DİĞER HABERLER
- Dereler bitti, göletler gidiyor
- AKP’de son hafta heyecanı
- Selvi ve Güneş birlikte dolaştı
- Pazar ve pazartesi sağanak yağış var
- Seka Devlet’te Koroner Yoğun Bakım Ünitesi
- “Bayanları camiye bekliyoruz”
- Fiyat artışı durdu
- Cem Bialetti’de anlaşma sağlandı
- Konservatuarda başvuru süresi 24 Eylül’e uzatıldı
- İSU’nun İzmit Şubesi yeni binada faaliyette
- Gebze Center açılıyor
PERDE ARKASI HABERLERİ
- Davayı kazandı ama parasını alamadı
- İftar kuyruğunda yankesiciler var
- Muhtar Vekili: “Hafta sonunda açık olmak zorunda değiliz”
- Mandıra Muhtarı: “İddialar yalan”
- Çarşı Yapı’da 30 bayrak
SPOR HABERLERİ
- Alp düşünceli
- Hamza Mutlu 86, Gökhan 14 giyecek
- Önce kupaya kalması için uğraştı sonra eledi
- Gebze’de işler karışık
- İrlanda Baltürk Otel’de
EN ÇOK OKUNANLAR
- Tokat’taki kazanın acısı Alikahya’ya düştü
- İnanılmaz soygun
- 500 TL’sini geri almak için bütün gün uğraştı
- Önce İstavrit ile Sardalya geldi
- İzmit’te bağbozumu
EN ÇOK YORUMLANANLAR
Baraj Dolunca, Kapaklar Açıldı
Yayınlanma tarihi 19 Nisan 2007, görüntülenme sayısı 3945.
Daha 5-6 ay öncesine kadar susuzluk ve dibi görünen Yuvacık Barajı gündemin baş konusuydu. Şimdi ise sessiz sedasız, aslında çok sevindirici bir operasyon yapıldı. Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 97.3’e ulaşınca, dün sabah barajın kapakları açıldı, 500 bin metreküp, yani 1,5 günlük su boşa akıtıldı.
TARİHİ AN
Yuvacık Barajı’nda önceki gece itibariyle doluluk oranı yüzde 100’e çok yaklaştı. Teknik açıdan barajın yüzde 100 doldurulmasında kapaklar açısından önemli sakıncalar bulunuyor ve tam basınca ulaşılmadan az önce kapakların açılması gerekiyor. Thames Water firması gece aldığı kararı dün saat 10.00’da uyguladı ve barajın kapaklarını 4 saat süreyle açık tuttu. 500 bin metreküp suyun Kilez deresine salınması öncesi Yuvacık Belediyesi halkı bilgilendirerek, insanların dere yatağından uzak durmasını istedi. Su salındıktan kısa süre sonra Kilez Deresi, adeta Amazon nehri gibi çağlayarak akıyordu.
BU SU EKİM’E KADAR YETER
Thames Water yetkilileri, Yuvacık Barajı’ndaki su miktarının hiç yağmur yağmasa bile Kocaeli’ye ekim ayına kadar yeteceğini söylüyor. Bu arada aşırı yağışlar olursa, yine önceden bilgi verilerek ve önlem alınarak baraj kapaklarının tekrar açılabileceği belirtiliyor. Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan, barajın dolmasından ve kapakların açılarak suyun salınmasından duyduğu memnunluğu dile getirirken, “Kocaeli halkının bu yaz su sıkıntısı çekmeyecek olması, en çok bizi sevindiriyor” dedi.
ANKARA’YA BİLE SU VEREBİLİRİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yaptığı açıklamada, “Yuvacık Barajı çok şükür doldu. Sürahi dolunca taşar. Başbakanımızın talimatıyla Marmara Bölgesinde birbirine komşu iller su alıp verecek. Bizim şu anda suyumuz fazla. İstanbul’a, Yalova’ya hatta Ankara’ya bile su verebiliriz. Böylece fazla suyumuz denize gitmez” diye konuştu. Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı havzasının çok daha fazla su toplayabileceğini, ancak baraj bendinin alçak olması nedeniyle ancak 51 milyon metreküp su tutabildiğini de hatırlattı.
göndermeden önce!
- Tamamı BÜYÜK harflerden oluşan yorumlar yayınlanmaz.
- Bu habere beş dakika içerisinde sadece bir adet yorum yazabilirsiniz.
- T.C. yasalarına aykırı, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
- Yorumlarla ilgili hukuki yaptırımlardan KOGA A.Ş. sorumlu tutulamaz.
- Yazılan her yorumun yayınlanacağı garanti edilmemektedir.
- 22 2008 19:58bayburtlu_murat_41@hotmail.com
helal olsun ne diyem
su yokken YUCE ALLAHA su ver diye yalvarırlar su oluncada su akıtırlar
akıl işi değil beeeeeeeeee - 15 2008 13:40YASİN KELEŞ
yıkamayın demiyorlar tutumlu kullanın diyorlar parasını veriyorsun die sumu harcaman lazım ? korkmayın çok yakında su savaşları da ortaya çıkacak zayıf ülkeler yenilecek güçlüler yenecek yakında bunlarlada karşılaşacağız siz halınızı yıkayın ;););););)
- 01 2007 14:07ezgı basaran
eda akman sıze katılıyorum hem barajın kapaklarını acıyolar hemde halı yıkamak yasak dıyolar ne sacma sey




