1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin! İşte günün menüsü
İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin! İşte günün menüsü

İftarda ne pişirsem diye düşünmeyin! İşte günün menüsü

Bugün ne pişirsem? En güzel ramazan iftar yemekleri neler? En kolay ramazan menüsü hangisi? İşte rahatlıkla yiyebileceğiniz en güzel iftar menüsü...

A+A-

 Sebzeli pirinç çorbası

1 çay bardağı pirinç, 1 kırmızı biber, 1 havuç, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı un, yarım limon, 1 su bardağı et suyu, sıvıyağ, tuz, su.
Kırmızı biberi, havucu ve sarımsakları minik küp şeklinde doğruyoruz. Çorba tenceresine sıvıyağ ve biraz tereyağı koyuyoruz. Sarımsakğı, havucu ve kırmızı biberi koyup kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz, et suyunu döküyoruz. Tuzunu da atıp kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve tencereye ekliyoruz. Terbiyesi için, süzme yoğurdu, unu ve limon suyunu bir kaseye alıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Soğuk suyla kıvamını açıyoruz. Sonra biraz sıcak su koyuyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Çorba tenceresine terbiyeyi döküyoruz. Tuzunu kontrol edip gerekirse ekliyoruz. Çorbayı pişmeye bırakıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. İçine nane atıp çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
Çökertme Kebabı
Yarım kg parça dana antrkot, 4 adet kızartmalık orta boy patates, ayçiçeği yağı – kızartmak için. Yoğurt sos için Malzemeler: 3 su bardağı yoğurt, 5 diş sarımsak, Domates sos için Malzemeler: 1 tatlı kaşığı salça, 2-3 adet domates, 1 tatlı kaşığı toz şeker, Tuz, Karabiber, Zeytinyağı.
Etleri şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve etleri içine atarak kavurun. Bu arada patatesleri soyun, rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice  sıkın ve sıvı yağda nar gibi kızartın. Sarımsakları soyun ve dövün. Yoğurda katıp iyice karıştırın. Domatesleri zeytinyağında çevirin. Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyin. Bir taşım çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın. Üstüne yoğurdu, onun üstüne de eti yerleştirin. Arzuya göre kuru nane ve pul biberle servis edin.
Tel şehriye pilavı
2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı pilavlık pirinç, 5 yemek kaşığı tel şehriye, 3 su bardağı su (et suyu-tavuk suyu), Tuz, Karabiber.
Pirinci iyice yıkayıp, süzün. Tencereye şehriyeleri ilave edip rengi hafifçe dönüp kokusu çıkana kadar kavurun. Tereyağını ekleyip karıştırın ve pirinçleri ve tuzu ilave edin iyice kavurun. Suyu ilave edip tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince altını kapatın ve 10 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin.
Naneli ayran
200 gr. süzme yoğurt, 3 su bardağı su, 6-7 yaprak taze nane, 1 küçük parça tereyağı, Tuz.

Tüm malzemeleri bir şişenin içinde çalkalayarak karıştırın ve soğutun.

Etimek tatlısı
2 su bardağı şeker, 1 paket etimek, 2 su bardağı su. Muhallebisi için: 8 çorba kaşığı şeker, 1lt süt, Yarım paket margarin, 1 paket vanilya, 3 fincan un. Üzeri için: 1 su bardağı çekilmiş fındık, 2,5 su bardağı süt, Çikolata sosu.
Dikdörtgen bir borcam içine etimekleri dizin. Ardından küçük bir tencere içine şeker ve suyu alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika sonra ocaktan alıp, ılınması için bekletin. Ilınan şekerli suyu etimeklerin üzerinde gezdirin. Muhallebi hazırlığı için, bütün malzemeyi bir tencere içine alıp karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp, düzeltin. Ardından çikolata sosunu süt ile karıştırıp, muhallebinin üzerinde gezdirin. Son olarak fındık serperek süslediğiniz etimek tatlısı, buzdolabında 2 saat kadar dinlendirildikten sonra servise hazır hale gelir.
Bu haber toplam 4654 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.