İzmit Meclisi de AKP'nin olur...

29 Mart seçimleri öncesinde “Tek seçici” Sefa Sirmen'in kendi sözünden dışarı çıkmayan parti yöneticileri ile birlikte hazırlamış olduğu listelerin ne denli yanlış olduğu, bu kentteki sosyal...

29 Mart seçimleri öncesinde “Tek seçici” Sefa Sirmen'in kendi sözünden dışarı çıkmayan parti yöneticileri ile birlikte hazırlamış olduğu listelerin ne denli yanlış olduğu, bu kentteki sosyal demokrat, CHP'li insanların oylarına ne denli ihanet edildiği şimdilerde daha net gözüküyor.

29 Mart 2009'da İzmit halkı, CHP'nin adayı Fikret Toker'i benimsemedi. Oy vermedi. Ama Belediye Meclisi seçimlerinde, CHP birinci parti oldu.

Bu sonuçlara göre İzmit Belediye Meclisi'ne CHP 21, AKP 16 üye sokmuştu. Başkan AKP'liydi ama İzmit Belediye Meclisi'nde çoğunluk CHP'deydi.

Ne var ki Sefa Sirmen meclis aday listesini yaparken, CHP'ye yıllarca hizmet etmiş, gönül vermiş, sosyal demokrat ilkeleri ve ahlakı özümsemiş adaylar yerine, aslında siyaseten hiç CHP'li olmamış insanları seçilebilir yerlerden aday göstermişti.

Yani CHP listesinden 21 kişi meclise girdi ama bunların önemli kısmı, CHP'li değildi. Sırf Sefa Sirmen'e yakın gözüktükleri için listeye girmişler, gerçek CHP'lilerin yerini almışlardı.

İlk olarak Olcay Sanal partiden koptu. Daha sonra sudan bahanelerle Metin Alan Meclis üyeliğinden istifa etti. Alan'ın istifası, yerine CHP yedek listesinden üye geldiği için partinin üye sayısını azaltmadı. Ama gidişata yönelik fikir veriyordu.

Son olarak Adnan Uysal da CHP'den istifa etti. Yani seçimden sonra meclise 21 üye ile gelen CHP'nin üye sayısı 19'a indi.

AKP'liler bu işlerle yakından ilgileniyorlar. Nasıl belediye başkanlığını kaybettikleri tek yer olan Karamürsel'de Başkan Yıldırım'ı ikna edip, kendilerine kattılarsa, İzmit Belediye Meclisi'nde de çoğunluğu kendilerine geçirmek için çalışıyorlar.

CHP'den istifa eden Adnan Uysal'a kimsenin kızma hakkı yok. Adnan Uysal zaten CHP'li değildi. O'nu ve O'nun gibileri CHP'li seçmenlerin oyları ile meclise taşıyanlara kızmak lazım.

Görürsünüz bu dönem bitene kadar CHP'li meclis üyelerinden bir kısmı daha partiden istifa eder. Zaten örgüt ve grup yönetimi de basiretli değil. İstifa etmeyenlerin bir kısmı da önemli konularda AKP ile birlikte çalışıyorlar.

Dönem bitene kadar CHP'nin Meclis'teki üye sayısı daha da düşer, AKP İzmit Meclisi'nde de çoğunluğu ele geçirir.

Deniz Otobüsü Kaptanı'nın centilmenliği

Aşağıda anlatacağım olay, 15-20 gün önce yaşandı. Olayı yaşayanlardan dinledim ve gerçekten etkilendim. Bu nedenle paylaşmak istiyorum.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin pek çok işi, projesi aksıyor. Büyükşehir Belediyesi'ndeki üst düzey yöneticilerin bir kısmı, vatandaşa hizmet konusunda gevşek davranabiliyor, havalı havalı dolaşıyor. Ama halkla yüz yüze, iç içe olan insanların büyük bölümü gerçekten çok temiz, düzgün insanlar.

Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımı işini, Deniz Otobüsü organizasyonlarını da yerleştiremedi. Ama bu olayı dinlediğimde, bu organizasyonun içinde de çok değerli insanların görev yaptığını anladım...

• • •

Yaşları 70-75 grubunda olan İzmitli bir grup kadın, 15-20 gün önce bir aile toplantısı için İstanbul'a gitmek amacıyla sözleşmişler. Sabah saat 10. 00 sıralarında Tren Garı'nda buluşacak, trenle İstanbul'a gidecekler.

Grup içindeki kadınlardan biri, Değirmendere'den gelecek. “Sabah deniz otobüsüne biner, İzmit'e gelirim” demiş.

Gruptaki diğer kadınlar buluşmuş tren saatini İzmit'te bekliyorlar. Derken gruptan birinin telefonu çalmış. Açmış, karşısındaki ses “Ben falanca Deniz Otobosü'nün kaptanıyım” demiş. “Yanımda sizinle konuşmak isteyen bir teyze var.”

Trenle İstanbul'a gidecek gruba, Değirmendere'den gelip katılması beklenen yaşlı kadın, Değirmendere iskelesinden Deniz Otobüsüne binmiş. Ama İzmit'e gelen değil, Karamürsel'e giden Deniz Otobüsüne binmiş. Yanlış bindiğini de Deniz Otobüsü hareket ettikten sonra fark etmiş, panik yapmış. Telefon etmek istemiş, cep telefonunun şarjının bitik olduğunu görmüş. Çıkmış Kaptan'ın yanına durumu anlatmış. Kaptan, kendi cep telefonu ile yanlış Deniz Otobüsüne binen kadının İzmit'te bekleyen arkadaşlarını aramış. “Siz merak etmeyin, tren saatinden önce ben arkadaşınızı İzmit'e getirmiş olacağım” demiş.

Gerçekten de Deniz Otobüsü Karamürsel seferini tamamlamış. Yanlış tekneye binen kadın, Kaptan Köşkünde seyahat ederek İzmit'e getirilmiş. Kaptan, İzmit iskelesinde kendi cebinden bir de taksi tutmuş, yolcusunu Tren Garı'na zamanında yetiştirmiş.

• • •

Adını kimse bilmiyor, hatırlamıyor. Ama bu Deniz Otobüsü Kaptanı, o 70-75 yaş grubundaki bir grup kadının artık kahramanı durumunda. Büyükşehir Belediyesi Deniz İşletmesini de, bu tür insanları çalıştırdığı için, Deniz Otobüsleri doğru dürüst sefer yapamasa da insanlık ölmediği için kutlamak gerekiyor.

12 Eki 2010 - 09:22 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29