Kocaelispor'dan Korukır ve Yakup açıklaması

Kocaelispor Yönetim Kurulu Tepecikspor mağlubiyeti ardından taraftarların şikayetleri üzerine bir açıklamada bulundu. Açıklamada taraftarların dile getirdiği Yakup Alkan ve Engin Korukır konusuna değinildi.

Kocaelispor'un üst üste aldığı iki mağlubiyet sebebiyle taraftar büyük tepki göstermişti. Kocaelispor yönetiminden bu tepkilere karşı bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“GAYEMİZİ DEĞİŞTİRMEDİ”

“Saygıdeğer Kocaelispor sevdalıları,09.10.2019 tarihinde oynadığımız ve mağlubiyetimiz ile sonuçlanan Büyükçekmece Tepecikspor maçı sonrası Büyük Kocaelispor taraftarları ve spor kamuoyunda oluşan olumsuzluklar, gelecek ile ilgili kaygılar ve en önemlisi haklı tepkiler sonucunda Yönetim Kurulumuz, teknik ekip ve futbolcular ile ayrı ayrı olarak toplantı yapmıştır. Bu toplantıda, son kez durum değerlendirilerek şampiyonluk hedefi, güzel futbol, hepsinden önemlisi istekli ve hırslı oyun konularında en üst düzeyde uyarı ve gerekli ihtarlar yapılmıştır ve gerekli taahhütler ve sözler alınmıştır. Son 2 haftada aldığımız mağlubiyetlerden sonra, tüm taraftarlar gibi biz Kocaelispor Yönetimi olarak çok üzüldük ama bu mağlubiyetler tabi ki bizim bu yola çıkma nedenimizi, gayemizi değiştirmemiştir”

“İKİ SEÇENEĞİMİZ VARDI”

“Ne tür önlem gerekiyorsa yönetim kurulumuz olarak yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bu mağlubiyet ile birlikte kamuoyunda yanlış bilinen ve spekülasyonlara neden olan bazı olaylar ile ilgilide açıklama zorunluğu doğmuştur. Öncelikle Teknik Direktör konusu; Sene başında göreve geldiğimizde diğer takımların ve önce ki yönetimlerin dışında farklı ve yoğun bir misyonumuz bulunmaktaydı. Bu da malumunuz olmak üzere 11 yıldır süre gelen transfer tahtasının açılması idi ve bu tamamen arkaya bakarak koşmaya benziyordu. Bu süreçte tüm yönetim olarak gecemizi gündüzümüze katarak hem alacaklılar ile yoğun pazarlık süreçleri hem de bu pazarlıklar sonrası kaynak bulmanın yoğun çabasını harcarken birde önümüzde ki senenin transfer çalışmalarını yapmaktaydık. Sezon başında iki seçeneğimiz bulunmaktaydı. Birincisi mevcut teknik adamla devam edip onun raporuna göre kadro hazırlamaktı, ikincisi içimizden ve güvenebileceğimiz biri olarak Kocaelispor camiasında sevilen bir teknik adamla anlaşmaktı”

“BİZİMLE GÖRÜŞMEDİ”

“Geçen sene ki teknik adam Galip Gündoğdu bırakın bizimle görüşmeyi hayırlı olsun deme ihtiyacı bile hissetmedi. Israrla davet etmemize ve rapor hazırlanması isteklerimize yaklaşık 1(bir) ay sonra cevap vererek kısa bir rapor gönderdi. İşin en ilginç tarafı bugün eleştirilen giden futbolcular ve yerlerine gelen futbolcular konularında Galip Gündoğdu hocamızın kısa raporunda pek çok futbolcu ile yolların ayrılması gerektiği ve en az 10(on) oyunca alınmasının gerektiğini yazmıştı. Sizin de malumunuz olarak Kocaelisporluluğundan hiç şüphe duymadığımız Kocaelili Engin Korukır hocamız ile görüştük ve on beş dakika içerisinde, maddi kısmını da yaklaşık 1 dk’lık görüşmeyle anlaştık. Anlaştığımız dönem tüm kamuoyu Engin Korukır ile anlaşmamızdan sonra olumlu tepki vermiş ve bizlerde yönetim olarak güvenebileceğimiz biriyle anlaştığımız için rahat şekilde geçmiş dönemin borçları ile çalışmalar yapıyorduk”

“BİRİNCİ TERCİHİMİZDİ”

“Teknik ekibimiz ile görüşmemizde, Engin Korukır ve ekibi olası bir ayrılıkta hiçbir şekilde iki taraf içinde tazminat ya da bazı haysiyeti şaibeli insanlar gibi çalışmadığı dönemin ücretini almayacağını beyan ve taahhüt etmiştir. Kendisi de zaten Kocaelispor benim için hassas konu ve bu konuda kim zarar verirse önlerinde duracağını kendisi olursa da bir dakika durmayacağını gerek toplantıda gerek yazılı ve görsel basında söylemiştir. Tekrardan söylemek gerekirse tüm kamuoyu Engin Korukır ve ekibiyle anlaşmamızdan memnun olduğunu ve birinci tercihimizin o olduğunu unutmamız gerekir. Bir diğer konumuz, Yakup Alkan konusudur. Bu oyuncumuz kariyerinde gol krallıkları yaşamış, bu liglerin üst düzey bir oyuncusu olmak ile beraber halen süper lig oyuncusudur. Sezon başında sözleşme sahibi kulüp Yakup Alkanı bırakmamak için sözleşmesini tekrardan uzatmıştır”

“YAKUP’U TARAFTAR İSTEDİ”

“Yakup Alkan ile yine tamamen taraftarlarımızın yoğun ısrarları sonucu sezon başında davet edip ilk görüşmelerimizde anlaşma sağlayamamış ve geri göndermiştik. Çok ciddi rakamlar istendiği için kulüp menfaatlerini düşünerek anlaşamadık. Daha sonra sosyal medya başta olmak üzere gerek kulübe gerek se Yakup Alkan’a yapılan büyük baskı sonrası, futbolcudan gelen talep sonrası ciddi bir indirim yapılarak anlaşma sağlanmıştı. Ve yönetim olarak sezon başında taraftarların ve spor kamuoyunun isteğini yerine getirmenin haklı gururunu yaşamış bir yönetimdik. Yakup Alkan’ın kariyeri hiçbir şekilde tartışılmayacak, gol krallıkları olan ve geçen sene bize rakip olarak izlediğimiz bir oyuncu olarak, teknik ekibimizin de onayı alınarak transfer edilmiştir. Şimdi soruyoruz sizlere, eğer Yakup Alkan olmasaydı bu tepkilerin dili nasıl olurdu? Takımımız şuan istisna olarak iki üç oyuncu haricinde tamamı ile bir sıkıntı içerisindedir. Tabi ki bunlar ile ilgili önlemlerimizi alacağız kimsenin şüphesi olmasın”

“10 MİLYONLUK KAYNAK”

Bir Diğer konumuz aktarılan para konusudur. Bugün Kocaelispor’un tekrardan heyecan yaratması, beklenti oluşturması gibi konuların elbette ki en büyük payı Sn. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizlere vermiş olduğu maddi manevi destektir. Bu konuda kendisine ifade edilemeyecek düzeyde müteşekkiriz. Ancak Sayın Başkanımızın vermiş olduğu ekonomik destek yani nakdi yardım çok büyük olmakla beraber bu para ile birlikte sadece geçmiş dönemden gelen borçlarda kullanılmış ve ona rağmen hepsini kapsamamıştır. Bu verilen paranın üzerine Kocaelispor yönetimi olarak kendi öz sermayemiz, oluşturduğumuz sponsorluk ve reklam gelirleri, kombine ve loca gelirleri ile birlikte 10 milyon liralık bir kaynak yaratmış olduk. Bu kaynak ile hem transfer tahtasının kalan açığın kapatılması hem de önümüzde ki sezon için yapılan harcamaları için kullandık”

“HOYRATÇA HARCANMADI”

“Malumunuz sezon başında transfer tahtasının kapalı olması nedeni ile futbolcuların takıma kazandırılması için peşin paralar ödenmesi gerekiyordu. Geçen sezondan kalan borçları da önümüze aldığımızda ciddi bir bedel ile karşılaşmıştık. Sayın Başkanımızın verdiği kaynağı spor kamuoyunun tepkileri gibi hoyratça yeni transferler için harcamamış ve hiçbir yere borçlanmamış ve geleceğe yönelik hiçbir şekilde borç yükü bırakılmamıştır. Ayrıca futbolcular ile anlaşılan paralar yine öyle kamuoyunda söylendiği rakamlar asla değildir. Geleceğe yönelik borç yükü bırakılmamak ile beraber, gün aşırı geçmiş dönemden gelen borçlar, hacizler, işçi alacakları gibi hesapta olmayan olağanüstü durumlarla karşılaştık ve bunlar içinde kaynaklar yaratmaya çalıştık. Yine bir dezavantajımız Türkiye Futbol Federasyonundan gelen gelirlerin tamamı, hacizli olup hiçbir şekilde kulübe gelmemektedir”

“YEPYENİ BİR SAYFA”

“Son olarak Tepecikspor maçı gecesi yaptığımız olağan üstü toplantıda teknik ekip ve futbolcularımız ile tek tek görüşülerek hepsi ayrı şekilde değerlendirilmiş en üst düzeyde uyarılar yapılmıştır. Kocaelispor formasının kutsallığını ve ağırlığını en önemlisi taraftarların ve spor kamuoyunun beklentileri son kez hatırlatılmıştır. Başarıya giden yolda ödül ve ceza sisteminin gereği yapılmıştır. Ancak 3 gün gibi kısa bir zaman sonra yeni lig maçımızın olması bu kadar olumsuz futbol ve havaya rağmen halen 3 puanlık bir fark olması ve ligin uzun bir maraton olması nedeni ile pes etmeden, tekrardan büyük Kocaelispor Taraftarı ile birlikte kenetlenerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu hafta Kozanspor mücadelesi ile yepyeni bir sayfa açılacak olup, sezon başında girdiğimiz sonu şampiyonluk olan bu yoldan asla dönülmeyecektir. Değerli Kocaelispor Taraftarlarına duyurulur”

10 Eki 2019 - 17:45 - Spor --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Babadan Ks lu - Alınan sonuçlar dan ve oynanan futbol dan maalesef taraftar memnun değil...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 17:45
06

anıl seçkin - Hocaya güvenimiz bir defa sarsıldı.Lütfen İSTİFA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 17:45
05

Ali Akdoğan - Başkan ağzı olan konuşur.Yarasalar çıktı meydana.Kişiler değil güzel futbol galiyetler şampiyonluk istiyoruz.Hoca bu futboldan memnunsa diyecek söz yok.Yoksa bu futbolla şampiyon falan olamayız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 17:45
04

Özgür - Alınmadan öncede söylemiştim yine söylüyorum 2. Yarı gönderin gitsin pektemeki keşke göndermesydik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 17:45
03

necmi - yönetim sizden ricam şu hodrimeydanı da temizleyin hiçbir şeye faydaları yok milletin yazdıklarını onaylamıyorlar kendileriyle ilgili olunca özgür taşkıranı istiyoruz tribüne bunlar milleti küstürdü yeni yönetim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 17:45
02

murat - sinan pektemek bir şekilde ikna edilip 1 yıl daha kalmalıydı,yakuptaki alternatifsiz olmanın rahatlığı olmazdı böylece

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 17:45

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29