1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Günün iftar menüsü
Günün iftar menüsü

Günün iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? En güzel ramazan iftar yemekleri neler? En kolay ramazan menüsü hangisi? İşte rahatlıkla yiyebileceğiniz en güzel iftar menüsü...

A+A-

BROKOLİ ÇORBASI


Malzemeler
 
400 gram brokoli
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak et suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
 
Nasıl yapılır
 
Küçük parçalar halinde çiçeklerine ayırdığınız brokolileri kaynar suda 4- 5 dakika kadar haşlayın. Bir kevgir yardımıyla çıkartın. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Kavrulan una sıcak et suyunu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. 
 
Haşlanan brokolileri, tuz ve karabiberi ekleyin. Pişirme işlemini kısık ateşte 15 dakika kadar sürdürün. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve sıcak olarak servis edin.
İNCİK YAHNİSİ
MALZEME
Kuzu veya koyun inciği 
Soğan suyu 
Tereyağı 
Tarçın
Kuzu veya koyun inciklerinden birkaçını güzelce yıkayıp suda haşlayın. Biriken köpüğünü aldıktan sonra incikleri tencereden çıkartın, soğan suyu ile yoğurun ve tereyağında güzelce kızartın. Sonra tekrar kendi suyuna atın ve bir iki fiske tarçın ilâve ederek su azalıncaya ve inciklerin etleri ilik gibi oluncaya kadar kaynatın. İstenirse ızgarada veya tavada yağ ile kızartılarak nefis bir terbiye de yapılabilir.


Pirinç pilavı
 
Malzemeler
 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
 
Nasıl yapılır
 
Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine aktarın. Arpa şehriyeyi hafif bir renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavurun. Pirinci bir süzgece alın ve berrak bir su çıkana kadar, çok fazla karıştırmadan pirinçleri durulayın. Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun. 
 
Son olarak sıcak tavuk suyu ve tuzunu eklediğiniz pilavı; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10-12 dakika karıştırmadan pişirin. Pirinçler uzayıp, tane tane olduğunda pilav suyunu çekmiş ve olmuş demektir.
 
Demlenmesi için pilavın üzerine kağıt havlu örttükten sonra kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz. Demlenen ve tek tek dökülen tereyağlı pirinç pilavını, daha fazla bekletmeden servis edin.
Kereviz salatası
 
Malzemeler
 
2 adet orta boy kereviz
1 adet limon suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Nasıl yapılır
 
Kabuğunu soyduğunuz kerevizi rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kararmaması için limon suyu ile harmanlayın. Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu bir kapta çırpın. Yoğurt sosunu rendelenmiş kereviz ile karıştırdıktan sonra salatayı geniş bir servis tabağına alın. 
 
Üzeri için; zeytinyağını bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun. Kırmızı toz biberi katın ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız salatanın üzerine cevizli, kızdırılmış yağı ekleyerek bekletmeden servis edin.


Çikolatalı dondurma
 
Malzemeler
 
300 gram süzme yoğurt
200 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
200 ml. soğuk sıvı krema
1 çay kaşığı toz salep
90 gram bitter çikolata
 
Servisi için:
 
1/2 su bardağı ince çekilmiş fıstık (fındık ya da ceviz içi)
 
Nasıl yapılır
 
İnce taneli pudra şekeri ve süzme yoğurdu derin bir kapta pudra şekeri tamamen eriyene kadar çırpın. Soğuk durumda olan sıvı kremayı ayrı bir kaba alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde çırpın. Bitter çikolatayı küçük parçalar haline getirin, arzuya göre rendeleyin. 
 
Kremayı çırpılmış yoğurda katıp kakao ve toz salebi ilave edin. Tüm malzemeyi orta devirde karıştırmaya devam edin. Baton bir kek kalıbı ya da yuvarlak geniş bir kasenin tamamını streç film ile kaplayın.
 
Dondurma karışımını kaba aktarın, üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra streç film ile kaplayarak derin dondurucuda en az 8-10 saat kadar bekletin. Islattığınız bir dondurma kaşığı ile şekil verip, elde ettiğiniz dondurma toplarını kaselere aldıktan sonra iri çekilmiş fıstık ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
 
Bu haber toplam 633 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.