Mert Korkmaz: “Uzun yıllar kaleyi korumak istiyorum”

Kocaelispor’un ‘1’ numarası, hedeflerini ve düşüncelerini ÖZGÜR KOCAELİ ile paylaştı

img_3456.jpg
img_2009-001.jpg
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Sezon başında forma giymeyi beklemediğini belirten Kocaelispor’un genç kalecisi Volkan Mert Korkmaz, “İlk hedefim, Kocaelispor’la şampiyonluk yaşamak. 17 hafta benim için yeterli değil, uzun yıllar Kocaelispor’un kalesini korumak istiyorum” dedi.

HEDEFİ ÖNCE PARA KAZANMAK DEĞİLDİ

Kocaelispor’da uzun yıllar ağabeylerinin arkasında sırasını bekledi. Hiç ummadığı anda formayı sırtına geçirdi ve ligde oynanan 17 maçta da forma giydi. Bahsettiğimiz isim Yeşil-Siyahlıların 1997 doğumlu kalecisi Volkan Mert Korkmaz. Futbola başladığında hayalinin profesyonel anlamda para kazanmak olmadığını dile getiren ancak yolunun Kocaelispor’la kesiştiğini söyleyen Volkan, takımın kamp yaptığı Antalya’da sorularımızı yanıtladı.

SAMİMİ AÇIKLAMALAR YAPTI

İlk yarı değerlendirmesinden kampa, örnek aldığı isimden taraftarlara kadar birçok konuyla ilgili samimi açıklamalarda bulunan genç file bekçisi, Süper Lig’de Kocaelispor formasıyla mücadele etmek istediğini dile getirirken, birlik ve berberliğin başarıyı getirecek ana etken olduğunun altını çizdi. Sizleri daha fazla bekletmeyelim ve Volkan Mert Korkmaz’la yaptığımız keyifli röportajla baş başa bırakalım.

Kampta iyi çalıştık

“Kamp güzel geçti. Yoğun antrenmanlar yaptık. Her şey yolunda. Otelden çok memnun kaldık. Özelikle yemekler çok güzel. Antalya’da hava normalde çok sıcak oluyor ama soğuk, rüzgar ve yağmur var. Bu şartlara rağmen iyi çalıştık. Takımızın dayanıklılığı ve kuvveti oturdu. Dar bir kadromuz olduğu için yorgunluklar oluyor. Buna rağmen ağabeylerimizin ve kardeşlerimizin verdiği tepkiler çok iyi”

Kocaelispor’un olduğu yerde seviye en üstte olur

“İnsanlara deseydiniz ki, ‘Kocaelispor’un transfer yasağı devam ediyor. 33 puanla ikinci sırada, kabul eder misiniz’ diye. Eminim bir çoğu kabul ederdi. Evet, Kocaelispor markasının olduğu yerde her zaman seviye en üstte olur. Dediğimiz gibi dar bir kadromuz var ama yıllardır birlikte oynayan bir kadro var. Baktığınız zaman, Burak Özbakır, Mehmet Avcı, İshak Kurt, Yusuf Şenlik’i kaybettik ama yine zor bir grupta 33 puanla ikinci sırada olmak bence çok büyük bir başarı. Herkesi kutluyorum. İnşallah bu şekilde devam ederiz. İkinci yarı çok daha zorlu geçecek”

Yeni sezonda oynayacaksın deseler inanmazdım

“Geçen sezonun son maçında oynamıştım. Bana deselerdi ki, ‘Volkan, yeni sezonda, yeni statta oynayacaksın’ diye, inanmazdım. Sezon başında böyle bir şey beklemiyordum ama hocalarım sağ olsun, hazır da geldim. Gelen şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Bireysel hatalarım illaki oldu. Halide Edip maçında yan topta boşa çıktım. Erzincan maçında 35 metreden gol yedim. Adam çok iyi yere vurmuş olabilir ama kaleci hatası. Buna rağmen kötü bir ilk yarı geçirdiğimi düşünmüyorum. Önemli olan performansımın üzerine koyabilmek. Benim 4 sene içerisinde şu avantajlarım oldu. Kılıç abi, Emre abi, Yusuf abi, çok şey kattılar bana. Beklediğim zamanlarda onlardan ders aldım. O aldığım derslerden, kaleci hocalarımın da bana verdikleri katkılarla götürüyorum. İnşallah böyle devam eder”

Can ağabey büyük tecrübe

“Can ağabeyin bana katkısı büyük. Çok büyük bir tecrübe. Süper Lig’de, 1.Lig’de oynamış . Yaptığım hatalarda bana hep anlatıyor. ‘Şunu yapman gerek. Şunu yapsan senin açından daha iyi olur. Gol yemediğim maçlarda bile, ‘Önemli olan gol yememen ama hep düşün, ne hatalar yaptın’ diyor. İyi, kötü oynadığım tüm maçlarda beni eleştiriyor. Önemli olan yanlışları görmek. Can ağabey o yönden artı oluyor. Şenol hoca da öyle”

Doğukan ve Mertcan daha iyi olacak

“Mertcan ve Doğukan fiziksel açıdan iyi ve yetenekli çocuklar. Ben altyapıdan A takıma çıktığım zaman tedirginlik vardı üzerimde. Hata yaptığım zaman ağabeylerimiz kızar mı diye düşünüyordum. Aslında hiç öyle bir şey yok. Hepimiz ağabey-kardeş gibiyiz. Gerçekten çok yetenekliler. Altyapıyı yavaş yavaş oturttular. İnşallah üstüne katıp daha iyi olacaklarını düşünüyorum”

Daha çok kişiyi bekliyoruz

“İsmetpaşa’da oynama şansı bulamadım. Ağabeylerimi, arkadaşlarımı taraftar gibi destekliyordum. İsmetpaşa’nın ambiyansı çok güzeldi. Yeni stadın da atmosferi çok güzel. Ama saha içerisinde olduğumuz için belki tam olarak hissedemiyoruz ama bizim için itici güç. Bir ulaşım konusunda sıkıntısı var galiba. Başkanımız da bu konuyla ilgili açıklama yapmıştı. İsmetpaşa’da 15 bin kişiye oynadığımız zaman tıklım tıklım diyorduk. Şimdi yeni stadın kapasitesi yüksek olduğu için bazen boş görünüyor. İnsanlar geliyor. Üst sıralardayız. Bizim beklentimiz, daha çok kişinin gelmesi. İkinci yarıda yine iyi bir seri yakalayıp, pazar günü oynayacağımız maçlarda daha ateşli taraftar bekliyoruz”

İçimden güzel olacak dedim

“Yeni stattaki ilk maç öncesinde bana gelip, ‘oynayacaksın’ demediler. Ben hep heyecan, stres yapıyordum. Allah razı olsun Emre ağabey, Başak ağabey, Hamza ağabey hep ‘sen rahat ol, elinden geleni yap, sıkıntı olmayacak’ dediler. Isınmak için sahaya çıktığımda çok taraftar yoktu. Kendi kendime ‘iyi güzel, fazla heyecan yapmazsın’ dedim. Daha sonra takım halinde bir çıktık karşısı full. Şöyle bir tribüne baktım, yukarı baktım. İstiklal Marşı’nda da içimden, ‘güzel olacak’ dedim. Çünkü nasıl başlarsan öyle gider. Gerçekten iyi de başladık. Belki de iyi başlangıç bizi yukarılara götürdü. Çok farklı bir duyguydu. Allah korusun erken bir gol yeseydik kötü de olabilirdi. Allah yardım etti. İlk dakikalarda bir pozisyon olmuştu, ofsayttı. Başak ağabey konuştu, dedi ki, ‘Aferin, böyle çıkışların olsun.’ Sonra kendimi toparladım”

O golden sonra yere yığıldım

“Erzincan maçında takım olarak iyi oyun oynadık. Çok uzak mesafeden bir gol yedim. Daha kötülerini de yiyeceğim belki ama o golü yedikten sonra yere düştüğümde statta bir uğultu hissettim. Gerçekten beni etkilemişti, bir kötü oldum. Şenol hoca, ‘kapattığın köşeden yemeyeceksin’ der. Köşeye yakındım, o golü yememem gerekiyor. Hatayı da üstlenmem lazım”

Kimse kötü mücadele etti diyemez

“İnsanlar bazen şunu söylüyor; ‘mücadele etmiyorlar, koşmuyorlar.’ Ben bunlara katılmıyorum. Takımdaki herkes sahaya çıktığı zaman, kötü oynayabiliriz ama kötü mücadele etti, koşmadı diyemez kimse. Diyen de buradaki insanlara haksızlık etmiş olur. O yüzden, biz o mücadeleyi verdiğimiz zaman, yolun sonu şampiyonluk, Play-Off olur bilmem ama insanlar şundan emin olsun. Kocaelispor sahaya çıktığı her zaman bu armanın ağırlığının farkında oynuyor”

Mücadelemize devam edeceğiz

“Fatsa ile başlayacağız. Zor bir deplasman. Belki hava şartları da kötü olacak. Oradan bir galibiyetle ayrılıp, içeride Gölcük’ü yendiğimiz zaman güzel olacak. Biz, Kocaelispor olarak bir seri yakaladığımız zaman üstlerden kopacağımızı düşünmüyorum. Her maçımıza en iyi şekilde hazırlanıp mücadelemize devam edeceğiz”

İdolüm De Gea

“Çok kaleci izledim. 3.Lig olur, Süper Lig olur fark etmez. Dünya’da Manchester United’in kalecisi De Gea’yı stil olarak çok beğeniyorum. Tarz olarak hoşuma giden bir kaleci. Türkiye’de Muslera’yı takip ediyorum. Kendi yaş gruplarımdan kalecileri çok takip ederim. Performans olarak Serkan Kırıntılı çok iyi. Volkan Demirel bence muazzam bir kaleci. Onur Kıvrak, zamanında kendini ispatladı. Mert Günok, Başakşehir’de çok olumlu işler yapıyor”

Kocaelispor’la Süper Lig’de oynamak isterim

“Futbola, ailemin bana ‘oğlumuz spor yapsın, insan tanısın’ demesiyle başladım. Hayalim, profesyonel olayım, bu işten ekmek kazanayım değildi açıkçası. 2.Lig’den düştüğü sene Kocaelispor’a transfer oldum. Açık söyleyeyim hiç takip etmiyordum. Allah nasip etti, şu anda Kocaelispor’da oynuyorum. Sözleşmem devam ediyor. İlk hedefim, Kocaelispor’la şampiyonluk yaşamak. 17 hafta benim için yeterli değil, uzun yıllar Kocaelispor’un kalesini korumak istiyorum. Kadir ağabey bana hep der. ‘Dışarıyı hedefleme’ diye. Süper Lig için fiziğim yetersiz. Ama benim şöyle bir imkanım var. Çok büyük bir camiada oynuyorum. Bu camia ile 1.Lig, Süper Lig görebilirim. Oyun stilimin üzerine biraz daha koyarak, daha fazla çalışarak Kocaelispor’la Süper Lig’de oynamak isterim. Ondan sonrası Milli Takım mı olur yoksa başka bir yer mi olur, kısmet”

Hep beraber başaracağız

“Taraftarlarımız bizi hep desteklesinler. Belki kaybedeceğiz, kötü günler geçireceğiz. Bu armayı yere düşürmemek için her şeyi yapacağız. Ben şuna inanıyorum. Bir bütün olduğumuz zaman en iyi yerde bitireceğiz. Önemi olan bütün olmak. Biz bu birlikteliği kötü günde bile sergilersek ayağa kalkıp şahlanma olacaktır. Kocaelispor 3.Lig’den amatöre düştüğü zaman altyapıdaydım. 10 maçta top toplayıcılık yaptım. Yozgat maçında stat doluydu, hep beraber düştük. BAL’da seyirci rekoru kırıldığında yedek kulübesindeydim. Hep beraber çıktık. Bu işi hep beraber yapacağız. Birlik beraberlik çok önemli. Biz takım içinde bunu yakaladık. Gerçekten futbol takımı değil, aile ortamı var”

Eleştiriler yapıcı olmalı

“Taraftarlar bize tabi ki eleştiri yapacaklar. Ama insanlar bilgili bir şekilde eleştiri yapsınlar. İnsanlar maça gelmiyor; küfürler hakaretler… Bunlar bizi de yıpratıyor. Belki bu eleştirilerden ders alacağız ama dozunda yapmak gerek. Yapıcı eleştiriler bize de iyi gelir”

VOLKAN’IN TAKIMDAKİ EN’LERİ

En konuşkan: Ali Keten

En çalışkan: Murat Başak

En düzenli: Kemal Can Aydemir

En cömert: Hamza Mutlu

En pintisi: Cevap yok

17 Oca 2019 - 19:00 - Spor --- Okunma

Son bir ayda ozgurkocaeli.com.tr sitesinde 9.262.150 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Özgür Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Özgür Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Özgür Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Özgür Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ÇELİKAN MÜHENDİSLİK ELEMAN ARIYOR

Kartepe Sanayi sitesindeki Çelikan Mühendislik firmamıza İMALAT-KAYNAK USTASI VE YARDIMCI alınacaktır. Tel:0535 353 30 82

KAMYON ŞOFÖRÜ ARANIYOR

Kocaeli Gölcük’te alt yapıda çalışacak, Tecrübeli damperli KAMYON ŞOFÖRÜ alınacaktır. Emeklide olabilir. Maaş: 24.000 TL Tel: 0532 280 24 09

ÜRETİM ELEMANI

KOCAELİ - BAŞİSKELE'de bulunan boru üretim imalatı ve kaplama işlemleri yapan firmamızda çalıştırılmak üzere; 22.000,00 TL+ fazla mesai başlayan maaş...

USTA VE ELEMANLAR ARANIYOR

Firmamızda çalıştırılmak üzere ahşap ve mobilya işlerinden anlayan USTA VE ELEMANLAR alınacaktır. Maaş + Ssk + Yemek +Ulaşım İrtibat: Recep Kılıç -...

BEDEN İŞÇİSİ ARANIYOR

KOCAELİ / KARTEPE şubemizde çalışmak üzere YÜKLEME ve BOŞALTMA YAPABİLECEK BEDEN İŞÇİSİ personel arıyoruz. TEL: 0 534 274 06 48

PANSİYONDA ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

İzmit'te bulunan pansiyonumuzda çalışacak aşağıdaki niteliklerde elemanlar alınacaktır. *18-30 yaş VASIFSIZ İŞÇİ *Yeni emekli olmuş 30-60 yaş arası...

BAŞOLSAN MAKİNA ELEMANLAR ARIYOR

Fabrikamızda çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, *MANUEL TORNA OPERATÖRÜ, *CNC TORNA OPERATÖRÜ ve *SOLİD CAD CAM ELEMANLARI alınacaktır. BA...

PERSONEL ARANIYOR

Körfez‘deki Basınçlı Kap imalatı sektöründe faaliyet gösteren fabrikamızda çalıştırılmak üzere *Askerliğini yapmış, *45 yaşını aşmamış GAZALTI, ELE...

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ ELEMAN ARIYOR

İDDAA MP SAYISAL BAYİİ için, merkez de ikamet eden 30-50 yaş arası sigortalı/emekli Özgeçmiş için [email protected] Tel:0552 590 95 48

KOCAELİ KERESTE PERSONEL ARIYOR

Palet Fabrikasında çalışabilecek VASIFLI VASIFSIZ ELEMANLAR aranıyor. Ayrıca, *80’LİK ŞERİT MAKİNA USTASI, *TOMRUK ARABALI USTASI, *ŞERİT BİLEME US...