1. HABERLER

  2. HER ŞEYDEN BİRAZ

  3. Kokusu bile iyileştirmeye yeter
Kokusu bile iyileştirmeye yeter

Kokusu bile iyileştirmeye yeter

Ihlamur mis gibi kokusuyla yavaş yavaş siyah çayın yerini almaya başladı.

A+A-

Soğukların başladığı ve salgınların ortaya çıktığı bu aylarda çoğumuz bitki çayları tüketmeye başlarız. Bunların en başında ıhlamur yer alır. Soğuk günlerde içinizi ısıtacak sıcak bir bardak ıhlamur çayı gibisi yoktur. Diğer bitki çaylarına kıyasla kokusu ve aroması ile daha çok tercih edilir. Ihlamur çayı, zengin içeriği ile birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Öksürük kesici, balgam söktürücü, idrar söktürücü ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilindiği gibi daha birçok derde de deva olur. Tabi bunun için demleme şekli çok önemlidir.

1-haber-ici.jpg2-haber-ici.jpg

İyi Bir Ihlamur Çayı Nasıl Demlenir?

Dikkat edilmesi gereken en önemli madde, ıhlamurun kesinlikle kaynatılmaması. Bir bardak ıhlamur için bir yemek kaşığı ıhlamur üzerine kaynayıp 80 dereceye kadar ılımış suyu koyup beş dakika demlenmeye bırakmanız gerekir. Bu şekilde günde en fazla üç bardak içilmesi tavsiye edilir.

IHLAMUR ÇAYININ FAYDALARI

Terlemeyi teşvik eder,

Ateş düşürür,

Öksürüğe iyi gelir,

Gribe ve nezleye iyi gelir,

Migren ağrılarını hafifletir,

Kaygıyı azaltır,

Stresi azaltır ve rahatlama sağlar,

İshal tedavisinde kullanılır,

Kan basıncını düşürür,

Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır,

Damar sertliğine karşı kullanılır,

Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar,

Kas spazmlarını giderir,

Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır,

Boğaz ağrısını alır,

Hazımsızlığa iyi gelir,

Çarpıntıyı giderir.

4-haber-ici.jpg3-haber-ici-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.
1 Yorum