KOÜ Onkoloji hizmete giriyor

Koruma Şirketler Grubu sahibi hayırsever işadamı Vefa İbrahim Aracı ve ailesi tarafından KOÜ Umuttepe Yerleşkesi içerisinde 25 milyon TL’ye yaptırılan Onkoloji ve Palyatif Hasta Bakım Merkezi, bugün(Pazartesi) hasta kabulüne başlıyor.

untitled-1-124.jpg
untitled-3-023.jpg
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Hastanenin resmi açılışını 19 Mart’ta ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

25 MİLYON HARCANDI

Sağlık alanında ortaya koyduğu başarılı buluşlar ve çalışmalarla adından söz ettiren Kocaeli Üniversitesi, Türkiye’de bir ilk olacak yeni projeyi 4 Mart Pazartesi hayata geçiriyor. Koruma Şirketler Grubu sahibi hayırsever işadamı Vefa İbrahim Aracı tarafından üniversite kampüsü içerisinde 25 milyon TL harcanarak yaptırılan Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi tamamlanarak bugün(Pazartesi) hasta kabulüne başlayacak.

GİRİŞ BÖLÜMÜ- Hastanenin giriş fuaye bölümünde, hastaneyi yapan hayırsever işadamı Vefa İbrahim Aracı’nın annesinin adı Semahat Aracı yazıldı.

180 YATAK KAPASİTELİ

Sadece ilimizde değil şehir dışındaki diğer illerden gelecek hastalara da hizmet verecek olan Onkoloji ve Palyatif Bakım merkezi 180 yatak kapasiteli. Şehir dışından gelen hasta yakınlarının kalacağı refakatçi odalarının da bulunduğu merkezde tüm tıbbi cihazlar alınarak kurulumu yapıldı. Merkez’de çalışacak 150 personel daha önce güvenlik soruşturmaları yapılmış ve görevlerine atanmıştı.

KONFORLU ODALAR- Yataklı tedavi gören hasta odaları son derece konforlu. Odalarda, oturma grubu, banyo, tuvalet, mini buzdolabı ve dolaplar bulunuyor.

EV GİBİ HASTANE

İlk olarak evde bakım yapılmayan yaşlılara, tıbbi destekli bakım ve rehabilitasyon merkezi olarak inşa edilen bina, inşaat aşamasında ihtiyaç üzerine Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün talebiyle onkoloji ve palyatif merkezine dönüştürüldü. Onkoloji hastaları için her ayrıntının düşünüldüğü merkezde, temel hedef onların hayat kalitelerini arttırmak. Sosyal hayatla bağlarının kopmaması için onlara yeni bir yaşam alanı sunmak. Bu nedenle merkez, bir hastaneden ziyade aile sıcaklığında bir ev mantığıyla inşa edildi.

KAN ALMA MERKEZİ- Hastalardan kan alınacak birim, binanın zemin katında bulunuyor.

TÜM HASTALAR NAKLEDİLDİ

Hastane, kanser hastalarının yanı sıra Alzheimer, Demans (Bunama), Parkinson ve hareket bozukluğu olan fiziki sorunu bulunamayan hastalara hizmet verecek. Zemin ile birlikte 5 kattan oluşan hastanenin üçüncü katı Palyatif Bakım Merkezi, diğer katları Onkoloji(kanser) hastaları için planlandı. Tüm eksiklikleri giderilen yeni hastane bugün(Pazartesi) hasta kabulüne başlayacak. Mevcut hastanenin onkoloji servisinde yatan tüm hastalar buraya nakledildi. Hastaların kemoterapi dahil tüm tedavileri burada devam edecek.

REKTÖR- Yaşlı bakım merkezi olarak yapılan hastane binasını ihtiyaç üzerine Onkoloji Hastanesi’ne dönüştürülmesini isteyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, önemli bir esere imza attı.

TEMİZLİK YAPILDI- Hastanenin iç kısımlarında ve hasta odaları tamamen temizlendi ve hijyenik bir ortama kavuşturuldu.

BEKLEME SALONU- Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları için bekleme salonları da bulunuyor. Bekleme salonlarında televizyon ve hasta bilgilerinin yansıdığı dijital ekranlar bulunuyor.

DİNLENME ALANI- Hastanenin eski katında fizik tedavi için yapılan havuza girecek hastalar için dinlenme alanları yapıldı.

03 Mar 2019 - 20:26 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Serdar - Onkoloji hastanesi vardı zaten neden yenisini yaptılar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 20:26

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29