İlimizdeki ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilerin sigaraya başlamasını önlemek için mücadele eden Yeşilay Gönüllüsü Hüseyin Soyer, İzmit Kuvayi Milliye İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdiği konferansta en acı ölümün akciğer kanserinden olduğunu, Akciğer kanserinin de tek nedeninin sigara olduğunu söyledi.
İzmit Dünya Bankası Kalıcı Konutları’nda eğitim vere Kuvayi Milliye İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen konferans sırasında okul müdürü Sabri Avcı da hazır bulundu.
Uzman eğitici Hüseyin Soyer sigaranın içerisinde 4 binin üzerinde zehir çeşidi bulunduğunu söyleyerek, “Sigara başta akciğer kanseri olmak üzere; dudak kanseri, karaciğer kanseri, mesane kanseri, damar tıkanıklığı, gırtlak kanseri gibi rahatsızlıklara neden olur. Paranızla kanseri satın almayın. Sigaraya tutsak olmayın. Sigarada karbon monoksit gazı, katran, nikotin gibi 3 ana zehirli madde bulunmaktadır. Ankara´da 5 dil bilen, Avrupa´da çeşitli yerlerde çalışmış olan bir vatandaşla tanıştım. Sigara yüzünden gırtlak kanseri olmuş, konuşamıyor. O kişi ağlayarak bir kağıda "5 dil biliyorum fakat ismimi bile söyleyemiyorum. Keşke imkanım olsa da konferanslara gitsem insanlar benim bu halimi görse ve sigara içmeseler´ diye yazı yazdı” dedi.
Yeşilay Gönüllüsü Hüseyin Soyer, sigara, alkol ve uyuşturucunun beyin hücrelerini 7 saniyede öldürdüğünü söyledi. Soyer, bu maddelerin bir süre sonra insan beynini ele geçirdiğini ifade etti.


















Toplam yirmi yorumu onaylanan kullanıcılar güvenilir kullanıcı imzası alıp onay sırası beklemeden anlık tartışmalara katılabilirler.
Bir konuya iki dakika içerisinde sadece bir yorum yazabilir. Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayına verilmez.
Yorumlarınızdan ötürü doğabilecek hukuki sonuçlarından tarafımız sorumlu değildir. Yorum kuralı detayları için buraya bakınız.