2016 YILINDA YAPILDI
İzmit 28 Haziran Mahallesi'nde bulunan Cephanelik Mesire Alanı, Milli Savunma Bakanlığı’ndan devralındıktan sonra 2016 yılında çevre düzenleme çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. İzmit Belediyesi tarafından büyük özen gösterilen alanda doğal dokusu bozulmadan piknik alanları, çocuk oyun grupları, yürüyüş parkurları yapıldı.

ALİ GÜNEY GÜNDEME TAŞIDI
İzmit’in nefes aldığı, doğayla buluştuğu İzmit Cephanelik Mesire Alanı geçen yıla kadar bakımlı bir şekilde hizmet veriyordu. Ancak son bir yıldır mesire alanında bakım yapılmadı. Park alanının tamamını otlar sararak insan boyunu geçmiş, vatandaşların oturacağı masalar ve bankların önemli bölümü parçalanmış veya yakılmıştı. Bölge sakinlerinin tepkisi üzerine AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, mesire alanına giderek buradaki mezbelelik görüntüleri kent kamuoyuna aktarmış, İzmit Belediyesi'ni göreve çağırmıştı.

PARK PIRIL PIRIL YAPILDI
Bölge sakinleri Cephanelik Mesire Alanı'nın bakımsız halini, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’e aktarmıştı. Güney ve İzmit Belediye Meclis Üyesi Muharrem Tutuş’un konuyu gündeme getirmesinden sonra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in talimatıyla İzmit Belediyesi Temizlik ve Park Bahçe ekipleri bölgeye giderek, otlarla kaplanmış parkın tamamını temizleyerek pırıl pırıl yaptı. Belediye ekipleri, otları biçti ve mesire alanını temizledi. Park içerisinde parçalanan oturma grupları, mangal yerleri ve çardaklar da bu hafta içerisinde bakımdan geçirilecek.