1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karakuzu’nun yeni şefleri
Karakuzu’nun yeni şefleri

Karakuzu’nun yeni şefleri

İzmit Yenişehir Mahallesi’nde hizmet veren Karakuzu Steak House, mutfağını iki önemli isimli güçlendirdi. AŞGADER Kurucu Başkanı Yusuf Özcan ile TAŞFED üyesi Tayfur Özgür Öztürk mekanda hizmet vermeye başladı.

A+A-

LEZZETLİ, FARKLI ÇEŞİTLER

2019 yılı başlarında İzmit Yenişehir Mahallesi’nde etseverlere ‘merhaba’ diyen Karakuzu Steak House, kısa zamanda İzmit halkının en uğrak yerlerinden biri haline geldi. Mekanın işletmeciliğini Karakuzu Elektrik, 2 Renk Gayrimenkul, Karakuzu İnşaat, Afacanlar Dünyası gibi firmaların sahibi Atakan Karakuzu yapıyor. Karakuzu Steak House, mutfağını genişletmeye devam ediyor. Dünya mutfağını İzmitlilerle tanıştırmayı hedefleyen, lezzetli farklı çeşitlerdeki yemekleri vatandaşların beğenisine sunmayı planlayan Karakuzu Steak House, lezzet dünyasına usta isimleri kattı.

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU
Karakuzu Steak House ekibine katılan, 1971 Sakarya doğumlu olan Yusuf Özcan, 1982 yılından beri yemek sektöründe hizmet veriyor. Birçok farklı yerde çalışmasının ardından 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 2 sene mutfak şefi olarak çalışan Yusuf Özcan, Kocaeli’de tanınan birçok restoranın kurucu şefliği görevinde bulundu. Lastik-İş Sendikası Sosyal Tesisleri’nde banket şefliği de yapan Özcan, İstanbul’da da birçok restoranın kurulum şefi olarak görev yaptı. 2014 yılında kurulan Aşçılar ve Garsonlar Derneği (AŞGADER) Kurucu Başkanı görevine getirilen Özcan, halen yönetim kurulu başkanlığı yapmakta.

“BÖYLE BİR MEKANA İHTİYAÇ VARDI”
Karakuzu Steak House’da çalışacağı için heyecanlı olduğunu belirten Yusuf Özcan, “Karakuzu Steak House çok güzel. Nezih bir mekan. Kocaeli’nin böyle bir mekana ihtiyacı var. Biz de birikimlerimizi burada değerlendirmeye çalışacağız” ifadelerinde bulundu. Dünya mutfağında birçok yemek kültürüne hakim olan Özcan, Kartepe’de eğitim vermesinin yanı sıra, Kadın Sığınma Evleri’nde, İŞKUR ve KOMEK’te AŞGADER adı altında da eğitim veriyor.

BİRÇOK ALTIN VE BRONZ MADALYA
Karakuzu Steak House ekibine katılan bir başka isim ise 1998 yılında Bitlis’te bulaşıkçı olarak mesleğe giriş yapan Tayfur Özgür Öztürk oldu. Öztürk, 2000 yılında kendini geliştirerek Adana’da kebap ve salata yemeğinde usta konumuna yükseldi. 2007 yılında bir devlet okulunda aşçıbaşı olarak görev yapan Tayfur Özgür Öztürk, görevini 2009 yılında Kocaeli’ye yerleşerek Kocaeli Üniversitesi yemekhanesinde devam ettirdi. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) üyesi olan Öztürk, dünya çapında farklı yarışmalarda derece elde ederek ülkemizi de temsil etti. TAŞDEF yönetiminde Genç Milli Takım Kaptanlığı görevinde bulunan Öztürk, Türkiye çapında düzenlenen birçok yarışmada altın ve bronz gibi ödüller alırken, birçok restoranda eğitim verme amaçlı projeler düzenledi.

yusuf-ozcan.jpgtayfur-ozgur-ozturk.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.