1. HABERLER

  2. Nejat Güllü, İzmit’e geldi
Nejat Güllü, İzmit’e geldi

Nejat Güllü, İzmit’e geldi

Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Baklavacı Güllüoğlu 140 ıncı yılında İzmit’te basın mensupları ile bir iftar yemeği düzenledi. İzmit Güllüoğlu’nda gerçekleştirilen yemekte Güllüoğlu

A+A-

Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Baklavacı Güllüoğlu 140 ıncı yılında İzmit’te basın mensupları ile bir iftar yemeği düzenledi. İzmit Güllüoğlu’nda gerçekleştirilen yemekte Güllüoğlu’nun 140 ıncı yılının öyküsü, yeni hedef ve yatırımlar Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü tarafından paylaşıldı. Güllü: “Sütlü Nuriye, benim eserimdir. Patentini almadım ama ilk yapan benim. Tatlıcı Güven’i hiç duymadım, tanımıyorum” dedi.

Baklavacı Güllüoğlu, baklava dendiğinde akla gelen ilk isim. Bundan bir buçuk asır önce 1871 yılında Antep’te başlayan, ustalığın kuşaklar boyu devam ederek global bir markaya dönüştüğü Güllüoğlu’nun 140 ıncı yılında İzmit Güllüoğlu’nda bir iftar yemeği gerçekleştirildi. Gazetecilerle yemekte bir araya gelen Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Genel Müdür Fatih Güllü, Güllüoğlu’nun hikayesini ve dünyaya açılarak global bir marka olma yolundaki hedeflerini paylaştılar.

Yemekte, 140 ıncı yılın anlamı ve önemi ile ilgili konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Güllü, bir buçuk asırdır lezzet ve kalitesinden ödün vermeden başarı ve zorluklarla Güllüoğlu’nun tarihte yerini aldığını belirtti. Dedelerinden aldıkları geleneksel mirası Türkiye’nin gıda sektöründeki global markası olarak dünyaya taşımak için çalıştıklarını belirten Güllü: “İstikrarlı ve emin adımlarla öncelikle Amerika ve Avrupa ülkelerinde büyümeyi hedef edindik” dedi.

SÜTLÜ NURİYE BENİMDİR

İftar yemeğinin ardından konuşan Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, 140 yıllık bir kuruluş olmanın hiçte kolay bir iş olmadığını, bunu başarabildikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Türkiye’de 17 şubelerinin olduğunu söyleyen Güllü, “İzmit, Bursa ile birlikte restaurant olarak işlettiğimiz iki yerden biri. Diğer tüm şubelerimiz yalnızca tatlı üzerine çalışıyor. İzmit, 17 şubemiz içersinde kesinlikle ilk 3’te yer alıyor. Ankara’da da burası gibi bir şube açacağız ve restaurant kısmını tamamlayacağız. Konseptimizden kopmak istemiyoruz” dedi. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güllü, bir basın mensubunun, “Sütlü Nuriye’yi Tatlıcı Güven mi ilk piyasaya sürdü yoksa siz mi?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Tatlıcı Güven’i hiç duymadım, ilk kez sizden öğreniyorum. Sütlü Nuriye benim eserimdir. Bunun patentini almadım ama iddialıyım ve ispatlarım. Sütlü Nuriye’yi herkes yapabilir ama esas tarifi bendedir” dedi.

İftar yemeğinin ardından Güllü ailesi, katılımlarından ötürü tüm basın mensuplarına teşekkür etti ve baklava ile lokum hediyelerini takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur.