1. HABERLER

  2. HER ŞEYDEN BİRAZ

  3. Hamurunda sağlık var: 'Tohum kraker'
Hamurunda sağlık var: 'Tohum kraker'

Hamurunda sağlık var: 'Tohum kraker'

Bakmayın hamur dediğime içinde un yok sağlık var. Hepimizin az çok fikir sahibi olduğu keten ve chia tohumu diyet yapanların, formda kalmak isteyenlerin ve sağlığına dikkat edenlerin mutfaklarındaki yerlerini çoktan aldı.

A+A-

Siz hala oldukça besleyici olan bu tohumlarla tanışmadıysanız içine çeşitli baharatlar ve biraz çekirdek tohumları ekleyip çıtır çıtır krakerlere dönüştürebilirsiniz. Ara öğünlerde muhakkak elinizin altında olmasını isteyeceğiniz çok lezzetli bir kraker olduğunu söyleyebilirim. İşte tarifi;

Malzemeler:

*4 yemek kaşığı ayçekirdeği içi

*2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi

*2 yemek kaşığı keten tohumu

*2 yemek kaşığı chia tohumu

*1 yemek kaşığı susam

*1 çay kaşığı toz zencefil

*1 çay kaşığı toz zerdeçal

Yapılışı:

5 yemek kaşığı sıcak suda chia tohumunu şişirin, keten tohumlarını 1 bardak suda jel kıvamını alana kadar bekletin. İçine geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

Elimizi ıslatıp hamuru tepsiye incecik yayın. Bıçak yardımıyla pişirmeden dilimlere ayırın

Önceden ısıttığınız 160 derece fırında kıtırlaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.

Dilerseniz peynirle, dilerseniz balla, tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

1-104.jpg2-109.jpgkraker-karisim.jpegkraker-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.