Karaosmanoğlu’ndan tramvay müjdesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılının son meclis toplantısı bugün yapıldı. İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığında yapılacak ve çoğunluğunu imar konularının oluşturduğu 139 maddelik günde görüşülüp karara bağlandı.

Meclis toplantısında Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin bütçeleri görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 2 milyar 789 milyon TL, Büyükşehir ve 12 ilçenin bütçe toplamının da 4 milyar 752 milyon TL olması oy çokluğu ile kabul edilirken, CHP’li meclis üyeleri bütçeye onay vermedi, red oyu kullandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde her ay yapılacak toplantı öncesi Genel Sekreter İlhan Bayram’ın belediye projeleriyle ilgili bilgi vermesi kararı alındı. 2018 Bütçesinin yarısının yatırımlara ayrıldığını belirten Bayram, Sekapark içinde yapımına başlanan Kongre ve Kültür Merkeziyle ilgili bilgi verdi: “ 45 bin metrekarelik alana üzerinde 22 bin 790 metrekarelik kapalı alanı olacak.  Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 1300 kişilik konferans salonu 460’şar kişilik 2 nikah salonu ve farklı büyüklükte 10 toplantı salonu ve 700 araçlık otopark yer alacak. 58 milyon TL’ye mal olacak Kongre ve Kültür Merkezi 480 günde tamamlanıp, 2019 başlarında hizmete girecek.” dedi.

CHP’li üyeler, İl Halk Kütüphanesi’nin yetersiz olduğunu belirtip, restorasyonu sonrası İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde kentimize yakışır bir kütüphane olarak hizmet vermesini talep ettiler. CHP’li üyelerin kütüphane konusunu gündeme getirmeleri nedeniyle teşekkür eden Karaosmanoğlu, “Bu eksikliği bende hissediyorum. Şehirlerimize yakışır kütüphanemiz yok. Büyükşehir Kütüphanemizi Bilim Merkezi binasına taşıdık. Gebze’de yaptığımız kütüphane mart-nisan da hizmete açılacak. İlçelerimizde de kütüphane açmak istiyoruz. Gazi Lisesi, İzmit Şehir Kütüphanesi’ni İzmit Belediyemiz yapacak.” dedi.

MHP’li Vahit Eryılmaz, tramvay peronlarına çöp kutuları konulmasını önerdi. Genel Sekreter İlhan Bayram, güvenlik nedeniyle konulmadığını açıkladı. Tramvay hizmetiyle ilgili görüşlerini açıklayan Karaosmanoğlu, “Tramvay’ın Kuruçeşme’ye kadar uzatılması ihalesi yapıldı. Alikahya ve Şehir Hastanesine’ne de uzatılacak. Daha ileriki yıllarda Derince’ye kadar uzatacağız. Tramvay beklediğimizden daha büyük ilgi gördü. 15 bin yolcu tahmin ediyorduk. Şimdi, günlük 30 bin yolcu kapasitesine ulaştık.  İhtiyaca göre seferleri artıracağız.” Dedi.
CHP’li meclis üyelerinin 65 yaş üstü yolcuların özel toplu taşım araçlarında yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi. Karaosmanoğlu, konuyla ilgili olarak; “Sorun hala devam ediyor, bazı şoförler kabalık yapıyor. Vatandaşa kaba muamele yapıyor. Yaşlıları duraktan almıyorlar diye şikayetler geliyor. Belediye otobüslerinin olduğu yerlerde sorun yaşanmıyor. ”dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı bütçesini değerlendiren CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “14 yılda gelen parayla, olağan üstü bütçelerle, en az 3 Kocaeli daha kurulurdu. Kentsel Dönüşüm, Metro sorunu, Çevre kirliliği, İmar planları yapılmış, trafik sorunu da büyük ölçüde bitmiş olurdu. Tabii ki yapılan hizmetler var. Büyükşehir Belediyemiz, birçok bakanlığın bütçesinden daha büyük bütçeye sahip. Kent kimliği olmayan bir şehir var. Altyapı çalışmalarından insana saygı yok. Kocaeli Sanayi kenti kabul ama sanayi artırılıyor. Bütün kıyılarımız limanlarla doldu, denizleri doldurmaya devam ediliyor. Kalıcı hiçbir eser bırakmadınız. Bu kent size istediklerinizi fazlasıyla verdi.” dedi. Taşdemir’in, “Arkanızdan anılacak hangi eseri bıraktınız duymak istiyorum. Geldiniz Fevziye Camii vardı, hala Fevziye Camii var. Külliyesi olan güzel bir cami yapsaydınız namaz kılardık” eleştirisine Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, şu cevabı verdi: “2004 yılından bu yana Kocaeli eski Kocaeli değil, bizden önce sizin abileriniz vardı. Nüfusumuz 2 milyona yaklaştı. Vatandaş yapılan hizmetlerden memnun, takdirini yapıyorlar. Halkımız yaptıklarımızı görüyor. Köylerimize doğalgaz götürüyoruz. Devasa bütçeler, şartlarına göre o zaman da vardı. Devasa bütçeleri devasa düşünen insanlar yapar. Bugünkü imkanlarımızı,  Cumhurbaşkanımızın feraset, cesaret,  azmine ve kararlığına bağlıyorum. Yukarısı sağlam olmasa biz bir şey yapamayız. Partizanlık yapmadık, her belediyemize eşit olduk. CHP’li Belediyelerin borcunu ödedik, sendika paralarını ödedik. Tramvayı yapmak için CHP’li belediye başkanı söz vermişti biz yaptık. Çok sayıda binlerce eserimiz var. Vatandaşlarımız dua ediyor.” dedi. Yuvacık Barajı 5’te 1 fiyatıyla yapılabilirdi. İhale bedelinin 3 katı kadar borçlandırıldık. Yuvacık Barajı’nın maliyeti 5.5 milyar TL.” 

İzmit Belediye Başkanı Doğan’da 2018 bütçesiyle ilgili yaptığı değerlendirme de şunları söyledi: “Kocaeli’de,  tarih turizminin arifesine geldik. Bu şehirde kayıklarda da gezdiğimiz zamanlar oldu. Altyapıda dağlar kadar fark oluştu. Bir tek kapalı Pazar yeri yoktu. Şimdi 10 kapalı pazarımız oldu. Perşembe Pazarı projesi devam ediyor. Eski Valilik otoparkı devam ediyor. Tramvaya biniyorsunuz, bu proje değil mi? Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşümde TOKİ ile el sıkışmak üzereyiz. 1500 konutluk projemiz hayata geçirilecek. 2004’ten öncesine göre havamız daha güzel. Köylere kadar doğalgaz ulaştırıyoruz. Tam tersine havamız daha iyi. Türkiye’ye göre daha kirliyiz. Mavi bayraklı sahillerimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. İnanılmaz ağaç diktirdi.  Ağaç dikmek, bu şehirde belki de yapılan en büyük yatırımdır. Vatandaşlar seçimini iyi yapıyor. 2019 geliyor. Sizin mi yoksa bizim söylediğimizin karnesini vatandaş en iyi şekilde verecek.”

MHP’li Vahit Eryılmaz’da 2018 bütçesiyle ilgili olarak şunları söyledi: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri görmezden gelmek veya inkar etmek gibi bir niyetimiz yok. Devlette devamlılık esastır. Fakat 2016 yılında yapılması planlanan 160 projeden 40 adedi bitirilmiş, 120 proje 2017 yılına devretmiştir. Kimbilir bunların kaç tanesi de 2018 yılına devredecektir. 2014 yılından itibaren bütçemizde yer alan tramvayımız bu yıl hizmete girdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak, Kocaeli’mizin trafik sorunu tramvay ile bitecek gibi görünmüyor. Trafik sıkışıklığı nedense hep doğu-batı ekseninde düşünülmektedir. Şehrimizin kuzey bölgelerine hiç çare aranmamaktadır. Bu bölgede bulunan Yenidoğan, Tavşantepe, Tüysüzler ve Umuttepe’ye de teleferik projesi uygulanırsa trafik bir nebze rahatlamış olacaktır. Deniz ulaşımında nedense bir türlü dikiş tutturamadık. Oysa Körfez’imizde trafik sıkışıklığına en uygun ve alternatif çözüm deniz ulaşımından geçmektedir.” Eryılmaz, konuşmasında, Kocaeli’nin prestiji olacak MİA Projesinin devam edip etmeyeceğini, 2018 yılında hedeflenen Kent Meydanları projelerinin hangi ilçelere yapılacağını sordu.

Cumhuriyet Mahallesi Plajyolu mevkiinde bulunan Otobüs İşletmesi Garajı ve Akaryakıt İstasyonu’nun işletilmesinin 5 yıl süreyle Ulaşımpark A.Ş’ye tahsisi ve İzmit Erenler Mahallesi Cemre Sokak’ta bulunan Çay Bahçesi-Kafeteryanın Sekapark A.Ş’ye devredilmesiyle ilgili meclis kararının iptal edilerek, İhale Kanunu hükümlerine göre kiralanmasıyla ilgili komisyon kararları mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis toplantısında Derince Yavuz Sultan Mahallesi’nde, Kültür Merkezi ve Katlı Otopark yapımı için Ortak Hizmet Projesi kapsamında Derince Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesi ve Büyükşehir Belediyesi ile bazı kamu kurumları ile kadınlara yönelik eğitim, spor ve sosyal etkinlik faaliyetleri için işbirliği için protokol yapılmasıyla ilgili protokol yapılmasıyla ilgili komisyon kararları oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı.

Başiskele Kılıçarslan Mahallesi Kumluk Caddesi isminin “Şehit İsmail Demircan Caddesi” isminin verilmesi, Darıca Bayramoğlu Mahallesi’nde bulunan Gülen Sokak isminin Ada Sokak olarak değiştirilmesi, İzmit Yahya Kaptan ile Yenişehir Mahalleleri arasında Kandıra Yolu üzerinde yeni yapılan yaya üst geçidine “Yahyakaptan  Üst Geçidi” isminin verilmesiyle ilgili komisyon kararları oy birliğiyle kabul edildi.

İzmit Turgut Mahallesi Özge Sokak’ta yapılan parka bir süre önce hayatını kaybeden “Gazeteci Erkan Nigiz Parkı” isminin verilmesi, Kartepe Acısu ve Emekevler Mahallelerinde bulunan Eyüp Caddesi isminin “Şehit Tevfik Özdemir Caddesi” olarak değiştirilmesi, Kartepe Sapanca Yolu üzeri Ataevler ve Emekevler Mahalleleri arasında Bay Bakkal AVM önünde yeni yapılan yaya üst geçidine “Şehit Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi Üst Geçidi”, Kartepe D-100 karayolu üzeri Mobesko Sitesi önünde yeni yapılan yaya üst geçidine “Mobesko Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Üst Geçidi” isminin verilmesi, Körfez Kuzey Mahallesi Üzüm Sokak isminin “Şehit Erdi Demirer Sokak” ve Güney Mahallesi Hamam Sokak isminin “Şehit Fethi Sekin Sokak” olarak değiştirilmesi   ve Kartepe Rahmiye Mahallesi’nde 20, Arslanbey Mahallesi’nde de 21 isimsiz sokağa isim verilmesi teklifleri de  oy birliği ile kabul edildi.

Kartepe ve İzmit Belediyeleri sınırları içinde “Köseköy Koridoru ve Stadyum Yolu Projesi”nin imar planlarına aktarılmasıyla ilgili komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Meclisinde onaylanan rapora göre; D-100 karayolunun ve Kuzey Marmara Otoyolu arasında alt geçitler, menfezlerle bağlantı sağlanması bu iki yoldan yeni yapılan stada bağlanması planlanıyor.  

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü adında yeni müdürlük kurulmasıyla ilgili teklif komisyona havale edildi.

14 Ara 2017 - 17:27 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Vatandas - Atıp tutuyordunuz Güney marmara otoyolu nu yapacaz diye? 7 yıl geçti çakılan bir çivi bile yok. Seçim reklamlarınıza devam edin 2019 geliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 17:27
05

hasan - Syn. Başkanım izmitli modern toplu taşıma araçlarına hasret diğer şehirlere göre 50 yıl geriden geliyoruz.Alternatif toplu taşıma araçlarını lütfen çeşitlendirin.Metro,teleferik vb. araçlar.Şimdiden geleceğe yönelik bunların projeleri çalışmaları başlamalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 17:27
04

İZMİTLİ - cengiz topel havalimanımıza kadar uzatın. hem havalimanımız havayolu şirketleri için cazip olsun hemde izmit halkı kazansın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 17:27
03

almanyadan - sayın Baskan seka parka yapın 10 tane dugun salonu Bursa buyuk sehır bld gıbı uygun fıyata mıllet yazın kıralasın duyun yapsın vatandasa hızmetın bır parcası da budur yoksa mıllet salon bulamıyor bld aıt olan salon dıger adıyla kultur merkezlerını bıraz cogaltın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 17:27
02

İZMİTLİ - allah rızası için tramvay projesine el atmayın bütün esnafı bitirdiniz... dükkanların hepsi birer birer kapanıyor daha neyin peşindesiniz ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 17:27
01

Mehmet - alikahya ve şehir hastanesine uzayacakta hep bunu söylüyorsunuz uzatacaksanız beklemeyin biran önce başlayın o halde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 17:27

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

ORKA DONATIM ELEMANLAR ARIYOR

Orka Donatım firmasında Tersanede çalışacak *KAYNAKÇI, *MONTAJCI, *YARDIMCI VE VASIFSIZ ELEMAN alınacaktır. Tel: 0536 618 52 10 - 0544 963 75 26...

ŞAFAK GEMİ ELEMAN ARIYOR

ŞAFAK GEMİ DONATIM Şirketimiz bünyesinde, meslek öğrenebilecek kapasitede olan 18-50 yaş arası VASIFSIZ YARDIMCI ELEMAN alınacaktır. Tel: 0262 323...