1. HABERLER

  2. HER ŞEYDEN BİRAZ

  3. Her gün düzenli 5 zeytin yerseniz...
Her gün düzenli 5 zeytin yerseniz...

Her gün düzenli 5 zeytin yerseniz...

Osmanlı Dönemi Sultanlarının dillere destan güzelliklerini zeytine borçlu oldukları rivayet edilir.

A+A-

Sadece güzellik için değil sağlık yönünden de birçok faydası bulunan zeytini soframızdan eksik etmememiz gerekiyor. Ayrıca evinizde zeytin kurmanın da tam zamanı. Güvendiğiniz yerlerden elde edeceğiniz zeytinlerle en doğal bir şekilde kendi zeytininizi yapıp tüketebilirsiniz. Zeytin İçeriğinde A, D, E ve K vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda kalsiyum da bulunmaktadır. İşte evinizde en doğalından zeytin kurmak için gerekenler ve vücudumuza sağladığı yararlar;

 

1-haber-ici-zeytin.jpg

 

ZEYTİN MUCİZESİ

-İçerdiği polifenoller sayesinde beyindeki oksidatif stres oranını azaltarak, sinir hücrelerini korur. Bu sayede hafızanın güçlenmesine yardımcı olur.

- İçerdiği yüksek demir oranı sayesinde anemi hastalığına yakalanmayı önler.

- Bağışıklık sistemindeki sağlıklı hücrelerin sayısını artırarak vücudun kanserli hücrelere karşı direncini artırır.

- Besinlerden dolayı azalan trombosit hücrelerin oranlarını dengeleyerek kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.

- Antioksidan bakımından da zengin olan zeytin, karaciğerde oluşan yağ bezlerinin oluşumunu önler.

- Ayrıca E vitamini yönünden de zengin olan bu besin cildin daha parlak ve ışıl ışıl görünmesini sağlar.

- Yemeklerden önce 5 tane zeytin yiyerek iştahınızın oranını azaltabilirsiniz. Zeytinde bulunan doyamamış yağlar beyne doyma hissini aktarır. Böylece fazla besin tüketme ihtiyacı duymaz. Zayıflamak isteyen kişiler bu yöntemi deneyebilir.

-Zeytin ve zeytinyağı kabızlığı giderir.

-Kilo vermeye yardımcı olan zeytin ve zeytinyağı aynı zamanda hücreleri yeniler ve yaşlanmayı geciktirir. (Zeytinin ayrıca iştah açma özelliği de bulunmaktadır. Kararında tüketmekte fayda var)

 

2-haber-ici-002.jpg

 

MALZEMELER

-1 kilo siyah zeytin (Eti kalın çekirdeği küçük Gemlik zeytini veya diğer cins zeytin)

-1 küçük çay fincanı 100 gram kaya tuzu (salamura tuzu)

-3 çay kaşığı sirke (aroma vermek içindir, isteğe bağlı)

 

3-haber-ici-002.jpg

 

NOT:

-Tamamen siyah renkteki diri ve beresiz zeytinleri seçin,

-Ezik, çürük, çok yumuşak ve açık renkli zeytinler varsa ayıklayın,

 

4-haber-ici-001.jpg

 

YAPILIŞI

Zeytinleri dikkatli bir biçimde yıkayın ve sularını tamamen süzün,

Pet su veya meşrubat şişelerine tuz için boşluk kalacak şekilde zeytinleri doldurun,

Aroma vermek için isterseniz 3 çay kaşığı sirke ekleyebilirsiniz,

Üzerine her 1 kilo zeytin için yaklaşık 100 gram olmak üzere kaya tuzu koyun,

Pet şişelerin kapaklarına yorgan iğnesi veya çivi ile küçük bir delik açın,

Şişeleri serin ve loş bir yere kaldırın,

1 ay boyunca her gün şişeleri sağa sola sallayın ve altını üstünü çevirin,

2-3 günde bir şişelerin kapağını hafif gevşetip gazını çıkartın ve tekrar kapağı kapatın,

Zeytini kurduktan 2,5 ay sonra tuz zeytini pişirir acısı gider ve hazır hale gelir,

Zeytinler olgunlaştığında şişeyi kesin ve içinde biriken acı suyu da paylaştırarak zeytinleri cam kavanozlara alın,

Yemeden 1 gece önce tuzunun gitmesi için suda bekletin,

Daha sonra suyunu süzüp tabağa alın,

Sızma zeytinyağı, limon dilimi ve damak tadınıza göre kekik ve kırmızı pul biberle servis yapabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.
2 Yorum