"Kuzey Irak'a evlenmek için kaçtım" dedi, PKK kıyafetiyle fotoğrafı çıktı

Adana'dan 12 yıl Kandil'e giderek silah ve bomba eğitimi alıp hastalanınca Türkiye'ye dönen kadın yakalanıp tutuklandı. Kuzey Irak'a evlenmek için kaçtım" diyen kadının, PKK kıyafetiyle terör örgütünün basın yayın organına röportaj verdiği ortaya çıktı.

Ceyhan ilçesinde anne S.D. 2005 yılında kızı Hicran D.'nin (32) kayıp olduğunu bir kişi tarafından kaçırılmış olabileceği yönünde polise başvurdu. Ancak aradan geçen 12 yıla rağmen genç kadından haber alınamadı.

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, göreve geldikten sonra uzun süredir kayıp olanların bulunması için bütün birimlere talimat verdi. Bu talimat üzerine Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü de harekete geçti. Özel ekip kuran Ceyhan polisi yaptığı araştırmada, Hicran D.'nin (32) annesinin başvurusunda olduğu gibi kaçırılmadığını, Kuzey Irak'a geçip bölücü terör örgütü PKK saflarına katıldığını tespit etti.

Bu aşamadan sonra Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği devreye girip MİT ve istihbaratla da koordineli çalışmaya başladı. Yapılan çalışma sonunda polis Hicran D.'nin 2004 yılında babası öldükten sonra 2005 yılında Kuzey Irak'a geçip buradan Kandil'e giderek bölücü terör örgütüne katıldığını tespit etti. Polis, Hicran D.'nin 10 yıl boyunca Kandil'de bomba ve silah eğitimi aldığını belirledi.

ROMATİZMASINA YAKALANINCA DÖNDÜ

Ayrıca Hicran D.'nin 5 Ekim 2015 tarihinde eklem romatizması hastalığına yakaladığını belirleyen polis, 10 Ekim 2015 tarihinde de annesi S.D. tarafından Kuzey Irak'a gidilerek illegal yollardan Ceyhan'a getirildiğini belirledi. Ceyhan'a geldikten sonra bir süre annesinin yanında kalan Hicran D'nin daha sonra tedavi için Kayseri'deki ablası ve halasının yanına götürüldüğü, burada Erciyes Üniversitesi'nde 8 ay tedavi gördüğü ardından da Ceyhan'ın Yarsuat Mahallesi'ne gelerek burada yaşamaya başladığını belirledi.

ANNESİ KOCAELİ'DE YAKALANDI

Ceyhan polisi derinlemesine yaptığı araştırmada 10 yıl PKK saflarında kalan Hicran D.'nin babasından kalan ortalama 350 liralık yetim aylığını da kardeşi A.D.D.'nin üzerinden almaya devam ettiğini tespit etti. Yapılan bu tespitlerin ardından polis, anne ve kızını "terör örgütü üyesi olmaktan" yakalamak için operasyon hazırlığına başladı. Yapılan çalışma sonucunda Hicran D.'nin Kayseri, annesinin ise Kocaeli'de olduğu belirlendi. Polis 19 Ekim günü iki şehre eş zamanlı operasyon yaparak anne ve kızı gözaltına aldı.

"KUZEY IRAK'TAKİ SEVDİĞİME KAÇTIM"

Anne ve kız gözaltına alındıktan sonra Ceyhan'a getirilerek sorgulanmaya başlandı. Genç kadının sorgusunda PKK'ya katılmadığını, babası öldükten sonra ailesinin kendisini evlendirmeye karar verdiğini, Kuzey Irak'ta Mehmet isimli sevdiği olduğu için evlenmek istemediğini, ailesi zorlayınca da 2005 yılında ona kaçtığını, 10 yıl sonra kocasının üzerine kuma getirince de ailesine geri döndüğünü söylediği öğrenildi. Anne S.D.'nin de kızının Kuzey Irak'ta kocaya kaçtığını, üzerine kuma gelince geri döndüğünü söylediği belirlendi. Kuzey Irak'a 3 kez gittiği belirlenen annenin, "Bir kez kızımı getirmek için iki kez de oğluma kız istemek için gittim" dediği öğrenildi. Kocaeli'de yakalanan anne S.D. daha sonra serbest bırakıldı.

POLİSİN DELİLLERİ İFADELERİ ÇÜRÜTTÜ

Polisin yaptığı çalışmada ise Hicran D.'nin Kandil'de eğitim alırken, fotoğraflarının olduğu, PKK kıyafetleriyle görüntülendiği belirlendi. Ayrıca Hicran D.'nin 'evlendim' dediği şahsın soy ismini bile bilmediği nerede yaşadığını da bilmediği ortaya çıktı. Zanlılar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan anne adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Hicran D. "terör örgütü üyesi olmaktan" tutuklandı.

PKK KIYAFETİYLE FOTOĞRAFI ÇIKTI

Hicran D. polise verdiği ifadede ailesinin zorla evlendirmeye çalıştığını bu nedenle Kuzey Irak'ta sevdiği erkeğe kaçtığını söylemişti. Ancak yapılan araştırmada Hicran D.'nin bölücü terör örgütü PKK kıyafetiyle fotoğrafı ortaya çıktı. Hicran D.'nin fotoğrafta bölücü terör örgütü PKK'nın basın yayın organına röportaj verdiği de görüldü.

06 Kas 2017 - 11:04 - Asayiş --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 8.567.901 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

ersoydan analı kızlılara - Hainlik ikiyüzlülük her türlü insan onuruna yakışmayan tavırları sergileyenlerin yaşama amaçları nedir,niye nefes alırlar,ALLAH'ın verdiği aklı fikri niye inkar ederler bir türlü anlamam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Kasım 11:04
01

ersoydan ilgililere!(!''=!/ - Tekrar ben pardon,tüm KOLLUĞA ARALIK 18'e kadar duyarlılık seviyelerini artırmalarını öneriyorum.Saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Kasım 11:04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

YUFİ UNLU MAMÜLLERİNE, Mikro programı kullanan bilen, Tecrübeli BAYAN ELEMAN alınacaktır. Tel: 0539 848 15 34

ERDEM DOĞRAMA ELEMANLAR ARIYOR

Maaş+ Sgk+ Servis+ Yemek    Servisimiz Bekirdere-Yeşilova-Kandıra sapağı güzergâhından geçmektedir. BAY ELEMAN alınacaktır Fabrikamızda palet, sand...

PERSONEL ARANIYOR

Köseköy’de bulunan firmamıza, askerliğini yapmış, 3 vardiya çalışabilecek PERSONEL alınacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır Başlangıç ücreti: 20....

GÜNAYDIN VİNÇ PERSONELLER ARIYOR

Günaydın Vinç Hizmetlerine; *Bakım onarım işlerinde YARDIMCI PERSONELLER, *Yıkama ve çevre düzeni yapabilecek PERSONELLER, *ELEKTRİK VE MEKANİK UST...

SERVİS ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

Körfez-Derince-İzmit bölgelerinden, SRC belgesi olan genç emekli SERVİS ŞOFÖRLERİ aranıyor. Tel: 0262 322 70 57

ŞOFÖRLER ARANIYOR

*B sınıfı ehliyete sahip, *En az 1 yıllık aktif sürüş deneyimi olan, *En az ortaokul mezunu, *Askerliğini yapmış, *40 yaşını aşmamış, BAY ŞOFÖRLE...

KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ ARANIYOR

SAYLOG LOJİSTİK bünyesinde değerlendirilmek üzere, İzmit/Kocaeli/Kartepe/Gebze bölgesi oturumlu KAMYON VE TIR ŞOFÖRLERİ aranmaktadır. İlgili kişi:...

ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR

Çatı tamiratı, Özellikler çatıların OLUK TEMİZLİĞİ YAPILIR Sinan Ünver Tel: 0535 346 87 29