1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Meyveleri doğru soyma taktikleri
Meyveleri doğru soyma taktikleri

Meyveleri doğru soyma taktikleri

Meyve soyarken vitaminlerinden olmayın! İşte doğru ve pratik meyve soyma yöntemleri

A+A-

Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci, kanser hastalığında beslenme ile ilgili önemli bilgiler verdi. Demirci, sık sık kabız olan kanser hastalarının özellikle posalı gıdalara yönelmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Kabızlık durumunda bol posalı gıdalar, kuru bakliyat, çiğ sebze ve meyveler, kepekli gıdalar önerilir.

Meyvelerden özellikle kayısı, erik ve diğer meyvelerin kabuklu tüketilmesi önerilir. Ağız içinde veya boğazda yara gelişmesi durumunda daha çok yoğurt, muhallebi, ılık çorba, püre haline getirilmiş sebze ve meyveler tüketilmeli. Tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden, aşırı sıcak ve soğuktan kaçınılmalıdır” dedi.

Kiviyi soyup dilimliyorsanız yanlış yapıyorsunuz. 

Doğru yöntem kiviyi ortadan ikiye ayırıp ardından kaşık yardımıyla içini çıkarmak olacak. 

Havuç soyarken kullandığınız soyucu rendeyi doğru kullanırsanız sonuca zahmetsiz ulaşabilirsiniz. Öncelikle soyacağı yukarıdan aşağıya doğru kıvrımlı indirin. Ardından indirdiğiniz bölgeden kaldırmadan aynı kıvrımla yukarı doğru tekrar soyun. 

Ve ilk hareketi tekrar yapın. Havucu daha önce hiç bu kadar kolay soymamış olacaksınız. 

Mandalinayı ortadan ikiye ayırmak yerine önce başını ince bir tabakayla kesin. ve ardından ortalama bir yer belirleyip bıçakla ortadan kesin. 

Ortasından kestiğiniz mandalinayı açın ve dilimleri tek tek ayırın. İşte bu kadar kolay. 

Soğanı yemeklik doğramak için önce üst kısmını kesin ve bıçakla ortadan ikiye bölün. Böylece kabuğunu zahmetsiz çıkaracaksınız. 

Ardından yarım soğanı ortalayıp elinizi üzerine bastırın ve yuvarlak olarak enine kesin. Ardından dikine kestiğiniz soğanlar küp küp doğranmış olacak. 

 

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.