1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İşte günün iftar menüsü
İşte günün iftar menüsü

İşte günün iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? En güzel ramazan iftar yemekleri neler? En kolay ramazan menüsü hangisi? İşte rahatlıkla yiyebileceğiniz en güzel iftar menüsü...

A+A-

ÇERKES ÇORBASI

Çerkes Çorbası için Malzemeler:

1 su bardağı mısır,
1 su bardağı aşurelik buğday,
tavuk suyu,
Terbiyesi için:
1 çorba kaşığı  un,
1 su bardağı  yoğurt,
2 adet yumurta,
Üzeri için:
1 kase tavuk eti,
tuz,
tereyağı,
nane,
sıvı yağ,
Çerkes Çorbası Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
Çerkes Çorbası Tarifi
En başta hazırladığımız tavuk suyunun üzerine mısırları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
Mısırlar pişince içerisine haşlanmış buğdayları ekleyelim ve terbiyeyi hazırlamaya başlayalım.
Terbiyesi için, yoğurdu, yumurta sarısını ve unu birbirine karıştırıp iyice çırparak terbiyeyi hazırlayalım.
Üzerine soğuk su ekleyip terbiyenin kıvamını ayarlayalım ve tuzunu da ilave edip, tencereye ekleyelim.
Didiklediğimiz tavuk etlerini de tencerenin içerisine ilave edelim ve çorbayı pişmeye bırakalım.
Çerkes çorbası pişince ocağın altını kapatıp servis için gerekli hazırlıkları yapmaya başlayalım.
Çerkes çorbası servis edilirken, üzerine hazırladığımız sostan gezdirip, o şekilde servis ediyoruz.
Bunun için; bir tavada tereyağını eritelim, tereyağının içerisine kuru veya taze naneyi ekleyip yağda kızdıralım.
Çorbayı servis kasesine alalım ve çorbanın üzerine hazırladığımız sostan gezdirip servise sunalım.
Türlü Kebabı Tarifi
Türlü Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy patlıcan,
2 adet kabak,
2 adet patates,
2 adet soğan,
2 diş sarımsak,
3 adet domates,
Köftesi için:
Tuz,
Karabiber,
3 diş sarımsak,
750 gr kıyma.
Üzeri için:
2 adet domates,
9 adet sivri biber.
1 yemek kaşığı salça,
1 su bardağı su.
Türlü Kebabı Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
 
Türlü Kebabı Yapılışı
Patlıcanları istediğimiz şekilde doğrayıp, tuzlu suda bekletelim ve suyunu süzelim.
Kabakları, patatesleri istediğimiz şekilde doğrayalım.
Doğradığımız patatesleri,  patlıcanları, kabakları, kızartalım.
Soğanları, domatesleri ince ince doğrayalım ve borcamın tabanına yayalım.
Üzerine doğradığımız iki diş sarımsağı serpelim.
Köftesi için; 3 diş sarımsağı ezelim.
Bir kaba kıymayı, sarımsağı, tuzu, karabiberi ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Kıymalı harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizle şekil verip, köfteleri hazırlayalım.
Borcama sırasıyla bir patlıcan, bir kabak, bir köfte şeklinde dizelim ve borcamı dolduralım.
Üzeri için; domatesleri halka şeklinde doğrayalım.
Biberleri parmak parmak doğrayalım.
Domatesleri ve biberleri sıvı yağda kızartalım.
Daha sonra borcamın üzerini biberlerle ve domateslerle süsleyelim.
Bir kaseye salçayı, suyu koyalım ve iyice karıştırıp, yemeğin üzerinde gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 190° fırında pişirelim.
Sebzeli Türlü Kebabımızı ıcak sıcak servis yapalım.
Tarif: Sevda Ceren Hanım
Muhallebili Güllaç Tarifi

Muhallebili Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

8 adet güllaç yaprağı,
1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker.
Muhallebi ve içi için:
1 paket hazır muhallebi,
1 litre süt,
1 su bardağı fındık veya ceviz.
Üzeri için:
Antep fıstığı tozu,
Vişne veya nar taneleri.
Muhallebili Güllaç Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
Muhallebili Güllaç Yapılışı
Hazır muhallebiyi bir tencereye koyalım, üzerine sütü ekleyip muhallebi kıvamı alana dek pişirelim.
Muhallebi piştikten sonra, mikserle 1-2 dakika çırpalım ve soğuması için bekletelim.
Tencereye sütü ve şekeri koyalım. Şeker eriyinceye dek karıştıralım.
Tencereyi ocağa alalım, ılık oluncaya kadar ısıtalım. (el yakmayacak kadar ısınmış olması gerekiyor)
Büyük dikdörtgen bir borcama, sütlü şekerli karışımdan bir kepçe dökelim.
1 adet güllaç yaprağını kıralım, parlak tarafı yukarı gelecek biçimde borcama yerleştirelim.
Üzerine kepçe ile tekrar süt dökelim.
Aynı şekilde 4 güllaç yaprağını da kırıp, aralarına süt dökerek tepsiye dizelim.
Dördüncü kattan sonra muhallebiyi güllaçların üzerine dökelim ve güzelce yayalım.
Muhallebinin üzerine fındık veya ceviz serpelim.
Kalan güllaç yapraklarını da kırıp, üzerilerini sütle ıslatarak tepsiye dizelim. Kalan sütü üzerilerine gezdirelim.
Bekledikçe güllaç yaprakları sütü çekecektir.
Güllaç tatlımızı 1 saat buzdolabında bekletelim.
Servis etmeden önce üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.

Kaynak: Yemek Tarifleri Sitesi

Bu haber toplam 245 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.