1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin! İşte günün menüsü
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin! İşte günün menüsü

İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin! İşte günün menüsü

Bugün ne pişirsem? En güzel ramazan iftar yemekleri neler? En kolay ramazan menüsü hangisi? İşte rahatlıkla yiyebileceğiniz en güzel iftar menüsü...

A+A-

Yaz Çorbası Tarifi

Yaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:
1 bardak haşlanmış nohut,
1 çay bardağı yeşil mercimek,
1 çay bardağı pirinç,
1 kg yoğurt,
Nane,
Tuz,
Zeytinyağı,
Su.
Yaz Çorbası Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
 
Yaz Çorbası Yapılışı
Pirinç ve yeşil mercimeği ayrı ayrı haşlayıp, sularını süzelim ve soğumaya bırakalım.
Geniş bir kabın içinde pirinci, yoğurdu, nohudu, mercimeği koyalım ve karıştıralım.
Kıvamını ayarlamak için su ilavesi yapıp, çok az tuz serpelim.
Yaz çorbasını servis kaselerine alalım.
Daha sonra üzerlerinde  hafif zeytinyağı gezdirip, nane serpelim.
Bu harika Yaz Çorbası tarifi için Sonu garanti tarifler‘e teşekkür ederiz.

Tavuklu Karnıyarık Tarifi


Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler:

6 adet patlıcan.
İçi İçin:
1 adet tavuk fileto,
2 çorba kaşığı pirinç,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 çay bardağı sıcak su,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı toz biber,
Kırmızı pul biber,
Zeytinyağı.
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 su bardağı sıcak su.
Süslemek İçin:
Domates,
Biber.
Kızartmak İçin:
Sıvı yağı.
Tavuklu Karnıyarık Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
 
Tavuklu Karnıyarık Yapılışı
Patlıcanların orta kısımlarına bıçakla çizik atalım ve  kızgın sıvı yağda kızartalım.
İçi için; soğanı, sarımsakları ince ince doğrayalım.
Tavuk etini küçük küçük doğrayalım.
Pirinci yıkayıp, suyunu süzelim.
Tencereye zeytin yağını, soğanı, sarımsağı koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
İçine tavuk etini ilave edelim ve rengi değişene kadar kavuralım.
Pirinci, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, kırmızı pul biberi ilave delim ve 2-3 dakika kavuralım.
Sıcak suyu ilave edelim ve ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim.
Hazırladığımız tavuklu harcı patlıcanların orta kısımlarına dolduralım ve  borcama dizelim.
Üzerlerini domates ve biber dilimleri ile süsleyelim.
Sosu için; bir kaseye salçayı, sıcak suyu koyalım ve iyice karıştıralım.
Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerinde gezdirelim.
Tavuklu Karnıyarıklarımızı önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika pişirelim.  (Tarif: Pembe Tatlar)
Şehriyeli Pilav Tarifi
 Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç,
2,5 su bardağı sıcak su,
2 yemek kaşığı şehriye,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz.
Şehriyeli Pilav Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
 
Şehriyeli Pilav Yapılışı
Pirinci yıkayalım ve sıcak su ile ıslayıp, 1-2 saat bekleyip, suyunu süzelim.
Tencereye sıvı yağı, tereyağını koyalım ve tereyağını eritelim.
İçine şehriyeyi koyalım ve sürekli karıştırarak kavuralım.
Daha sonra pirinci, sıcak suyu, tuzu ilave edelim ve orta ateşte kaynatalım.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
Şehriyeli Pilavımızı, dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun. (Tarif:Duygu Temel Gördal)

Badem Tatlısı Tarifi

Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine),
250 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında),
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı badem veya fındık (ince çekilmiş),
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay kaşığı toz maya,
2 paket vanilin,
1 paket kabartma tozu,
4,5 su bardağı un.
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu.
Süslemek İçin:
Hindistan cevizi.
Badem Tatlısı Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
Badem Tatlısı Yapılışı
Bir kaba tüm malzemeyi sırasıyla koyalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük parçalar koparalım ve elimizle oval şekil verelim.
Tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 10-15 dakika kaynatalım.
Limon suyunu ilave edelim ve 1 taşım daha kaynatalım.
Tatlının üzerine sıcak şerbeti dökelim.
Badem Tatlısının üzerini hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapalım.
Not: Tatlıyı hazırlayıp, derin dondurucuya koyabilirsiniz.
İstediğimiz zaman derin dondurucudan çıkarabilir ve buzu çözüldükten sonra fırında 2-3 dakika ısıtıp, üzerine sıcak şerbet dökebilirsiniz.
Tarif: Pembe Tatlar
Bu haber toplam 1002 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.