibel Hanımın yanında durmanızı istiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeciliğin tarihini yazdı. Seçimler sandıkta kazanılır. Yalova’da 1 oyla seçim kaybettik. Tembellik yok. Var gücümüzle çalışacağız. 31 Mart’ta Cumhurbaşkanımıza güzel müjdeler göndereceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ TEMİZ

Büyükakın’ın ardından kürsüye çıkan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Tahir Hocamın da dediği gibi ben bu salonda 4 tane kongre kazandım. MHP İl kongrelerini bu salonda yaptım. Ama ben ilk defa böyle coşkulu görüyorum. Cumhur ittifakının önünde hiçbir kimse duramayacak. Liderimin dediği gibi bütün Cumhur İttifakının adayları ananımızın ak sütü gibi temizdir. Zillet ittifakı masum değildir. İçlerine HDP kaçmış olan siyasi bir zihniyet masum değildir. İzmit üzerinden Türkiye’ ye mesaj vermeye çalışıyorlar. Birileri sokakta ülkücü hareket üzerine ahkam kesmesin. 31 Mart’ ta ülkücü hareket sandıklara gidecek ve Cumhur ittifakının adayı Sibel Hanım’ı İzmit Belediye başkanı yapacaktı” diye belirtti.

BİZ DİYENLERİN İTTİFAKIYIZ

Ünlü’nün ardından kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “İki gündür söylüyorum, Kocaeli ve İzmit’te tartışılmayan tel şey Büyükşehir başkanının kim olacağı. CHP’nin zaten adayı yok. 31 Mart akşamı Tahir Büyükakın zaten Büyükşehir başkanı olacak. İzmit’te ufak bir tartışma vardı, bugün Sibel Gönül’ün başkan olacağını gördük hayırlı olsun. Ben değil biz diyenlerin ittifakıyız. Asıl olan koltuklarda kimin oturduğu değil Cumhur İttifakından birilerinin olmasıdır. 31 Mart’a kadar 24 saat çalışmanızı istiyorum. Bizim bir sorumluluğumuz var yükümüz var. Biz teşkilat olarak Cumhurbaşkanımıza güç ve enerji vermeliyiz. Türkiye ortalamasının yüzde 10 üstünde oy istiyorum” şeklinde konuştu.

HEDEFİN YOL HARİTASI

Son olarak kürsüye çıkan ve beyannamesini açıklayan Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül, “14 Ağustos 2001’den beri süregelen bir başarı öyküsünü millet ve ülke olarak hep birlikte yaşıyoruz. Ülke genelinde elde edilen başarıların yanı sıra 15 yıl önceki Kocaeli ile bugünkü Kocaeli, 15 yıl önceki İzmit ile bugünkü İzmit kıyaslanamaz bile. İnşallah 31 Mart yerel seçimleri ardından, daha da güçlü bir şekilde; el birliğiyle ülkemizi ve kentimizi çok daha mutlu yarınlara taşıyacağız. 2023 ve 2071 hedeflerimizi gerçekleştirerek, Bölgemize ve dünyaya yeniden adalet ve nizamı getireceğiz. İşte bugün burada İzmit’imizin 2023 vizyonunu ortaya koyacağımız seçim beyannamesi bu hedefin yol haritasıdır” diye belirtti.

DESTAN YAZMAK İSTİYORUZ

Konuşmasının devamında Gönül, “Kıymetli hemşerilerim bir yere ait olmak için o yeri sevmek gerekir. O yerin taşını, toprağını, sokağını, caddesini ve en önemlisi de insanını sevmek gerekir. Ben İzmit’in her sokağını, her caddesini, gündüzünü, gecesini ve insanını çok seviyorum. Geleceğe umut ile bakmak isteyen, kaygıları da kavgaları da güzellik üzerine olan siz kıymetli kardeşlerim, inanın ben de sizler gibi aynı kaygılar ile hicap duyuyor, aynı tasalar ile dertleniyor ve verimli çalışmalar yapabilmek, yeni projeler üretebilmek adına büyük heyecan taşıyorum. Sizlerin de desteği ile İzmit’te tarihin not düşeceği şekilde bir destan yazmak istiyoruz” diye konuştu.

SON NEFESİMİZE KADAR ÇALIŞACAĞIZ

“Farklılıklarımız ile bizleri ayırmaya çalışanlara inat, hoşgörü ve yüce gönüllülük ile bir arada olmak zorundayız” diyen Gönül, “Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu sebeple bizler, hedefe ulaşmak için çıktığımız bu yolun zorluğunu, engebesini, mesafesini düşünmedik, akılcı tedbirleri tasarladık, ceplerimizde insani, kültürel ve bilimsel yöntemleri muhafaza ederek, kararlı şekilde çalışmaya devam ediyoruz, son nefesimize kadar da çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

MİLLETLE YOL YÜRÜYENLERİN İTTİFAKI

Sözlerinin devamında Gönül, “Bugün burada sizin karşınızda Cumhur ittifakı İzmit belediyesi başkan adayı olarak bulunuyorum ilk kez bir yerel seçime ittifak halinde katılıyoruz. Bu ittifakı önemsiyoruz çünkü Cumhur İttifakı milleti için dertlenenlerin ittifakıdır Cumhur İttifakı ülkemizin bekası için çırpınanların ittifakıdır. Cumhur İttifakı vatandaşlarını seçimden seçime hatırlayanların değil, her zaman milletiyle yol yürüyenlerin ittifakıdır. Cumhur İttifakı insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının bir yansımasıdır. Atacağımız her adımın bu anlayış çerçevesinde atılacağının bilinmesini isterim değerli arkadaşlar. Belediyecilik zor iştir bilgi ister, tecrübe ister, sabır ister, fedakarlık ister, ufuk ister, vizyon ister. Bütün bunların yanında meseleye bakış açınız ve yaklaşım tarzınız önemlidir. Hamdolsun ki bu hususlarda heybemiz doludur” ifadelerini kullandı.

İZMİT’İ TANIYORUZ

Konuşmasının devamında Gönül, “AK Parti olarak belediyecilik en mahir olduğumuz konulardan biridir çünkü bizim hocamız, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. 31 Mart seçimlerinde milletimizin karşısına, aşığı olduğumuz bu kent için 'Memleket işi gönül işi' diyerek çıkıyoruz. İzmit'i iyi tanıyoruz nasıl ki evladınızın veya bir sevdiğinizin gözlerine baktığınızda, ihtiyacını, beklentisini ve ne demek istediğini anlıyorsanız, biz de bu şehre baktığımızda ne demek istediğini anlıyor, ne yapılması gerektiğini biliyoruz” diye belirtti.

GÖNÜLDEN GÖNLE KÖPRÜ

“İnsanlar şehirler kurar, köprüler yapar” diyen Gönül,  “Ama asıl olan gönüllere girmek, gönüllere köprüler kurmaktır. Bunu başaramadığımız sürece makamlarımızın ve yaptıklarımızın bir kıymeti yoktur. Bazen bir yetimin başını okşamak, bir mazlumun gözyaşını silmek size bunca hengâmenin arasında insan olduğunuzu hatırlatır. İşte o zaman gönülden gönle köprüler kurulur. Bir gencin geleceğine el uzatırsınız, bir gönle girerseniz, bir yaşlının yalnızlığını giderirsiniz, bir gönle girerseniz, bir çocuğun hayallerini gerçekleştirirsiniz, bir gönüle girerseniz. İşte o zaman bir gönül gelir, bin gönül olur” ifadelerini kullandı.

İZMİT’E GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ

Konuşmasının devamında Gönül, “Bir şehri emanet almak, ancak gönüllere girerek olur. Bu yaklaşımla, bu emaneti korumayı ve geliştirmeyi esas alan, hizmeti 24 saate, 7 güne yayan, herkesin derdine derman olmak için çırpınan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. İzmit'i mazisiyle barışık ve geleceği kucaklayacak hizmetlerle donatacak, İzmit'te hizmet yarışında yeni rekorlar kıracağız. Hedefimiz, amacımız, hayallerimiz İzmit'i herkesin yaşamaktan keyif aldığı Marka bir şehir haline getirmek için durmadan yorulmadan çalışmaktır. çünkü biz İzmit'e gönülden bağlıyız” şeklinde konuştu. Gönül, selamlama konuşmasının ardından beyannamesini açıkladı.

Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül’ün projeleri:

MEHMET ALİ PAŞA – YENİŞEHİR KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAY HATTI

Mehmet Ali Paşa-Yenişehir ile Kocaeli Şehir Hastanesi arasında gidiş geliş 6,1 kilometre uzunluğunda tramvay hattı yapılacak. Şehir Hastanesi istikametinde olması beklenen günlük 50 bin yolcu için güvenli ve konforlu bir seçenek olacak.

YAHYA KAPTAN - ALİKAHYA KOCAELİ STADYUMU TRAMVAY HATTI

Yahya Kaptan’dan başlayarak Alikahya’da bulunan Kocaeli stadyumu arasında tramvay hattı kurulacak. Hattın uzunluğu gidiş geliş 11,4 kilometre olacak Hem Alikahya bölgesinde yaşayan hem de Kocaeli Stadyumu’na erişmek isteyen vatandaşlarımız raylı sistem konforundan yararlanacak.

SEKAPARK – PLAJYOLU KURUÇEŞME TRAMVAY HATTI

Sekapark – Plajyolu – Kuruçeşme arasında çalışacak tramvay hattı yatırımı tamamlanacak. Hattın uzunluğu gidiş geliş 5 kilometre olacak. Kuruçeşme ve Plajyolu bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız da raylı sisteme kavuşacak.

İZMİT, METRO İLE TANIŞACAK

31 kilometre uzunluk ve 24 istasyondan oluşan metro yatırımı Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak. Metro’nun çalışmaya başlamasıyla önemli sayıda araç trafikten çekilecek, trafik rahatlayacak.

ŞEHİR HASTANESİ – ÜNİVERSİTE TEM BAĞLANTILI KAVŞAĞI

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak olan kavşağın, yan yol bağlantıları ile hem TEM Otoyolu’ndan hem de Kandıra Yolu üzerinden Şehir Hastanesi’ne kesintisiz bağlantı sağlanacak. TEM Otoyolu üzerine yapılacak olan kavşak aynı zamanda Kocaeli Üniversitesine ve bölgeye erişimi kolaylaştıracak, şehir merkezindeki trafik yükünü azaltacak.

YENİ STADYUM BAĞLANTI YOLLARI VE KAVŞAĞI

Ulaştırma Bakanlığı iş birliği ile TEM’den ve D-100 üzerinden Kocaeli Stadyumu’na Erişim için kavşak ve yol bağlantıları yapılacak. Kocaeli Şehir Stadı’na erişim alternatifleri arttırılacak, şehir trafiği rahatlatılacak.

KURUÇEŞME KAVŞAĞI

Ulaştırma Bakanlığı Kara Yolları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile D-100 üzerindeki gidiş ve geliş yönündeki virajlar yeni düzenleme ile kaldırılacak ve trafik daha güvenli hale getirilecek. Tem Otoyolu üzerinde bulunan Kuruçeşme gişeleri düzenlenecek.

KUZEY MARMARA OTOYOLU ÇAKIRKÖY KAVŞAĞI

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Kuzey Marmara Otoyolu’nun şehir bağlantısı yapılacak. Transit geçişlerin oluşturduğu trafik yoğunluğu azaltılarak güvenli ve kolay ulaşım sağlanacak.

GÜRÜLTÜSÜZ YOL PROJELERİ

Bakanlık onaylı gürültü eylem planına uygun olarak TEM otoyolu çevresi düzenlenecek. Proje kapsamında TEM otoyolu çevresine gürültü paneli yapılacak. Transit ulaşımdan kaynaklanan gürültü kirliliği en az seviyeye indirilecek.

YAYA KÖPRÜLERİ VE ÜST GEÇİTLER

Vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklarımızın güvenli bir şekilde erişimi sağlamak için ihtiyaç duyulan yerlere üst geçitler yapılacak.

MİLLET BAHÇESİ

240 bin metrekare büyüklüğündeki İzmit Fuar Alanını Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa, Millet Bahçesi konseptine uygun olarak düzenlenecek. İçerisinde sosyal, kültürel, eğlence, spor gibi çok sayıda aktivite alanlarının olduğu millet bahçesi yapılacak.

SEKA KÜLTÜR HAVZASI

SEKA Kağıt Fabrikası’nın bulunduğu alan Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte kültür, sanat, spor gibi çok sayıda organizasyonun yapılabildiği bir merkez haline gelecek. Kent gelişimi ile ilgili kültür, sanat, spor, ekonomi, eğitim, istihdam, çevre ve benzer bütün konularla ilgili strateji ve politikalar bu havzada geliştirilerek şehre yayılacak.

TEMALI PARKLAR

Pişmaniye, su, şairler parkı, gibi temalı parklarımız ile İzmit’imiz yeni sosyal aktivite alanlarına kavuşacak. Yapılacak yeni parklarla İzmit daha yeşil bir görünüme kavuşacak ve kişi başına düşen yeşil alan miktarı artacak.

MESİRE ALANLARI

ALİKAHYA MESİRE ALANI

Yürüyüş yolları, piknik alanları, macera parkı gibi aktivite alanlarından oluşan Akarca Mahallesi’nde mesire alanı hizmete açılacak.

CEPHANELİK 3. ETAP PARK VE MESİRE ALANI

İçerisinde eğlence ve dinlenme alanlarının bulunacağı park ve mesire alanı yapılacak.

DOĞA KOKUSU VE RENKLERİ VE CADDEMİZDE

Cadde ve sokaklarımızda hoş kokulu çiçekler ekilecek. Çiçekler görsel güzellikleriyle eski İzmit’i yaşatacak. Ağaçlandırma çalışmaları arttırılarak devam ettirilecek.

SIFIR ATIK

Atık yönetimi ve geri dönüşümde yeni bir dönem başlayacak. Sıfır Atık Projesi etkin olarak uygulanacak. Toplanan atıkların ayrıştırılması ile geri kazanım arttırılacak. Bertaraf edilmesi gereken atıkların, doğaya zarar vermeden yok edilmesi sağlanacak.

AKILLI ŞEHİR KATILIMCI BELEDİYECİLİĞİ

İmar yönetimiyle ilgili bütün sistemler akıllı teknolojilerle donatılarak, vatandaşın bilgi erişim ve katılımına açılacak. Akıllı teknolojiler, imar yönetiminden ısı yalıtımı ve aydınlatmaya kadar geniş bir yelpazede kullanılacak. Akıllı kent teknolojileri ile yönetime katılım araçları geliştirilecek. Ulaşımdan çevreye, kültür sanattan engelli hizmetlerine şehre arz edilen her hizmet, akıllı teknolojilerle daha etkin ve verimli hale getirilecek. Talep ve şikayetlerinize çözüm üretecek, 7-24 ulaşabileceğiniz bir birim oluşturulacak.

ESTETİK VE YATAY YAPILAŞMA

Yapısal ömrünü tamamlamış binalar, şehircilik ilkelerine ve deprem yönetmeliklerine uygun olarak yeniden inşa edilecek. Mevcut çarpık yapılaşma vatandaşlarımızın rızası alınarak yapılaşma yenilenecek. Şehircilik uygulamalarında yatay mimari esas alınacak. İzmit’in karakterini yansıtan mimari mekan düzenlemeleri yapılacak. İzmit’te halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal ve kültürel donatılarla, şehircilik uygulamaları yapılacak. Kent estetiği çalışmalarında Kocaeli Üniversitesi ile iş birliği halinde olunacak. Üniversite öğrencilerimizin kente dair tasarım ve çalışmaları değerlendirilecek.

KENT MEYDANLARI

Milli İrade Meydanı Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte, şehir dokusu ve ihtiyaçlarına uygun bir meydan haline getirilecek. Eski Balık Pazarı bölgesinde vatandaşlarımızın daha yoğun kullanabileceği, kültürel ve sosyal yaşamının parçası olacak bir meydan yapılacak. Mahallelerimizde şehir dokusu ve ihtiyaçlarına uygun meydanlar yapılacak.

YÜRÜYÜŞ YOLU

Yürüyüş yolu yenilenerek estetik bir görünüme kavuşturulacak ve daha kullanışlı bir hale getirilecek. Mevcut yürüyüş yollarımıza farklı noktalarda yenileri eklenerek, vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam koşulları desteklenecek.

FETHİYE CADDESİ

Fethiye Caddesi yeni bir görünüme kavuşturularak, daha kullanışlı ve modern hale getirilecek. Esnaf ve halkımızın talepleri göz önünde bulundurularak, İzmit’in sembol caddeleri yeni dokunuşlarla daha estetik hale getirilecek.

YERALTI VE YERÜSTÜ OTOPARKLAR

Kentin ihtiyacını karşılayacak nitelikte, katlı ve asansörlü son teknolojinin kullanılacağı yer altı ve yer üstü otoparklar inşa edilecek.

KAPALI PAZAR ALANLARI

Mahallelerimizde uygun alanlarda vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları düşünülerek, kent kimliğimize uygun, yeni kapalı pazarlar yapılacak. Kapalı pazarlar vatandaşımız ve pazar esnafımızın taleplerine göre dizayn edilecek.

KÖYLÜ PAZARI

İçerisinde her türlü ihtiyaçların karşılanabileceği, 4 mevsim kullanıma uygun ve organik ürünlerin satılacağı köylü pazarı inşa edilecek. Öncelikli olarak Kandıra Yolu üzerinde kurulacak olan Pazar alanı ihtiyaca ve talebe göre yaygınlaştırılacak. Servisle halkımızın pazara ulaşımı sağlanacak.

ANIT YAPIMI

Birlik ve beraberliğimizin göstergesi olan ay yıldızlı bayrağımızı simgeleyen anıt yapılacak.

KURUÇEŞME SAHİL

Kuruçeşme sahili düzenlenerek halkımızın kullanımına sunulacak. Sahile oyun parkı, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu kazandırılacak.

MAHALLE VE KÖY KONAKLARI

Muhtarlık, kurs alanları, çok amaçlı salon, spor salonu ve sağlık biriminden oluşan mahalle ve köy konaklarının sayısı arttırılacak.

HOBİ BAHÇELERİ

Stresli şehir hayatı içerisinde vatandaşlarımızın kendi ürünlerini yetiştirebileceği hobi bahçeleri hizmete açılacak. Vatandaşlarımıza toprakla bütünleşerek aileleriyle birlikte vakit geçireceği bahçeler oluşturulacak.

TARIMSAL UYGULAMA MERKEZİ

Modern çiftçilik ve seracılık eğitimlerinin verileceği bir merkez kurulacak. Nüfus yoğunluğunun bulunduğu şehir merkezimizde binalarda üretimi yapılacak ürünler için tarımsal ürün yetiştirme tekniklerinin kullanılması desteklenecek.

KÖYLERE SPOR ALANLARI

Köylerimizin uygun noktalarına, halkımızın faydalanabileceği spor aletleriyle donatılmış alanlar oluşturulacak. Köylülerimizin faydalanabileceği çok amaçlı spor sahaları yapılacak.

İLGİ ALANLARI TESPİT MERKEZİ

Konularında uzman eğitimciler tarafından yapılacak testler ile çocuklarımızın ilgi alanları belirlenecek. Çocukların ilgi alanına göre uygulanması gereken eğitim yöntemleri ile ilgili gerekli yönlendirmeler yapılacak.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile İzmit’e olimpik yüzme havuzu kazandırılacak. Havuz aynı zamanda olimpiyat hazırlık merkezinin su sporları müsabaka alanı olacak.

OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ

İzmit Cephanelik Alanı’na Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile olimpiyat hazırlık merkezi kurulacak. Olimpiyatlarda ülkemiz için yarışacak sporcularımız bu merkezde eğitim alacak, kamp yapacak ve olimpiyat oyunlarına hazırlanacak.

YAŞAM İÇİN SPOR

Anne şehir uygulamalarının kapsamı geliştirilecek. Kadınlara özel spor merkezleri kurulacak. Spor aletlerinin ve çevre düzenlemelerinin olduğu parkların sayısı arttırılacak.

JİMNASTİK OKULU

Okul öncesi çocuklarımızın için jimnastik kursları açılacak. Çocukların, uzman eğitimciler gözetiminde bedensel gelişmelerine destek olunacak.

SPOR SALONLARI

İlçemizde yapılacak olan spor salonları ile gençlerimizin gelişimlerine yatırım yapılacak. Uygun olan okullarımıza spor salonları kazandırılacak.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK

Amatör spor kulüplerine ihtiyaçları doğrultusunda düzenli olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte malzeme yardımları yapılacak. Gençlerin ve çocukların amatör sporlarla ilgilenmesi teşvik edilecek. İzmit’teki lisanslı sporcuların sayısının artması için özel bir program uygulanacak. Uluslararası müsabakalarda derece alabilecek nitelikte sporcuların yetiştirilmesi için gerekli altyapı oluşturulacak.

ŞEHİR KÜTÜPHANESİ VE OKUMA MEYDANI

Şehrimizin sahip olduğu önemli bir tarihi yapı olan Gazi Lisesi, kent kütüphanesine dönüştürülecek. Gazi Lisesi’nin bahçesi okuma meydanı olarak düzenlenecek.

SANAT GALERİSİ

İçerisinde çeşitli sergilerin gerçekleştirilebileceği, müzayede etkinliklerinin düzenlenebileceği ve sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği sanat galerisi hizmete açılacak. Sanat galerisinde sanatsal kurslar düzenlenecek.

SANATSAL ETKİNLİKLER

Kentimizdeki sanatçılar desteklenerek İzmit bir sanat şehri haline getirilecek. Kentimizin değerine katkı sunacak kültür sanat faaliyetleri özellikle desteklenecek. Gençlerimizin ilgi duyduğu duvar boyama görsel sanat uygulama alanları belirlenerek duvar boyama sanatçılarının kullanımına sunulacak.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

Gençlerimizin talepleri doğrultusunda yıl içerisinde konserler düzenlenecek. İlçemizde halkımızın istek ve talepleri göz önüne alınarak düzenli olarak kültür sanat etkinlikleri tertip edilecek. Millet bahçelerimizde ve mahallelerimizde uygun alanlarda tüm halkımıza hitap eden açık hava sinemaları oluşturulacak. Uluslararası Fuar Merkezi ve Uluslararası Kongre Merkezi etkin kullanılarak, ulusal ve uluslararası etkinliklerin daha sık düzenlenmesini sağlanacak.

BİSİKLETLİ YASAM

Mevcut bisiklet yolları iyileştirilecek ve yeni bisiklet yolları yapılacak. Sağlıklı yaşam ve temiz çevre için bisikletle ulaşım desteklenecek, KOBİS yaygınlaştırılacak. Toplu taşıma alanlarına bisiklet istasyonları kurulacak. Gençlerin ve çocukların bisikleti sevmeleri sağlanacak, bisiklet kullanımı yaygınlaştırılacak.

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER

Şehir içi trafiğini azaltmak için elektrikli bisiklet istasyonları kurulacak ve yaygınlaştırılacak. Doğa dostu olan bisikletlerle sadece kısa mesafelerde değil, uzun mesafelerde de ulaşım imkanı sağlanacak.

ELEKTRİKLİ TİCARİ TAKSİLER

Doğaya saygılı, sıfır emisyon, yeni nesil ticari taksiler şehir içinde kullanıma sunulacak. Yenilenebilir enerji ile petrole olan bağımlılık azalacak.

ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ

Çocuklarımızın ihtiyaçlarının düşünüldüğü çocuk kütüphaneleri açılacak. Kütüphanelerimizde çocuklarımız aileleri ile birlikte ilgi alanlarına göre seçtikleri kitapları okuyabilecek, istedikleri kadar vakit geçirebilecek. Bu kütüphanede çocuklarımıza itfaiye, polis ve zabıta gibi çeşitli görevliler tarafından uygulamalı eğitimler verilecek. Örneğin küçük çocuklar çıkabilecek bir yangın esnasında itfaiyeyi aramaları gerektiğini bilecek.

OYUN EVİ

Kent merkezimizde, simge caddelerimizde ve uygun mahallelerde çocuklarımız için saatlik oyun evleri kurulacak. Çocuklar alanlarında uzman eğitimcilerin gözetiminde eğlenceli vakit geçirip sosyalleşirken, ebeveynler de kısa süreli ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

YAŞLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Yaşamını evde ailesi, akrabaları veya yalnız sürdüren sağlıklı yaşlılar ile demans, alzheimer gibi hastalığı olan yaşlıların yaşam ortamlarını iyileştirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak için yaşlı sosyal yaşam merkezi kurulacak. Kurulacak merkezde yaşlılarımızın konaklama olmadan gündüz bakım, eğitim ve sosyal ihtiyaçları karşılanacak.

ENGELSİZ ŞEHİR

Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için, fiziki şartların zor olduğu alanlarda engelli merdiven asansörleri kurulacak. Engelsiz yaşam merkezi hayata geçirilecek ve merkezden bütün engelli vatandaşlarımız faydalanabilecek. Engelli ailelerine manevi, psikolojik ve eğitsel hizmetlerle destek sunulacak.

ENGELLİ KOORDİNASYON BİRİMİ

Engelli koordinasyon birimi oluşturulacak. Birimde içerisinde engelli ailelerine psikolojik destek verilecek. Engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları problemlere çözüm üretilecek veya ilgili kuruma yönlendirilecek. Engelli nakil aracı ile engellilerin ulaşımı kolaylaştırılacak. Görme ve işitme engelliler için çağrı merkezi oluşturulacak.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MERKEZİ

Bağımlı olan ya da bağımlılık yapan madde kullanan hemşerilerimizin bu zararlı alışkanlıklardan kurtulması ve tekrar toplumsal hayata kazandırılması amacıyla psikolojik ve sosyal desteğin verildiği bağımlılıkla mücadele merkezi kurulacak.

GİRİŞİM MERKEZİ

İş fikri olan gençlere ve kadınlara kendi işlerini kuruncaya kadar, lojistik ve eğitim desteğinin verileceği girişim merkezleri kurulacak. Kentimizdeki girişimcilik bilincinin geliştirilmesi ve girişimcilerin ülkemiz adına küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sunulacak. Avrupa Birliği’nin hibe ve teşvik konularıyla proje yazma eğitimleri düzenlenecek. Programlara yönlendirme ve başvuru desteği sağlanacak.

RESTORASYONLAR

Bağçeşme dış surları, Gültepe Nekropol Alanı, Tarihi Defterdarlık Binası gibi tarihi yapılar ilgili kurumlarla iş birliği halinde, restore edilerek turizme kazandırılacak. Kentimizin sahip olduğu tarihi değerleri gün yüzüne çıkartarak tarih turizminin gelişimine katkı sağlanacak.

10 Mar 2019 - 20:06 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Nurdan öztürk - Yıllar önce monoray projeleri vardı ..sahi o proje ne oldu..me zaman yapılacak...seçim yaklaşırken yollar bitiriliyor hep seçim yatırımı..sonrası yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mart 20:06
06

Esnaf - Sayın başkan Nevzat başkan balıkçılarla pişmaniyecileri yıktı balıkçılar yeni yerinde pişmaniyecilere sahip çıkmadı sizden yardım bekliyoruz pişmaniye çarşısı istiyoruz esnaf perişan durumda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mart 20:06
05

Serhan - Projeler ya büyüksehirin yada karayollarının bunları vaat etmek cok garip. Fatma hurriyet secilirsede bunlar yapılacak. Ele tutulur bir proje yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mart 20:06
04

Basiskeleli - Ziyaaaaaa,ziyaaaaaa,bu palavralarla milletin ahlakini bozma,,,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mart 20:06
03

Ali Osman - Hava kirliliği trafik karmaşa en pahalı ulaşım en pahalı ekmek müteahhitlerin fırıncıların halk otobüsü sahiplerinin sözünün geçtiği marka

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mart 20:06
02

Hasan - 16 yıldır İzmit belediyesini uzaylılar mı yönetiyor? şimdiye kadar neden yazmadınız o destanı diye sorarlar adama!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mart 20:06

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29