Işık’ın ‘Halkevi’ önerisine karşı çıktılar: ‘Yıkılmasın, onarılsın’

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın Halkevi binası ile ilgili “Binayı yıkalım, aynısını başka yere inşa edelim. Mevcut yeri meydan yapalım” önerisine 'Biz İzmitiz' grubu kurucusu Hüseyin Erol'dan tepki geldi.

4afe6e78-3a5e-4ac8-8169-81f9ea2e5b85__ca25cce0-19a6-4d40-95b6-5fdfe3f576c9.jpg
5i-hayatta-degil-.jpg
+3
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, restorasyonu yılan hikâyesine dönen Halkevi binası ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada “Binayı yıkalım, aynısını başka yere inşa edelim. Mevcut yeri meydan yapalım” önerisinde bulunmuştu. Bu öneriye İzmitliler büyük tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden tepki gösteren İzmitlilerden 'Biz İzmitiz' grubu kurucusu Hüseyin Erol, “Halkevi binasını yıkmak, kalbimizi söküp almaktır. Yıkılmasın, onarılsın” dedi.

FİKRİ IŞIK NE DEMİŞTİ?

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, gazetemizde geçtiğimiz hafta yayınlanan “Halkevi binası böyle mi kalacak?” haberinden sonra açıklama yapmış ve Halkevi binası ile ilgili bir öneri gündeme taşıyarak ‘kent tartışsın’ demişti. Işık önerisinde “Halkevi binasını yıkalım, aynı mimari şekilde başka yere taşıyarak yapalım. Halkevi binası, benzinlik ve Yalı Camii'nin yanındaki binayı da yıkıp bu alanı altı otopark olacak şekilde kent meydanına dönüştürelim. İzmit bu haliyle nefes alacak” demişti.

EROL, AÇIKLAMA YAPTI

Işık’ın açıklamaları gazetemiz ve internet sitemizde yayınlandıktan sonra sosyal medya üzerinden Işık’a büyük tepki yağdı. 'Biz İzmitiz' grubunun kurucusu Hüseyin Erol sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu öneriniz biz İzmitliler adına büyük bir talihsizliktir. İzmit Halkevi’ni yıkmak, kalbimizi söküp almaktır. Bence, siz bu öneriyi yapmamış, biz de duymamış olalım. Yıkılması değil, bir an önce restorasyonun başlamasını istiyoruz. Takipçisi olacağız” dedi.

3 YILDA 6 AÇIKLAMA YAPTI

Gazetemize konuşan Biz ‘İzmit’iz grubu kurucusu Hüseyin Erol, Halkevi binasının restorasyonun yapılması ve kente kazandırılması için 3 yıl içerisinde 6 kez basın toplantısı düzenlediklerini belirtti. Halkevi binasının restore edilmesi için ilk basın toplantısını 19 Şubat 2016 yılında o dönem İzmit’in önemli çınarlarıyla birlikte yaptıklarını belirten Erol, “O gün bina önünde birlikte basın toplantısı yaptığımız İzmit’in çınarlarından 5 büyüğümüz bugün hayatta değil” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Hüseyin Erol, Halkevi binasının restorasyonun yapılması için 3 yıl içerisinde yaptığı 6 basın toplantısının ilkini 19 Şubat 2016 tarihinde yapmıştı. İşte o açıklama: “Mimar Seyfi Arkan tarafından (Eğitim- kültür- sanat) ve Şehir Lokantası adı altında iki ana bölüm halinde tasarlanan İzmit Halkevi inşaatı 1938 yılında başlamış olup, 19 Şubat 1941 tarihinde yapının bir kısmı açılmış, 21 Şubat 1943 tarihinde ise Halkevi inşaatı tamamlanarak, hizmete girmiştir. Bugün bir anlamda 75. doğum gününü kutlayacağımız İzmit Halkevi Binası, şu an da doğum gününü kutlayan bir yapıdan çok, yıkımını bekleyen virane bir yapı görünümündedir. Dünden bugüne, kapsamlı, ciddi ve programlı bir restorasyon ve onarım çalışması görmemiş ve Cumhuriyet döneminin kentimizdeki anıtsal yapılarından ilki olan İzmit Halkevi Binası'nın bu içler acısı görüntüsü, bizlerin içini acıtmakta ve üzmektedir. Son üç yıldan bu yana yaptığımız tüm hatırlatmalara ve uygulama giderlerinin bir sanayi kuruluşumuz tarafından karşılanacağının açıklanmasına rağmen, projenin Anıtlar Yüksek Kurulunda onay beklediği söyleminden öteye gidilmemiş ve bina çürümeye terk edilmiştir.

Bu basın açıklamasında yanımda bulunma duyarlılığını ve nezaketi gösteren, yıllarını İzmit'e emek vererek geçirmiş, İzmit Halkevi'nin işlevsel günlerine tanıklık etmiş olan kentin çınarları, değerli büyüklerim ile birlikte, Anıtlar Yüksek Kurulu engelinin acilen aşılarak, İzmit Halkevi Binası'nın komple bakım ve restorasyon işine başlanmasını, dış duvarlardaki reklam panolarının kaldırılarak görsel çirkinliğine son verilmesini, bahçe düzenlemesinin yapılarak eskiden olduğu gibi halkın kullanıma açılmasını ve günümüz teknolojisi ile gece aydınlatmasının yapılarak kentimiz dokusuna yakışır bir hale getirilmesini istiyoruz.

Bu kentte yaşayan insanlar olarak, tarihi geçmişimize ve İzmit Halkevi'ne sahip çıkma çabalarımızın, kentimiz milletvekilleri ile birlikte Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve "Kültür Kenti İzmit" parolası ile yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan'ı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkan'ı Nevzat Doğan ve ilgili meslek odalarında karşılık bulmasını bekliyor, hep birlikte bu konuyu ele almalarını ve ivedilikle çözmelerini talep ediyoruz.”

06 May 2019 - 11:18 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

21

Kerem Çoşan - Ne yıkması. Nerden çıkarıyorlar bu işleri. Gördük eski vilayetin oradaki ve Av köşkünün orada yaptıkları meydanları. Taş, beton dan başka bir şey yok. Nerde yeşillik, nerde ağaç. Halkevini yıkıp meydan yapacaklarmış. Şaşarım aklınıza. Tarihi sahipçıkın tarihe. Hemen onarılsın. Restorasyon başlasın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
20

fire - cumhuriyet tarihini andıracak tüm yapıların yıkılmasından yanayım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
19

İzmit - Tarihî bina diyorlar, neresi tarihi. İhtiyaç olan, başka bir yerde daha iyisi yapılarak hallolur. Binanın sanatsal ve tarihsel bir değeri yoktur. Altı otopark, üstüde meydan olarak yapılacaksa izmit esnafında katkısı büyük olur. İzmit te nefes alınacak bir meydan daha kazanmış olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
18

Önemli Değil - Park yapılmasından yapayım artık kentlerin yeşil alanlara ve insanların rahataca dinlenebileceği yerlere ihtiyacı var yapmayın etmeyin yıkılmasını istemeyenler oturup biraz mantıklı düşünün geride kalmayın biraz ileriye bakın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
17

Vatandaş - Az kaldı Fatma hnm B.Belediye başkanı olduğunda en güzel şekilde onaracaktır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
15

Selim mutlu - Fikri Işıkın bu akıllara durgunluk veren açıklamasına çok doğru ve yerinde bir tepki verilmiş. Tarihi eser yıkılacakmış, başka bir yere yeniden yapılacakmış. Tarih nerede kalacak o zaman. Dünya tarihi mirasına sahip çıkarken, bizler ise Cumhuriyet tarihinin sembol yapılarını yıkmanın peşindeyiz. Hüseyin Erol yine bu tavrı ile İzmitlilerin gönlünde taht kurdu. İyiki onun gibi sevdası büyük bir izmitli var. Hüseyin erolunda dediği gibi İzmit Halkevi hemen onarılmaya başlanmalıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
14

Hasan Basri. - Izmitin kalbi mi? Hiç güleceğim yoktu... Kalp hasta acilen nakil lazım. Kaç yıldır harabe şekilde duruyor. İzmit merkezde yeşil alan yok. Bence başka bir yere taşınmalı halkevi. Bu yer de yeşil alan olmalı. Bu arada İzmitin kalbi bence, Atatürk heykeli ve saat kulesidir....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
12

izmitli - o binanın tarihi eserliği kalmadı..yıkın bence.. bedavadan masrafa gerek yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
11

anıl seçkin - Olmadı Işık bey olmadı.Haddini aşan bir istek bu.Cumhuriyet ve İzmit karşıtlığı sayarız, bilesiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
10

İbrahim kahraman - Şehirimizin bir döneminin çok önemli aktivitelerine adres olmuş simgesel bir eser olan bu binanın restore edilerek günlük hayata kazandırılması daha doğru...bölgedeki yoğunluğun getirdiği sorunların çözümü için uzmanların çözüm önerilerine bakılmalı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
08

Merve Saklı - İzmit Halkevi, yakın tarihimizin, cumhuriyet tarihinin kentimizdeki en önemli anıt yapılarından bir tanesidir. 1. derecede tarihi bir yapının yıkılması tarihimiz için büyük bir ayıptır. nasıl yıkılır. yenisini yapmak olur mu? Tarihe saygısızlıktır. En kısa zamanda onarıma başlanması, kentimiz için çok yararlı olacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
07

cumhur - Dağdan,bayırdan gelip atıp tutmayın,Kocaeli tarihiyle alakası yokmuş.Aç oku.Dedelerimizin hatırlarının geçtiği yapılar bunlar.tek derdiniz Cumhuriyet ve eserleri düşnalığı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
06

engin - bu binanın kocaeli ile uzaktan yakından alakası yoktur yıpranmış modası gecmiş işlevini yitirmiş gözde hoş gözükmeyen bir görüntüsü vardır tez zamanda yıkılması ve yerine hiç bir şeyin yapılmaması yeşil alan olarak kalması cok ama cok iyi olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
05

Cühela - Olaya duygusal bakacaksak, herkesin anasının babasının İzmit Otogarının Halkevinin orada olduğu zamanlarla ilgili hatıraları vardır. O zaman İzmit Otogarını Halkevine taşıyalım. Bırakın boş işlerle uğraşmayı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
04

Bülent Çalışkan - Elbette yıkılmasına karşı çıkacağız. Ben o binada tiyatro izledim, kütüphanesinde ders çalıştım. Yıkılıp, başka bir yere yapmak ne demek ya. İzmitin sembollerinden biri olan Halkevi binası hemen onarıma alınmalıdır. İzmite yakışır bir hale getirilmelidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
03

ahmet - izmitte İzmitli kalmadığı için her kafadan ayrı bir ses çıkıyor çocuklarımıza gösterecek bir anımız kalmasın istiyorlar kentin hafızsını silmeye çalışıyorlar yeter ama

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
02

İnadına körfez - Ne kadar meraklılar yıkmaya ya? Orası belli bir zaman sonra tarihi yerlerden biri olacak çıkmış yıkalım diyor.Avrupada olsa çoktan korumaya alınmıştı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18
01

Bora Zan - 4 duvar sinema-tiyatro salonu....Hiç bir özelliği yok,köhne yapı....Bacasına bir zamanlar leylek yuva yapardı,artık o da uğramıyor yıllardır...Cehape ancak NOSTALJİ yapar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 11:18

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29