KOGACE seçimlerinde aslında ne oldu?

Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin olağanüstü genel kurulu 15 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Kongrede Yenilikçi Gazeteciler Grubunun adayı Mesut Çatak, mevcut başkan Çetin Gürol’un 185 oyuna karşılık 189 oy alarak başkan seçildi.

Ancak kongrenin ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca’nın divan başkanlığının oylanması üzerine salonu terk etmesi çok speküle edildi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti resmi internet sitesinde yayınladığı bildiriyle kongrede olanları özetledi.

KAZANAN HÜR İRADE OLDU

İşte o bildiri

“Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde üyelerin yoğun talepleri ve imzalarıyla başlayan olağanüstü kongre süreci, 15 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve tarihinin en yüksek katılımlı kongresiyle tamamlanmış, ‘Yenilikçiler Grubu’nun listesi kazanmıştır. Seçime her ne kadar 2 listeyle girilmiş olsa da şu hususu net ve ortak bir dille ifade ediyoruz ki; olağanüstü kongrede kazanan demokrasi- Kocaeli basının hür iradesi olmuştur.

ÖZ DEĞERLER MUHAFAZA EDİLDİ

Kongre sırasında tarafımızca asla istenmeyen olaylar yaşanmış olsa da, üyelerimizin sağduyusu ve destekleri sayesinde demokrasimize zerre gölge düşmemiş, yine Kocaeli basını kendi cemiyetine sahip çıkarak, öz değerlerini muhafaza etmiştir. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin geleceğini üyeleriyle birlikte şekillendireceği yeni bir sürece girilmişken şu gerçeklerin bilinmesinde fayda vardır;

BASKIN BİR ŞEKİLDE DİVANA GELMEK İSTEDİ

Olağanüstü kongre süreci gerçekleri

– Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, tüm iş ve süreçlerini kendisi yönetebilecek bir üye profiline sahiptir. Nitekim olağanüstü kongre isteyen üyelerimizin çoğunluğu, kararlılığı ve çıkan müspet sonuç bunu ispat eder niteliktedir.

– Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kurucu üyelerindendir. Bizim misyonumuza göre federasyonlar derneklerin baskın hakimi değil, yalnızca birlik-beraberliği muhafaza eden ağabeydir. Ancak, federasyon başkanı ve yöneticileri bilgimiz dışında olağanüstü kongremize davet edilmiş, nezaketen de olsa ‘ağırlama’ sorumluluğuna tarafımız dahil edilmemiş, üyelerimize misafirlerimizle ilgili bilgi verilmemiştir. Tüm bunların yanında, sürecin başından bu yana yanlı davranan federasyon başkanı ve yöneticileri baskın bir tavırla divana getirilmek istenmiştir.

NE KADAR DOĞRU?

– Halen federasyon yönetiminde Çetin Gürol ve Levent Altun vardır. Çetin Gürol ve Levent Altun’un yeniden yönetime talip olmasına karşılık, federasyon yöneticilerinin divan başkanlığına aday gösterilmesi ‘tarafsızlık’ ilkesi kapsamında ne kadar doğrudur?

“TERBİYESİZLER” İFADESİ

– Salonu dolduran yüzlerce cemiyet üyemiz divan için demokratik bir oylama isteyerek, bu baskıya karşı gelmiştir. Bu hür irade karşısında bütünleştirici ve birleştirici olması gereken federasyon yetkilileri ‘Terbiyesizler’ imasında bulunup, ‘Federasyon başkanının olduğu yerde oylamayı kabul etmiyoruz’ diyerek salonu terk etmiş, bu tavır,tavrı sergileyenlerin değil Kocaeli basınının saygısızlığı olarak yansıtılmak istenmiştir.

ALENEN GÖSTERİYOR

– Ancak Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyeleri asla bu kadar saygısız olamayacağı gibi, hür iradelerine konulmak istenen bu baskıyı da asla kabul etmeyecek niteliktedir. Kocaeli basını kendi derneğini, kongresini yönetebilecek yetkinlikte ve tecrübededir.

– Misafirlerimize karşı kesinlikle bir ön yargı içinde olmamamıza rağmen, kongre öncesi ‘Yenilikçi’ gazetecilerle görüşmemeleri ise yanlı olduklarını alenen göstermektedir.

– Federasyon üyelerinin salondan ayrılmalarının nedeni ‘hür’ iradelerini gösteren gazetecilerin değil, kazanmak için her yolu mubah görenlerin ayıbıdır.

SORULAR YANITSIZ KALDI

– Kongreler amacı gereği; derneklerin sorunlarını dile getirme, tartışma ve çözüme kavuşturma ve üyelerine hesap verme yeridir. Yenilikçi Gazeteci Grubu’nca mevcut yönetime sunulan 20 maddelik soru önergesinden yalnızca 2 tanesine cevap verilebilmiş, üyelerimizce cevap aranan sorular yanıtsız bırakılmıştır. Üyelerimizin hiç şüphesi olmasın ki; an itibariyle bu sorulara cemiyetin defterlerine ve kayıtlarına bakılarak tarafımızca cevap aranacak, bulunan cevaplar hayati önem verdiğimiz şeffaflık ilkesi gereği tüm üyelerimizle paylaşılacaktır.

KİMSEYE HIRSIZ DEMEDİK

– Üyelerimizce tarafımıza iletilen 20 maddelik soru önergesinin hiç birisinde mevcut yönetim hırsızlıkla suçlanmamış, itham edilmemiştir. Kendilerine yakıştırdıkları halde bizlerin açıklama yapmaktan bile hicap duyduğu ‘hırsızlık’ imasına dair her türlü ispat, bu iftirayı ortaya atan yada atanların boynunun borcudur.

– Kongrenin başlamasına saatler kala ‘aktif olarak’ gazetecilik yapmayan kişilerin dahi üye yapılmasına rağmen, Yenilikçi Grubu gazetecilik yapan herkesin seçme ve seçilme hakkı için mücadele etmiştir.

– Tüm bunlara rağmen kongrede sandıkta çıkan sonuçtan sonra artık ekip olarak kimin kime oy verdiği, kimin karşı listenin yönetiminde yer aldığının önemi kalmamıştır.

– Bize oy veren üyemiz kadar, oy vermeyen üyemizin mesajı tarafımızca okunan mesajı açıktır: Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’ni hak ettiği konuma yükseltin!

ÖZETLE DİYORUZ Kİ…

Tüm bu yaşananlardan özetle diyoruz ki; Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi, tıpkı dün olduğu gibi bu gün de cemiyetine sahip çık. Çünkü artık her şeyden fazla ‘birlik-beraberliğe’ ihtiyacımız var. Çünkü bu olağanüstü kongre senin için ve sen istediğin için yapıldı. Yol daha bitmedi. Sana ve fikirlerine her şeyden çok ihtiyacımız var. Desteğini esirgeme. Kocaeli basınının yuvası tektir ve bu da Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’dir. Bölünmek, ayrışmanın ve güç kaybetmenin diğer adıdır. Desteklerinle ve senden aldığımız birlik-beraberlik enerjisiyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin güçlü yarınları çok yakındır.”

20 Ara 2018 - 17:08 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29