1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Günün iftar menüsü (9. Gün)
Günün iftar menüsü (9. Gün)

Günün iftar menüsü (9. Gün)

Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesi ve uzun süre aç kalınması nedeniyle hem serinleten hem de doyurucu iftar menüsü hazırlamak istiyorsanız bu haberimiz tam size göre. İşte Ramazan'ın 9. gününde yemek tariflerini de içeren iftar menüsü...

A+A-
Patlıcan Dilme (Yalancı İmam Bayıldı)
Malzemeler:
2 adet ortaboy patlıcan (bostan patlıcanı olabilir)
3 adet ortaboy domates
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
2 adet ortaboy 
 
soğan
zeytinyağı
kaşar peyniri(her dilim için ince bir dilim)
kekik,nane,kırmzı biber
tuz
Hazırlanışı
Patlıcanların saplarını biraz kısaltın ve güzelce yıkayıp kurulayın. 1’er cm aralıklarla boyuna dilimleyin ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine alın. Domates, soğan ve kaşar peynirini ince ince dilimleyin. Boyuna dilimlediğiniz patlıcanın aralarına hazırladığınız malzemeleri paylaştırın.
Sarımsakları ince ince kıyın,zeytinyağı, tuz,keki ve istediğiniz baharatları bir kapta karıştırın. Bu işlem bitince sosu yemeğinizin üzerinde gezdirin. Patlıcanların üzerini aluminyum folyo ile kapatarak 180 derece fırında yaklaşık 30 dk. (patlıcanlat yumuşayana kadar) pişirin.
Fırında Beşamel Soslu Makarna
Malzemeler:
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz
kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt
Hazırlanışı
1- Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencereye bol su ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 8-10dk. haşlıyorum).
2- Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
3- Beşamel sos için margarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (varsa blendır yada mikserde harika olur.)
4- Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda güzel oluyor.)
5- Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pekmezli Un Helvası
Malzemeleri
125 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı ceviz – kabaca doğranmış
Tencerede tereyağını eritin, tereyağı eridiğinde unu ekleyin ve esmerleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Dövülmüş ceviz, toz şeker, pekmez süt ve suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar 5-6 dakika daha karıştırmaya devam edin. Sıcakken şekil vererek ılık bir şekilde servis edin.
Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.