1. HABERLER

  2. HER ŞEYDEN BİRAZ

  3. Kavurmadan "Kavurma" olur mu?
Kavurmadan "Kavurma" olur mu?

Kavurmadan "Kavurma" olur mu?

Birliğin ve beraberliğin paylaşıldığı en güzel bayramdır Kurban Bayramı. Eş dost akraba ziyaretleri, hoş sohbetler, etrafınızı saran çocuk sesleri, bayram harçlığı bekleyen çocuklarınız.

A+A-

Aynı zamanda bolluğun bereketinde arttığı bu bayram herkesin evinden mis gibi kokular yükselir. Etler ağır ağır pişer. Her mutfaktan değişik lezzetler çıkar ama yapılan birşey vardır ki hiç değişmez ''KAVURMA'' Peki en iyi kavurmayı yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyormusunuz ? İşte iyi bir kavurma yapmak için püf noktalar;

*Dana ve kuzuyu birlikte pişirmeyin! Zira biri yumuşak, biri serttir. Lezzetler yenik çıkar o etten keyif alınmaz.

*Dana etini önce haşlayıp sonra kavurmayın! Yumuşasın ve daha kolay pişsin diye bu yönteme başvuruluyor ama oldukça yanlış. Çünkü etin bütün lezzeti suyunda kalıyor.Kavurma yaparken bunlara dikkat!

kavurma-1.jpg

*Kavurma için sac veya döküm tava da kullanılabilir ama çelik olması çok daha iyi, çünkü ısıyı çok daha hızlı alır.

*Döküm geç ısınır. Et çelik tencerede daha keyifli pişer.Teflon tavada kavurma kesinlikle yapılmamalı. Teflon tava yeterli ısıyı sağlayamadığı için mühürlemeyi gerçekleştiremeyecek, bu yüzden etiniz suyunu tavaya bırakacak. Siz etinizin piştiğini zannedeceksiniz oysa bu sırada sıvı kaybediyor olacak. Sıvı kaybetmesi lezzet kaybı da demek.Kavurma en güzel nasıl yapılır?

*Tencere iyice ısıtıldıktan sonra (hafiften dumanlar yükseldiği zaman) sırasıyla önce kavram yağı, sıvısı çıktıktan sonra da (iyice sarımtırak bir hal aldığı ve kuruduğu vakit de) etler eklenmeli.

*Kavurma yaparken et de yağ da eşit parçalar halinde doğranmalı ki parçalar eşit sürede pişsin. Aksi takdirde küçükler daha erken pişecek büyük parçayı pişireyim derken de küçükleri yakacaksınız.

kavurma-2.jpg

*Kavram yağı kavrulduktan ve sıvısını tencereye bıraktıktan sonra tüm taneleri tencereden alınmalı. Zira etler ilave edildiğinde, et pişerken yağ yanıp siyah noktalar haline dönüşebilir.

*En önemli püf noktalarından biri tuz. Izgaralık ette iri taneli tuz kullanılmalı (kaya ya da deniz tuzu), etli tencere yemeklerinde ise sofra tuzu. Izgaralık ette tuz önceden atılırken tencere yemeklerinde ise sonradan konulmalı. Bu yüzden kavurmaya da tuz en son eklenmeli.

*Kuzu kavurma yapıyorsanız kuzu etinin o keskin kokusunu yumuşatmak için kavururken bir miktar limon sıkabilirsiniz. Asidik özelliği olduğundan bu kokunun gitmesine yardımcı olacak. Birkaç dal biberiye de ilave edilebilir.

Herkese hayırlı bayramlar diliyorum...

kavurma-3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.