1. HABERLER

  2. HER ŞEYDEN BİRAZ

  3. Mantarı bir de turşu olarak deneyin
Mantarı bir de turşu olarak deneyin

Mantarı bir de turşu olarak deneyin

Et yemeklerinin yanında tüketebileceğiniz muhteşem bir turşu. ‘’Mantar Turşusu’’

A+A-

Artık neredeyse her besinden turşu yapılıyor. O yüzden mantar turşusu da olmazsa olmazdı. Görüntüsü ile göze ve kulağa hoş geliyor. Denemeye değer bir turşu olduğunu düşünüyorum. Hele de turşu seven bir damak zevkiniz varsa birde yeniliklere açıksanız kolları sıvayın derim.

 

mantar-tursusu.jpg

 

Malzemeler

200 gr mantar
4 yemek kaşığı elma sirkesi
Sızma zeytinyağı
Tuz
4 diş sarımsak
Maydanoz

 

haber-ici-mantar.jpg

 

Yapılışı

İster mantarları çok ince olmayacak şekilde doğrayın veya bütün olarak yıkayıp hazırlayın. Sarımsakları ayıklayın ve dörde bölün. Turşunun yapılacağı kavanoza mantarlarla beraber sarımsakları yerleştirin. Ayrı bir kapta sirke ve tuzu karıştırın mantarlara ekleyin. Üzerine bolca maydanoz doğrayın ve en son mantarların üzerini kaplayacak kadar sızma zeytinyağı dökün. Kavanozun ağzını kapatın. Kavanozu hafifçe çalkalayın ve buzdolabına koyun. 2-3 gün sonra her türlü et ve tavuk yemeğinin yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

haber-ici-mntr.jpg

haber-ici-msntsr-tursusu.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.