SİTE ÜZERİNDE GOOGLE' DA
aramak için enter'a, vazgeçip sayfaya dönmek için esc basınız
05 02 12, 11:40 TSİ
05 Şubat 2012, 11:40 TSİ
-
Bu bölgenin haberlerini göster
İzmit
Bu bölümün haberleri
Kent Haberleri

İtfaiyenin kurtardığı genç gönüllü itfaiyeci oldu

Hayatının sonunun geldiğini düşündüğü bir anda hidrolik makasının kendisini sıkıştıran metali kesmesiyle derin bir nefes alarak tekrar hayata dönen üniversite...

İtfaiyenin kurtardığı genç gönüllü itfaiyeci oldu
Foto, Özgür Kocaeli

Hayatının sonunun geldiğini düşündüğü bir anda hidrolik makasının kendisini sıkıştıran metali kesmesiyle derin bir nefes alarak tekrar hayata dönen üniversite öğrencisi Kerim Bedri Saçan, sıkıştığı aracı parçalayan ekibin ne kadar kutsal bir iş yaptıklarını anladı. Tekrar nefes almasını sağlayan ekibin itfaiye teşkilatı olduğunu gören Saçan, iyileşir iyileşmez gönüllü itfaiyeci olmak için çalışmaya başladı.

KOBİTEM’LE TANIŞTI

İstanbul’da geçirdiği kaza sonucu hurdaya dönen aracın içinde sıkışan Kerim Bedri Saçan, itfaiye ekipleri tarafından titiz bir çalışma sonucu kurtarıldı.

Metal yığınına dönmüş bir aracın içinde sıkışmanın nasıl bir şey olduğunu kötü bir tecrübeyle öğrenen Saçan, hayat kurtarmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’ne (KOBİTEM) gelerek, Gönüllü İtfaiyeci olmak için sıkı bir eğitimden geçti.

İLK ADIMI OKULDA ATTI

Yeditepe Üniversitesi Biomedikal bölümünde okuyan Kerim Bedri saçan, hayat kurtarma yolundaki ilk adımını okulun Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Kulübü’nde attı. Kulübün eğitimlerini veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kerim Bedri Saçan’ın dikkatini çekti. Saçan, itfaiye bünyesinde faaliyet gösteren Gönüllü İtfaiyecilik biriminin itfaiyecilik eğitimi verdiğini ve burada eğitim alanların bir itfaiye eri gibi afetlere müdahale edebildiğini öğrendi.

EĞİTİM ALDI, GÖNÜLLÜ OLDU

Gönüllü İtfaiyeci olabilmek için bir hafta teorik ve uygulama eğitimi gören Kerim Bedri Saçan artık her an göreve hazır. Saçan, bundan böyle yaşadığı bölgedeki yangınlara ve afetlere anında müdahale ederek yardım bekleyen hayatları kurtaracak. Gönüllü itfaiyeci olan Kerim Bedri Saçan, yangın söndürme, yaralı arama- kurtarma gibi eğitimlerden geçti.

avatar

Ben Misafir değil ev sahibiyim !

avatar

Ben Misafir değil ev sahibiyim !

Toplam yirmi yorumu onaylanan kullanıcılar güvenilir kullanıcı imzası alıp onay sırası beklemeden anlık tartışmalara katılabilirler.

Bir konuya iki dakika içerisinde sadece bir yorum yazabilir. Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayına verilmez.

Yorumlarınızdan ötürü doğabilecek hukuki sonuçlarından tarafımız sorumlu değildir. Yorum kuralı detayları için buraya bakınız.