İhalesi yapıldı! Kocaeli'de 80 okula kodlama sınıfı geliyor

Büyükşehir tarafından okullara kodlama sınıfı yapılması ile ilgili projenin ilk etabında 80 okula sınıf yapılmasına karar verildi. Hangi okullara kodlama sınıfı yapılacağı belli oldu. Mobilya ve sistem ihaleleri yapılan sınıflarda çalışma başladı

kodlama-sinifi.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

BİLİŞİM MALZEMELERİ ALINACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce dağıtılan tablet bilgisayarlar yerine okullara kodlama sınıfı kurulması ile ilgili mobilya ihalesinin ardından, bilişim malzemesi alım ihalesi de yapıldı. Sınıflarda kodlama sisteminin alt yapısı ve bilgisayarları, robot eğitim çipleri, televizyon üniteleri 3 ayrı ihale ile alıma gidildi. Alt yapı kurulumu ve bilgisayar alımı için 2 firma, robot çipleri için 6 firma, televizyon üniteleri için ise 5 şirket ihaleye girdi. Daha önce mobilya ihalesi yapılan sınıflarda tadilat çalışmaları da başladı.

HEDEF TÜM OKULLAR

Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar yerine artık tüm okullarda kodlama sınıfı yapma hedefinin ilk adımı atıldı. Daha önce mobilya alım ihalesi yapılan sınıflar için bilişim malzemeleri alım ihalesi de yapıldı. Yapılan ihale ile ilk etapta Karamürsel’de 2, Gölcük’te 7, Başiskele’de 4, Derince’de 7, İzmit’e 20, Kartepe’de 5, Kandıra’da 2, Çayırova’da 2, Darıca’da 7, Dilovası’nda 4, Gebze’de 11, Körfez’de 8 olmak üzere 79 lise ve ortaokulda ve Büyükşehir Bilim Merkezi’ne 1 olmak üzere toplam 80 kodlama sınıfı yapacak.

EN PAHALI KISIM BİLGİSAYAR

Yapılan ihalede alt yapı kurulum ve bilgisayar alımı için 2 firma ihaleye girdi. Muhammen bedeli 4 milyon 817 bin lira olan alt yapı ve bilgisayar alımı için Yako Bilgisayar 4 milyon 303 bin lira, Bursa Kültür Sanat Ürünleri ise 11 milyon 999 bin lira teklif etti. 194 bin 60 lira muhammen bedel ile ihaleye çıkartılan televizyon üniteleri için 5 firma teklif verdi. Prodos Bilişim 176 bin lira, Demirlibahçe Ekmek ve Ranuna Gıda ortaklığı 184 bin 100 lira, Erkan Kılıç 192 bin 500, Yako Bilgisayar 193 bin 150 lira, Alkaya Elektronik 220 bin 400 lira teklif verdi.

ÇİPLER İÇİN 6 FİRMA TEKLİF VERDİ

1 milyon 949 bin 344 lira muhammen bedel ile ihaleye çıkartılan robot eğitim çipleri için 6 firma teklif verdi. Prodos Bilişim 1 milyon 210 bin, Yako Bilgisayar 1 milyon 227 bin 741, Alkaya Elektronik 1 milyon 269 bin 600, Bursa Kültür Sanat Ürünleri 1 milyon 285 bin, Demirlibahçe Ekmek ve Ranuna Gıda ortaklığı 1 milyon 415 bin 660 lira, Meksen Mühendislik 1 milyon 594 bin 927 bin lira teklif verdi.

İLİMİZDE ROBOTİK KODLAMA SINIFI YAPILACAK OKULLAR

BAŞİSKELE: Şehit Yunus Emre Ezer Ortaokulu, Başiskele Altınkent İmam Hatip Ortaokulu, Karşıyaka Tüpraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Başiskele Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

ÇAYIROVA: 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi, Çayırova Güzeltepe Ortaokulu.

DARICA: Darıca 60. Yıl Ortaokulu, Darıca Zeki Gezer Ortaokulu, Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Hasan Kaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Darıca Fen Lisesi, Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi.

DERİNCE: Alparslan Ortaokulu, Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Hamit Özdağ İmam Hatip Ortaokulu, Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hikmet Uluğbay Ortaokulu, Derince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

DİLOVASI: Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Dilovası Yahya Kaptan Anadolu Lisesi, Dilovası Hasan Ali Yücel Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu.

GEBZE: Mustafa Paşa Ortaokulu, İnönü Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Koç Ortaokulu, Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu, Yücel Boru Fen Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

GÖLCÜK: Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu, Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsaniye Anadolu Lisesi, Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi, Ulaşlı Nuri Bermek Ortaokulu Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

İZMİT: Ulusal Egemenlik Ortaokulu, İnkılap Ortaokulu, Kocatepe Ortaokulu, Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi, Kocaeli Fen Lisesi, İzmit Muallim Naci Anadolu Lisesi, Muammer Dereli Fen Lisesi, Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cahit Elginkan Anadolu Lisesi, İzmit Bilim ve Sanat Merkezi, İzmit Atatürk Ortaokulu, Hacı Bektaş Veli Ortaokulu, Kazım Karabekir Ortaokulu, Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmit Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

KANDIRA: Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu, Kandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

KARAMÜRSEL: Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nazmi Oğuz Ortaokulu.

KARTEPE: 17 Ağustos Ortaokulu, Derbent Ortaokulu, Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pirelli Anadolu Lisesi, Kartepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

KÖRFEZ: Çelik Sanayi Ortaokulu, Körfez İmam Hatip Ortaokulu, Körfez Atatürk Anadolu Lisesi, Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi, Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Petkim Ortaokulu, Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi, Med-Marin Tuncer Şen Fen Lisesi.

03 Mar 2020 - 19:11 - Eğitim --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.498.575 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


TESİS ŞEFİ ARANIYOR

Köseköy de kurulmakta olan H.Beton Tesisi için aşağıdaki niteliklerde TESİS ŞEFİ aranıyor. *İnşaat Mühendisi veya Mimar Mühendis *veya Jeoloji Mühe...

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 30.000 TL Tel: 0532 280 24 09

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82