1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Günün iftar menüsü
Günün iftar menüsü

Günün iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? En güzel ramazan iftar yemekleri neler? En kolay ramazan menüsü hangisi? İşte rahatlıkla yiyebileceğiniz en güzel iftar menüsü...

A+A-

Buğday çorbası

 
Malzemeler
 
1 su bardağı file badem
1,5 su bardağı buğday (haşlanmış)
2 çorba kaşığı un
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 litre su
Tuz
Karabiber
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam nane
1 tutam pul biber
 
Nasıl yapılır
 
Haşlanmış buğdayı tencereye alın üzerine sıcak suyu ekleyin. Bir tavada bademleri kavurun, buğday tenceresine ekleyin. Sosu için süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar kaynatın. Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve naneyi ekleyin çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
Kabak beğendili fırın tavuk
 
Malzemeler
 
3 bütün tavuk kalça
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 dal taze kekik
Tuz – karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Beğendisi için:
 
3 adet kabak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
2 avuç rende taze kaşar peyniri
Muskat rendesi
Tuz
Karabiber
 
Nasıl yapılır
 
Kasede domates salçasını, yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, taze kekik yapraklarını, zeytinyağını, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı ve tavuk kalçalarını bir torbaya alarak, tavuğun her tarafının sosa bulaşmasını sağlayın ve marine olması için bir müddet bekletin. 
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tavukları dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra tavukları ters çevirin, üzerlerine birer parça tereyağı koyun ve bir 20 dakika daha pişirin. Kabakları rendeleyin. Suyunu sıkarak geniş bir tavaya alıp, fazla su salmaması için yağsız ve tuzsuz olarak olarak yaklaşık 5 dakika pişirin. 
 
Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. 2 yemek kaşığı unu ilave ederek, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşırken ateşi biraz kısın.
 
Tuz, karabiber ve muskat rendesiyle baharatlandırın. En son pişmiş kabakları ve rende kaşar peynirini ilave edin, bir taşım pişirip ocaktan alın. Servis tabağına beğendiyi koyup üstüne tavuk kalçayı oturtun, sıcak olarak servis edin.
Patates püresi
 
Malzemeler
 
6 adet orta boy patates
2,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
 
Nasıl yapılır
 
Kabuklarını incecik soyduğunuz patatesleri, bol suda yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın. Üzerini hafif bir şekilde geçecek kadar soğuk süt ekleyin. 
 
Tuz ve tereyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Kısık ateşte patatesler sütü çekip yumuşayana kadar püreyi pişirin. Haşlanan patatesleri, patates ezici ya da tahta bir kaşıkla ezdikten sonra hazırladığınız püreyi sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.
Pirinç pilavı
 
Malzemeler
 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
 
Nasıl yapılır
 
Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine aktarın. Arpa şehriyeyi hafif bir renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavurun. Pirinci bir süzgece alın ve berrak bir su çıkana kadar, çok fazla karıştırmadan pirinçleri durulayın. Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun. 
 
Son olarak sıcak tavuk suyu ve tuzunu eklediğiniz pilavı; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10-12 dakika karıştırmadan pişirin. Pirinçler uzayıp, tane tane olduğunda pilav suyunu çekmiş ve olmuş demektir.
 
Demlenmesi için pilavın üzerine kağıt havlu örttükten sonra kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz. Demlenen ve tek tek dökülen tereyağlı pirinç pilavını, daha fazla bekletmeden servis edin.
 
Mor lahana salatası
 
Malzemeler
 
1 adet kırmızı soğan- küçük doğranmış
3 adet pancar
1/2 adet kırmızı lahana
1-2 adet kırmızı biber-küçük doğranmış
1/2 bağ roka
1/2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
 
Nasıl yapılır
 
Pancarları tek tek alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece fırında 1 saat pişirin. Kırmızı lâhanaları ince ince doğrayın. Üzerine tuz ekleyip hafifçe ovalayın ve durulayıp kenarda bekletin. 
 
Diğer bütün malzemeleri ince ince kıyın ve bir kaba alın. Kırmızı lahanayı da ekleyin. Fırından çıkan soğutulmuş pancarları küpler halinde doğrayın ve salatanın üzerine alın. Nar ekşisi, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu salatanın üzerine dökün, karıştırıp servis edin.


Hindistan cevizli muhallebi
 
Malzemeler
 
500 ml. inek sütü
250 ml. Hindistan cevizi sütü
250 ml. Hindistan cevizi kreması
70 gram pirinç unu
1/2 adet vanilya çubuğu
1/2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
1/2 su bardağı agave şurubu
 
Nasıl yapılır
 
Bir litrelik süt ve krema karışımını (inek sütü, Hindistan cevizi sütü ve kreması) tencereye aktarın. Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmını kazıdıktan sonra tencereye alın. Agave şurubu ve rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin. Yavaş yavaş karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın. 
 
Kaynamaya başlayan süte, pirinç ununu yavaşça ekleyin ve bir yandan da tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. 5 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan tatlı karışımını ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin.

Tarifler: kadın&kadın.net

 
 
 
Bu haber toplam 713 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.